Hovězí steak


Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Další
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hovězí steak  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Hovězí steak
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ChickenEater


PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 12:04 am    Předmět: Hovězí steak Odpovědět s citátem

Jak na nej???
Nalozil jsem si asi 1kg hoveziho , na 30 hodin .. koreni, olej..
Smazil jsem na panvi na oleji, vzdy obracel jen jednou.. zkousel jsem ruzny doby od 3-6 minut na kazdou stranu, mirny i trochu silnejsi plamen, pokazdy tvrdej jak bota.. kde se stala chyba?
_________________
Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CIZO
Administrátor


PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 12:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zalezi jaky jsi mel maso a jak jsi ho nakladal, idelni je svickova ovsem 550,- za kilo je celkem raketa takze dobre poslouzi i pekna hovezi rostena nebo falesna svickova (ta bude trochu tuzsi), maso naklepat jen lehce rukou, nalozit v koreni a oleji ale pozor, nesmi tam byt sul, vytahne to vodu z masa coz je spatne, solit az po zatazeni masa na panvi, maso hodit na rozpalenou panev a nechat zatahnou na kazdou stranu minutku, pak stahnout ohen a dodelat 4-6 minut podle tloustky masa a podle toho jak ma byt steak propecenej (nejlepsi je medium), dobre funguje priklopit panev jeste jednou panvi nebo poklici a nechat maso dojit takhle
_________________
"Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."

Derek Poundstone
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
The Blade


PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 12:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

asi nikde,ja som si vcera tiez skusal robit nenakladall som to,len zacal smazit a dost dlho uz som sa bal ze sa pripalia a stale tuhe,tak som to musel rozkrajat a nechal dusit,to je hold uz take tvrde maso!

Edit:cizo ma pravdu zalezi dost ake to je maso,ja vobec ani nefiem co som to mal...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Douglas


PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 12:40 am    Předmět: Re: Hovězí steak Odpovědět s citátem

ChickenEater napsal:
Jak na nej???
Nalozil jsem si asi 1kg hoveziho , na 30 hodin .. koreni, olej..
Smazil jsem na panvi na oleji, vzdy obracel jen jednou.. zkousel jsem ruzny doby od 3-6 minut na kazdou stranu, mirny i trochu silnejsi plamen, pokazdy tvrdej jak bota.. kde se stala chyba?

Je celkem rozhodující jaké maso. Kližka a svíčková je rozdíl, výsokevé a maso z mladého bejka (prosté BSE;-)) je rozdíl.
Moje zkušenost: Na pánev je neklepší svíčková, nenakládám, neupravuju, před tepelnou přípraou to nařežu, jemně pěstí naklepu (jemně), silně to popepřím, lehce posolím a hodím na sádlo opékat. Vrstva tuku je tak akorát na to aby to bylo z prudka a nepřepalovalo se (nevysvětlím, jako nevysvětlím šukačku, to musí člověk vyzkoušet... ). Doba opékání je taky individuální já mám cca dvě minuty z každá strany. Nemůže to být tvrdé;-).
_________________
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ChickenEater


PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 1:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bylo to hovezi zadni (byk), bohuzel nevim, jak mel tvrdej zivot ani kolik mu bylo let..
550,- je docela dost, snazim se jist aspon trochu levne.. i kdyz se mi to moc nedari.. 200,- za den utratim docela casto

mozna byla chyba v te soli, cekal jsem,ze to v ni zmekne..

chvili jsem mel pocit,jakobych snedl botnik, ale ted po hodine uz je to ok.. jdu si dat jeste tvaroh..
_________________
Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Loolan


PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 1:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takt dělávám ze zadního a většinou naprosto skvostný, akorát je zaprasenej celej sporák, jak ten olej prská.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Douglas


PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 1:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ChickenEater napsal:
bylo to hovezi zadni (byk), bohuzel nevim, jak mel tvrdej zivot ani kolik mu bylo let..
550,- je docela dost, snazim se jist aspon trochu levne.. i kdyz se mi to moc nedari.. 200,- za den utratim docela casto

mozna byla chyba v te soli, cekal jsem,ze to v ni zmekne..

chvili jsem mel pocit,jakobych snedl botnik, ale ted po hodine uz je to ok.. jdu si dat jeste tvaroh..

Tak takové maso jedině dlouho dusit, nebo to opéct hodně zprudka a rychle, aby bylo měkké (ale to je náhražka, né stejk). Sůl je imho při delším čase (naložení) chyba. Olej, možná i trošku kyselého, pro zkřehnutí. Osvědčil se mi i enzym papayn.
EDIT: Kurva ta japanka mu dává. Už to zruším.
_________________
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ChickenEater


PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2007 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Douglas napsal:
ChickenEater napsal:
bylo to hovezi zadni (byk), bohuzel nevim, jak mel tvrdej zivot ani kolik mu bylo let..
550,- je docela dost, snazim se jist aspon trochu levne.. i kdyz se mi to moc nedari.. 200,- za den utratim docela casto

mozna byla chyba v te soli, cekal jsem,ze to v ni zmekne..

chvili jsem mel pocit,jakobych snedl botnik, ale ted po hodine uz je to ok.. jdu si dat jeste tvaroh..

Tak takové maso jedině dlouho dusit, nebo to opéct hodně zprudka a rychle, aby bylo měkké (ale to je náhražka, né stejk). Sůl je imho při delším čase (naložení) chyba. Olej, možná i trošku kyselého, pro zkřehnutí. Osvědčil se mi i enzym papayn.
EDIT: Kurva ta japanka mu dává. Už to zruším.


papayn? co to je? kde se da sehnat? do nej to fakt nakladas?
_________________
Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Douglas


PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2007 12:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ChickenEater napsal:
Douglas napsal:
ChickenEater napsal:
bylo to hovezi zadni (byk), bohuzel nevim, jak mel tvrdej zivot ani kolik mu bylo let..
550,- je docela dost, snazim se jist aspon trochu levne.. i kdyz se mi to moc nedari.. 200,- za den utratim docela casto

mozna byla chyba v te soli, cekal jsem,ze to v ni zmekne..

chvili jsem mel pocit,jakobych snedl botnik, ale ted po hodine uz je to ok.. jdu si dat jeste tvaroh..

Tak takové maso jedině dlouho dusit, nebo to opéct hodně zprudka a rychle, aby bylo měkké (ale to je náhražka, né stejk). Sůl je imho při delším čase (naložení) chyba. Olej, možná i trošku kyselého, pro zkřehnutí. Osvědčil se mi i enzym papayn.
EDIT: Kurva ta japanka mu dává. Už to zruším.


papayn? co to je? kde se da sehnat? do nej to fakt nakladas?

Vlastně se to píše papain, ale jde o toto:
citace:
papain
proteolytický enzym, obsažený v nezralých plodech a latexu papajovníku (Carica papaya)

Dá se koupit i jako prášek a použít při nakládání masa, stačí hodinka a maso je jak po týdnu ve škopku...
_________________
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cooker


PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2007 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jojo papain nebo rychlosůl, jsou to vlastne latky co zlehka rozkládají maso.... obcas to pouzivam když peču vepřový, je dřív hotový a daleko krehčí...jinak jak říká douglas. Z hovězího zadního se dusí!steaky se z toho delat skutečně nedají dneska je problém i s roštěnkama. U nás nenandete skutečně kvalitní ani nízký roštěnec. Když už roštěnou tak aspon jako roastbeef a pořádně naloženou. Já když si dělám steak ze svíce tak ho naložím do pepře oleje na noc potom ho dám do trouby, píchnu do nej teploměr na 60stupnu ve stredu (což je teplota při ktere se sráží bílkoviny) a mám jistotu ze ho budu mít medium, k tomu kotel zeleniny a Zubra
_________________
Jak nezvedáš dvě sta na bench, nejsi chlap.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
great


PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2007 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

steak neklepat! a ani ani nesolit. poriadne ho treba rozpichat a tak nalozit do marinady.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ChickenEater


PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2007 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

rozpichany bylo, naklepany ne..

pak je tu jeste jedna vec..

nekdo mi rika,ze je potreba steak nejdriv smazit pomalu, aby se neuzavrel a pustil dovnitr teplo a pak nakonec rychle kvuli kurcicce..
ale nekdo jiny ma zase opacnou metodu.. nejdriv rychle,aby se udelala kurcicka a zustala uvnitr stava a pak nekolik minut pomalu..
_________________
Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CIZO
Administrátor


PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2007 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vcera jsem si koupil 420g spalik hovezi rosteny, jen trikrat jsem do toho placnul pesti proti vlaknum a mel jsem nadhernej 3cm tlustej steak akorat na panev, opepril jsem, lehce pokapal citronem, protrel lehce olejem a dve hodiny nechal odlezet, pak jsem to udelal na panvi podle vyse uvedeneho postupu, udelal jsem si k tomu peprovou omacku na smetane, vypadalo to asi takhle a pri konzumaci jsem se asi tak 2x udelal
...maso bylo krasne mekky, uprava medium takze uprostred ruzovy, diky tomu ze jsem solil az na panvi a pri nakladani dal citron tam byla vsechna stava... proste po trech letech pokusu uz muzu rict ze umim steak minimalne tak dobrej jako v dobry restauraci :)


_________________
"Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."

Derek Poundstone
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Drago


PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2007 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vypada vyborne Cizo
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Black Dragon


PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2007 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Do hajzlu, na takovy veci se nemuzu divat... zitra musim do restaurace..
_________________
...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hovězí steak Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Další
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


  
 www.ronnie.cz       ronnie.cz/forum