|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Kupujete BIOMASO??? |
Ano |
|
13% |
[ 10 ] |
Ne |
|
76% |
[ 58 ] |
Co je??? |
|
10% |
[ 8 ] |
|
Celkem hlasů : 76 |
|
Autor |
Zpráva |
Josef
|
Zaslal: pá květen 21, 2010 12:09 pm Předmět: |
|
|
Jediný, kde jsem nějaký rozdíl poznal je, když si kupuju maso a sýry (kozí i kravské) přímo od výrobce z jedné farmy. Jde ale o zcela subjektivní pocit, založený hlavně na čerstvosti masa a na úžasné chuti těch sýrů. Holt osobní kontakt s producentem je neocenitelný.
Kde by to teoreticky mělo být poznat jsou rozbory na pesticidy a další látky, neboť BIOprodukce by měla být produkována bez nich, ale máte to jak naturální kulturistiku, taky jsou čitý, dokud je nechytnou.
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Diana
|
Zaslal: pá květen 21, 2010 1:03 pm Předmět: |
|
|
Diesel Vin napsal: | I.N.G. napsal: | Diana napsal: | Mar napsal: | Nějakou dobu už jím bio maso, prakticky vše, co je na trhu: biokuřata, biohovězí a občas i biovepřové. Včera jsem neměl nic v zásobě, tak jsem si udělal obyčejné kuřecí prasa vypěstované chemicky na hormonech a antibiotikách a skoro se mi zvedal žaludek; asi už jsem tomu umělému masu odvyknul. Najednou jsem si uvědomil, že ten chuťový rozdíl, zvlášť u kuřete, je propastný. |
Propastný rozdíl v chuti biomasa a běžného masa?
Jednou jsem si omylem koupila biokuře a rozdíl v chuti jsem nezaznamenala.
Pochopotelně rozeznám rajče, které si vypěstuji na zahrádce a rajče běžně kupované v O-Z, ale u masa jsem rozdíl necítila. |
Lituju tvoje pošramocené chuťové buňky. Já poznal rozdíl i u blbého "selského" kuřete vykrmeného kukuřicí - oproti kuřeti z běžné produkce výrazně chutnější maso. O rozdílu mezi doma připraveným bio jehněčím a tím, co mi jako jehněčí párkrát naservírovali v restauracích, ani nemluvě. Biohovězí - krásně jemné maso, které se samo rozpadá, plná chuť, příjemná vůně. Já tam prostě rozdíl cítím, není to žádný pitomý marketing. |
rozdíl je velmi znatelný. Kdo koupí "omylem" biokuře, které stojí 4x tolik a nepozná rozdíl ani u pokladny, ani chuťový, je kandidátem např. na to, aby večer přišel z práce úplně jiný partner a on mu nejdřív nabídl večeři a potom místo v loži |
Vzhledem k tomu, že jsem už dávno "mrtvá na spodek", je mi úplně jedno, kdo vedle mě bude ležet ( vtip, aby někdo nerýpal ).
Ale vážně, chuť toho údajného biokuřete nerozeznala od obyčejného ( koupeno v Hypernově, mohlo se také jednat o podvod ). U zeleniny je to jiné. Sama si ji pěstuji a opravdu, např. u rajčat a okurek je to hodně znatelné i u vůně.
Každopádně "natur ekobio žena" ze mě asi nikdy nebude _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
nahoru |
|
|
Spazik
|
Zaslal: ne květen 23, 2010 2:35 pm Předmět: |
|
|
Ono záleží jak co, je určitě spousta biopotravin, na kterých si jenom spousta lidí mastí kapsy a určitě jsou i takové, které jsou opravdu BIO.
A např. u mletého hovězího těžko chuťově rozeznat rozdíl mezi bio a normálním, když se z toho stejně udělá karbanátek. Nebo potraviny, které stejně prochází průmyslovým zpracováním, např. cornflakes, rýžové chlebíky apod. tam se rozdíl taky moc nepozná.
Ale když už jsme u toho biomasa, tak než kupovat české biokuře, tak to radši hovězí roštěnou z Argentiny - cenově to bude možná podobný a ta argentinská kráva se taky pase venku, i když oficiálně to bio asi není :-)
|
|
nahoru |
|
|
NATURALmanKE
|
Zaslal: ne květen 23, 2010 3:23 pm Předmět: asi toľko.... |
|
|
Bio sa oplatí kupovať len : mäso, vajíčka, bryndzu a kefír ( posledné dve nepasterizované ). Bio oriešky, zelenina, ovocie, oblininy a strukoviny.... sú takmer totálne totožné s "nebio". Ale medzi bio a "nebio" mäsom, vajíčkami, bryndzou a kefírom je VEĽMI VEĽKÝ ROZDIEL. _________________ Čo je dobré pre niekoho, nemusí byť dobré pre niekoho iného.
***************************************
Nezanedbávať nohy a chrbát. Práve NAOPAK !
|
|
nahoru |
|
|
NATURALmanKE
|
Zaslal: ne květen 23, 2010 4:19 pm Předmět: to Spazik |
|
|
Myslíš, že v Argentíne sa bude krava pásť na lúke, a ty to dostaneš za toľko peňazí, ako v Čechách za biokurča ? ... To, že v Argentínskych telenovelách je krásne prostredie ešte neznamená, že mäso hovädzia roštenka až z Argentíny v cene biokurčaťa bude od kravy chovanej v lone prírody...Na to rýchlo zabudni... _________________ Čo je dobré pre niekoho, nemusí byť dobré pre niekoho iného.
***************************************
Nezanedbávať nohy a chrbát. Práve NAOPAK !
|
|
nahoru |
|
|
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne květen 23, 2010 8:46 pm Předmět: |
|
|
Mar napsal: | Nějakou dobu už jím bio maso, prakticky vše, co je na trhu: biokuřata, biohovězí a občas i biovepřové. Včera jsem neměl nic v zásobě, tak jsem si udělal obyčejné kuřecí prasa vypěstované chemicky na hormonech a antibiotikách a skoro se mi zvedal žaludek; asi už jsem tomu umělému masu odvyknul. Najednou jsem si uvědomil, že ten chuťový rozdíl, zvlášť u kuřete, je propastný. |
Á, další génius. Mohl bys nás oblažit nějakým důkazem antibiotik, například?
|
|
nahoru |
|
|
Ernandes
|
|
nahoru |
|
|
Smazaný uživatel (071)
|
|
nahoru |
|
|
Janze
|
Zaslal: ne květen 23, 2010 11:57 pm Předmět: |
|
|
Octopuss napsal: |
Á, další génius. Mohl bys nás oblažit nějakým důkazem antibiotik, například? |
ve skutečnosti se antibiotika používají v některých státech v chovech dost masově pro zrychlení růstu a jako prevenci bakteriálních onemocnění, což mmj způsobuje antibiotickou rezistenci mnoha bakteriálních kmenů ....tímto ale nehájím post, na lterý jsi reagoval
|
|
nahoru |
|
|
Diana
|
Zaslal: po květen 24, 2010 11:05 am Předmět: |
|
|
Zde je možné si přečíst článek publikovaný na stránkách www.dtest.cz.
Jedná se o neziskovou organizaci - Občanské sdružení spotřebitelů TEST (založeno v roce 1992).
Článek o bio a o běžném kuřecím mase ( bohužel nemohu zaslat jen odkaz, jelikož se jedná o stránky přístupné jen registrovaným ) :
Bio i nebio drůbeží: Dobrá volba
publikováno 5/2009 | Celý článek
Úvodní stránka » Jídlo + pití » Infomateriály
Již několik desítek let je drůbeží jediným typem masa, jehož spotřeba v České republice neustále roste. V současnosti je to necelých 25 kilogramů na osobu a rok, což je oproti roku 1975 zhruba trojnásobný nárůst spotřeby, oproti roku 1990 jde asi 2,5x vyšší množství a nárůst oproti roku 2000 činí přes deset procent.
Zdravotní i gastronomická pozitiva
Důvodů pro častý výskyt drůbežího masa v našem jídelníčku je celá řada. Tím hlavním je image drůbežího jako lehce stravitelného masa s nízkým obsahem tuků, zejména pokud se oddělí kůže a vrstva tuku těsně pod ní. Známo však je, že právě tuk je nositelem chuti a důležitým zdrojem energie. Každopádně je kuřecí maso pro lidský organismus zdrojem bílkovin a velkého množství vitamínů řady B důležitých pro zdravou nervovou soustavu, včetně niacinu (B3) uvolňujícího energii ze sacharidů. Stejně tak je bohatým zdrojem vitamínu E posilujícího odolnost organismu, či vitamínu A bránícího tělo proti infekcím (je obsažen zejména v kuřecích játrech). Kromě toho obsahuje kuřecí celou řadu dalších pozitivních látek, například selen, fosfor, zinek.
V praktickém kulinářství představuje drůbeží úsporu času při přípravě pokrmů. Čas na pečení kuřete je prostě kratší než na tepelnou úpravu jiného masa, navíc drůbeží, na rozdíl třeba od hovězího, nemusí před distribucí do maloobchodních sítí zrát, což je zase výhoda pro potravinářské podniky.
A co hormony a antibiotika?
Drůbeží má bohužel i image masa, které je produkováno za pomoci chemických prostředků, antibiotik, steroidů a vůbec nepřirozených komponentů, které se přidávají do krmení. Je trestuhodné, že tyto teze šíří mezi spotřebitelskou veřejností i lidé, kteří se pasují na nutriční odborníky nebo naopak média bez téměř žádných odborných znalostí.
Největšími manipulátory jsou propagátoři biopotravin, kteří formulacemi typu „biokuřata se nemohou krmit antibiotiky a hormony“ vytvářejí dojem, že v komerčních chovech produkující nebio kuřata klasickým způsobem jsou takové metody krmení běžné. Jenže nejsou! Zakazuje to jak evropská, tak tuzemská legislativa, a to už hodně dlouho. Kromě toho by byly pozůstatky zakázaných látek v masu drůbeže dohledatelné v laboratořích.
O tom, že kuřecí maso antibiotika neobsahuje, se může každý přesvědčit z výsledků veterinárních kontrol; na stránkách http://www.svscr.cz/ je publikace o kontaminaci potravního řetězce. Kontaminace cizorodými látkami, například těžkými kovy, PCB, antibiotiky a dalšími látkami, je prakticky setrvale pod povolenými limity.
Jak je to doopravdy
Možná někteří zastánci biopotravin utrpí šok. Antibiotika se za určitých podmínek mohou používat jak v klasických, tak v biochovech. Jde o povolené látky, jejichž použití je dočasně omezeno a jejichž rolí je, stejně jako u lidí, vyléčit případné nemoci drůbeže. Potvrzují to i samotní veterináři. „Samozřejmě mohou použít léčiva i na bázi antibiotik, ale jen z léčebných důvodů a v ochranné lhůtě, před porážkou se musejí vysadit. Jinak „produkty“ skončí v asanačním podniku. Používání antibiotických léčebných prostředků u kuřat na maso je málo časté, důvodem je jejich krátký život,“ uvádí mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.
Z legislativy EU jasně vyplývá, že pokud dojde i přes povinnou prevenci k onemocnění nebo zranění zvířete, musí být ošetřeno. Nařízení Komise (ES) č. 889/2008 v článku 24 uvádí, že před léčbou chemicky syntetizovanými alopatickými veterinárními přípravky nebo antibiotiky se upřednostňují fytoterapeutické přípravky a homeopatické produkty. V případě, že jsou tyto prostředky neúčinné a další léčba je nutná, je možné použít chemicky syntetizovaná veterinární léčiva nebo antibiotika. Veterinář tak může rozhodnout o použití antibiotik, a to i v biochovech drůbeže.
Ředitel společnosti Kontrola ekologického zemědělství Milan Berka podotýká: „Rozdíl oproti konvenčním chovům je v tom, že po uplynutí zákonné ochranné lhůty může být konvenční drůbež poražena nebo vajíčka dána do oběhu pro spotřebitele. V případě ekologických chovů mohou být produkty dodány na trh až po uplynutí dvojnásobné doby oproti zákonem stanovené ochranné lhůtě.“ Ale mohou.
Biokuřata
V látkovém složení není mezi biokuřaty a „normálními“ kuřaty prakticky žádný rozdíl a rozdíl není ani v použití některých chemických látek při jejich produkci. Z hlediska senzorických a chuťových vlastností a především v tom, že biokuřata mají zcela jiný „životní styl“ a jsou oproti vysokoprodukčním klasickým chovům o poznání svobodnější, rozdíly existují. I proto již i spotřebitelé v ČR kupují biokuřata, zatím jde ale o výrobky z dovozu, které jsou navíc oproti konvenčním drůbežím produktům o hodně dražší. Kilogram biokuřete z dovozu vyjde zhruba na 350 korun, což je pro řadu příznivců biopotravin nedostupná cena. V druhé polovině letošního roku bude nabídka rozšířena o biokuřata z tuzemské produkce; předběžně se uvádí, že jejich cena by se měla pohybovat kolem 200 korun.
___________________
Nechci rozhodně nikomu nic podsouvat, ani ho nijak přesvědčovat. Jen zasílám informace, které by třeba mohly někoho zajímat. _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
nahoru |
|
|
Poman
|
Zaslal: po květen 24, 2010 11:51 am Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
CIZO
|
Zaslal: po květen 24, 2010 11:55 am Předmět: |
|
|
bio veci nekupuju, nicmene pokud koupim hovezi argentinu, nebo irsko, tak je z toho lahodnej steak a to se 100% jistotou a z ceskyho masa je tak maximalne podrazka... bohuzel, taky temer se 100% jistototou _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
nahoru |
|
|
Svalovec
|
Zaslal: st červen 09, 2010 6:47 am Předmět: |
|
|
Já od doby, co mi spolužák zvěrolékař vyprávěl o technologii chovu zásadně kupuju jen bio maso. Přece jen ta chuť biomasa je někde úplně jinde na rozdíl od masa vyhnaného masokostní moučkou, hormony a antibiotiky. Oficiálně se sice tvrdí, že konvenčně pěstované maso žádné tyhle věci neobsahuje, ale zeptejte se mezi čtyřma očima nějakého zvěrolékaře, jak to ve skutečnosti chodí. Není problém nacpat kuřata jakýmkoliv svinstvem a za malou pozornost získat negativní testy na všechny hormony a další škodlivé látky. Není problém dostat do supermarketu kuře nadopované jak Arnold na vrcholu slávy, v papírech bude mít hodnoty v normě. Namátkově to v obchodech nikdo nikdy skoro nekontroluje a pokud náhodou ano, dá se všehcno snadno urovnat.
|
|
nahoru |
|
|
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st červen 09, 2010 7:29 am Předmět: |
|
|
Kamarád kamaráda strýce mojí tety, která chodila do pomocný školy s pratetou nevlastního otce jednoho veterináře mi říkala...
blabla
Že se vůbec namáháš.
|
|
nahoru |
|
|
Janze
|
Zaslal: st červen 09, 2010 10:14 am Předmět: |
|
|
Svalovec napsal: | Já od doby, co mi spolužák zvěrolékař vyprávěl o technologii chovu zásadně kupuju jen bio maso. Přece jen ta chuť biomasa je někde úplně jinde na rozdíl od masa vyhnaného masokostní moučkou, hormony a antibiotiky. Oficiálně se sice tvrdí, že konvenčně pěstované maso žádné tyhle věci neobsahuje, ale zeptejte se mezi čtyřma očima nějakého zvěrolékaře, jak to ve skutečnosti chodí. Není problém nacpat kuřata jakýmkoliv svinstvem a za malou pozornost získat negativní testy na všechny hormony a další škodlivé látky. Není problém dostat do supermarketu kuře nadopované jak Arnold na vrcholu slávy, v papírech bude mít hodnoty v normě. Namátkově to v obchodech nikdo nikdy skoro nekontroluje a pokud náhodou ano, dá se všehcno snadno urovnat. |
no vidíš, mám v rodině veterináře a ti by naprosto nesouhlasili...bio se od "normálního" liší zejména vyšší cenou a oním označením "BIO"
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|