|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mates-daoc
|
Zaslal: st duben 24, 2013 2:37 pm Předmět: argentina.namibie, |
|
|
postnu pár new fotek ,
dostal jsem do ruky luxusni maso , z argentiny, namibie,
lepší maso jsem zatím nejedl, a cena mně usadila na zem ,
za tu cenu tady sotva koupím svici ,
takže tedka není jina lepší volba .
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Hanis
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 12:54 pm Předmět: |
|
|
Seva98 napsal: | Hanis napsal: | Můžu jen dodat, že na talíři to vypadá stejně jako na té fotce. Co jsem se ptal majitele, tak bere hovězí od soukromého chovatele, plemeno myslím říkal Highlander. Maso 30dní visí na háku, než jde na talíř |
Kde je ta restaurace? Zasel bych ochutnat :-) a jsem si skoro jisty, ze maso bere odsud http://www.horizontresort.cz/biofarma/T12 ,akorat steakove kusy nemaji pro sirokou verejnost, ale spis do restauraci. |
Psal jsem ti SZ, ale asi máš plnou schránku, neodeslala se.
|
|
nahoru |
|
|
Ladron
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 9:08 am Předmět: |
|
|
Brňáci, kde kupujete nejkvalitnější maso ? Myslím řeznictví, né supermarket..
|
|
nahoru |
|
|
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 9:12 am Předmět: |
|
|
Halal - vídeňská, ale nevím jak je kvalitní.
|
|
nahoru |
|
|
ntz
|
Zaslal: so červen 01, 2013 9:25 pm Předmět: |
|
|
hmm .. moje uspesnost na steak je nizsi nez 20% .. mam to asi takhle:
1-20% - reasonable
21-50% - "da se to sezrat"
51-80% - sezeru cast, cele se neda
81-100% neda se to vubez zrat
njn, jsem se ve 33 ten steak proste porad nenaucil udelat ..
|
|
nahoru |
|
|
blikk
|
Zaslal: ne červen 02, 2013 5:09 am Předmět: |
|
|
guruhonza napsal: | Halal - vídeňská, ale nevím jak je kvalitní. |
Můžu se zeptat jak to tam vychází cenově?
|
|
nahoru |
|
|
mike scania
|
Zaslal: ne červen 02, 2013 6:42 am Předmět: |
|
|
Dělal jste někdo steak z nízkýho roštěnce, pořípadě jak dobrý je to maso?
|
|
nahoru |
|
|
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 02, 2013 6:59 am Předmět: |
|
|
Kupuju jen hovězí zadní a to jsem tam kupoval v cenách od 179-200. Takže jako v každém řeznictví.
|
|
nahoru |
|
|
mike scania
|
Zaslal: ne červenec 21, 2013 1:24 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 5:40 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Riku
|
|
nahoru |
|
|
Smile04
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 7:29 pm Předmět: |
|
|
Riku napsal: | Akorát bych dodal, že pánev by měla být litinová. Pokud se vám začne kouřit z pánve s teflonem tak to už je hodně špatný |
a proč přesně ? teda asi nechapu trochu jak to myslíš ale pokud potřu steak např maslem, jak to dělavam tak to přepaleny maslo bude kouřit hodně...nebo to mysliš jako rozehřat tak až se zni bude kouřit? asi jo že...tak to netušim jak moc vydrži teflon, každopadně posledni dobou spiš přemyšlim jestli neni možny že by ten teflon uvolnoval do jidla nejaky rezidua, abysme za 10 let nezjistili že je to něco jako azbest :D, přece jenom pořad je to plast žejo...voda v plastove lahvi taky prej neni uplně košer jako voda ve skle...
|
|
nahoru |
|
|
Riku
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 7:48 pm Předmět: |
|
|
Jo, když se teflon zahřeje nad určitou teplotu tak se z něj začnou uvolňovat nějaký výpary...kouřit asi přímo nezačne, ale už jsem zažil když spolubydlící zapomněl teflonku na ohni pár minut a jak se rozpálila tak byl pak neskutečnej smrad přes celej byt :)
Tohle jsem teď našel na wikipedii
Pyrolýza PTFE je detekovatelná již při 200 °C. Při ní vzniká několik fluorovaných plynů, které sublimují do prostředí. Studie na zvířatech ukazují nepravděpodobnost vzniku nějakého významnějšího zdravotního rizika těchto produktů při teplotách pod 250 °C (výjimkou jsou ptáci viz níže)[1]. Výpary, které se uvolňují při značném přehřátí PTFE (mimo běžnou oblast použití), mohou způsobovat symptomy "horečky z polymerového kouře" - chřipce podobné symptomy, které u člověka relativně rychle odeznívají (ale můžou být fatální pro velmi citlivý respirační systém ptáků - viz níže).
|
|
nahoru |
|
|
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 7:59 pm Předmět: |
|
|
Litina - protože je to kus poctivého železa co i díky svojí hmotnosti dobře udrží teplotu po tom co na něj vložíš několikaset gramový steak, což mikrometrový povrc teflonu nedokáže.
Kouřit se z ní má bez tuku!
edit: slušná volba je i titan.
|
|
nahoru |
|
|
Smile04
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 9:48 pm Předmět: |
|
|
Deadlift napsal: | Litina - protože je to kus poctivého železa co i díky svojí hmotnosti dobře udrží teplotu po tom co na něj vložíš několikaset gramový steak, což mikrometrový povrc teflonu nedokáže.
Kouřit se z ní má bez tuku!
edit: slušná volba je i titan. |
ano to stou hmotností je svatá pravda na lehké pánvi neuděláš takovejhle steak...to prostě vychladne to chce fakt tlusty dno...ale mam drahou teflonku s fakt pul cm spodnim platem a to je idealka...steaky už tuním nějakej ten pátek a troufam si řict že už umim udělat dost solidní :D možna nebude jak z restaurace ale ja nedodělavam v troubě teda...nwm jak oni to dělaj...
taky pořadnej hořák je základ na elektrice je to uplně kpiči...
jo a lidi co tu pišete že máte problem udělat steak aby byl žratelnej tak základ je...aby byl TLUSTEJ...jak vidite u borce ve videu na tři prsty...pokud mate radi krev tak i tlustčí...v tenkym se vam vypeče ta stava pryč a zustane vam podražka to jedine na minutku...ten zase musi byt tenoučkej uplně :)
milujeme krávy :D
můj flank steak z makra...propichat a pomazat maslem...propichat se musi vlakna aby se vam nesroloval :)
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/1470044_10201240750375189_170055240_n.jpg
jiný flank steaky z tesca...doporučuji...vytečna chut, cena i maso, což mě u tesca naprosto překvapilo... dělaný na elektrickém grilu...vysledek...naprosto famozni...křupavy zvenku stavnaty uvnitř
https://scontent-b-lax.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10478687_517103181751841_9197572581804948371_n.jpg?oh=39ea8f992adb6740acdcc275ed8478ff&oe=5468E7DB
jeden krvak na zaver...klasickej...nwm už jaky maso ale neni to flank proto řikam klasickej nejspiš prdel :)
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/1393685_399028490225978_1576014431_n.jpg
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|