Kuřecí, na vodě?



 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kuřecí, na vodě?  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Kuřecí, na vodě?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Prasopes.


PříspěvekZaslal: út únor 07, 2012 2:31 pm    Předmět: Kuřecí, na vodě? Odpovědět s citátem

Zdarec, tak jsem se odhodlal zase něco ukuchtit.

Všichni znají určitě normální guláš. Nicméně už spousta lidí si asi neuvědomí, že není problém vzít 0.5L-1L vody, hodit do toho česnek/cibul, pepr, sul, trosku sojove omacky, lzici oleje (treba olivac), cervenou papriku, trosku celozrne mouky na zhoustnuti a mate vynikajici jidlo k ryzi, ktere je chutne, zdrave a bezproblemove - kvalitni sacharidy, kvalitni bilkoviny, kvalitni tuky castecne a hlavne suprova chut.

Zajímalo by mně jak se na to koukají čistí "vodokuřenáři" a ti jenž tu na fóru říkali, že kuřecí na vodě je hnus.

Ps. stejně tak si dovedu představit i různé polévky, kde kuřecí maso je taky vařené.
_________________
Bolest je jen psychická záležitost.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
petr616


PříspěvekZaslal: út únor 07, 2012 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska jsem (a to nejsem v zadne diete, spis naopak ) delal kuraci prsa na grillu, bez kapky oleje, kdo nechce, nemusi ani solit jenom pepr, urcite lepsi jak v parnim hrnci ktery mam doma, plus kdyz si na grill prdnete pul papriky a pul cukety, moznosti je milion

Samozrejme i do objemu se vyborne hodi, udelate na tom steak jak z ohne (ekvivalent plynoveho grillu) v pohodli kuchyne (akorat to chce delat pod digestori) popr. balkonu a vychlazena plzen v ruce

Mam tenhle : http://www.onlineshop.cz/male-elektrospotrebice/kuchynske-spotrebice/grily-fondue-remosky/gril-stolni-philips-hd-4417-20-24266P.html cely se to hodi do mycky a je uklizeny.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kid


PříspěvekZaslal: út únor 07, 2012 4:02 pm    Předmět: Re: Kuřecí, na vodě? Odpovědět s citátem

Prasopes. napsal:
Zdarec, tak jsem se odhodlal zase něco ukuchtit.

Všichni znají určitě normální guláš. Nicméně už spousta lidí si asi neuvědomí, že není problém vzít 0.5L-1L vody, hodit do toho česnek/cibul, pepr, sul, trosku sojove omacky, lzici oleje (treba olivac), cervenou papriku, trosku celozrne mouky na zhoustnuti a mate vynikajici jidlo k ryzi, ktere je chutne, zdrave a bezproblemove - kvalitni sacharidy, kvalitni bilkoviny, kvalitni tuky castecne a hlavne suprova chut.

Zajímalo by mně jak se na to koukají čistí "vodokuřenáři" a ti jenž tu na fóru říkali, že kuřecí na vodě je hnus.

Ps. stejně tak si dovedu představit i různé polévky, kde kuřecí maso je taky vařené.


No a co ti brání dodržet postup - nejdříve to na tom oleji osmahnout? Snad nějaká hrozná nemoc Třeba lenora
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Prasopes.


PříspěvekZaslal: út únor 07, 2012 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kid: já ti nevím kide, ono měl jsem smažený maso v guláši a teď jsem měl poprvé v životě vařený na vodě a chutná mi to víc, nevím čím to je, ale vzal jsem maso, hodil ho do hrnce, zasypal česnekem nakrájenym, sypanou paprikou, pepřem, solí, zakapal sojovkou a zalil horkou vodou, až bylo maso hotový, tak jsem tam hodil trošku mouky na zahuštění přidal rejžu a chutnalo to výborné.

Kuřecí smažený mi přijde hnusný oproti tomuhle, takhle připravený to maso mělo nehorázně moc štávy v sobě, díky tomu, že se to nejdřív v tom vařilo a chytlo to fakt skvělou chuť. Smažený by podle mně tak dobře nechutnalo.

Co se týče smaženýho, tak to jsem měl včera a spolubydlicí mi to posypal (nechtěně, je to lempl) kafem (i těstoviny) ... můžu říct, že hnusnější věc sem nežral :D
_________________
Bolest je jen psychická záležitost.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
kid


PříspěvekZaslal: út únor 07, 2012 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale jo, tak i tak je to takový eintopf.

Jde to samozřejmě i bez úvodního osmažení, to se ale právě používá pro zvýraznění chutí.

Proti gustu žádný dišputát.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
daymoon
Moderátor


PříspěvekZaslal: út únor 07, 2012 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prasopes, to co jsi popsal je humus a ne jídlo. Babica by to možná nazval sobotní rychlovka s rýží. Hodit česnek, cibuli, pepř, sůl, sojovku do litru oleje způsobí pouze to, že to bude všechno plavat na hladině. Nehledě na to, že litr je tak na polívku a ne k rýži. Ovšem samozřejmě můžeš to dvě hodiny vařit a vodu vyvaříš.

Za mě říkám vezmi si nějakou kuchařskou knížku nebo se koukni na youtube na videa, jak se vaří, spíš než tady psát takovýhle moudra.
_________________
Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Arnold1976


PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 9:20 pm    Předmět: chytrá mikrovlnka Odpovědět s citátem

Já teda nesmažím na vodě... máme doma chytrou mikrovlnku s funkcí crisp (kombinace mikrovln a pečení) a kuřecí řízky mám šťavnaté za 7min ;) paráda :)
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Prasopes.


PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
....


jakej litr oleje ?:D navic tam je pridana na zahusteni celozrna mouka ,) byla z toho normalni "omacka" :) a chutnalo to vyborne :) jako ostrejsi gulas ,)
_________________
Bolest je jen psychická záležitost.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
mike scania


PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Není to sice přímo k tomuto tématu, ale nechci zakládat nové téma. Koupil jsem si kuřecí prsa v Inpostu 600g, je tam napsaáno že jsou solené a že soli je tam 1.4%, tak nevím jestli si to mám nekdy ještě kupovat nebo ne, a taky jestli té soli je tam dost?? Potom to už nesolím.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Prasopes.


PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10g +- soli, skus si to vysypat na vahu a uvidis kolik toho je :)
_________________
Bolest je jen psychická záležitost.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
jari


PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Běžně kupuju s 1,2 % soli a to i v dietě. Dá se říct, že z 90ti procent mnou snědených kuřecích prsou jsou solený. Neni na tom špatnýho lautr nic. Pokud zrovna nejsi ve finální fázi přípravy na soutěž, kde sůl hraje roli, nemá smysl to řešit.

I solený prsa jdou koupit kvalitní ale bacha na prsa s nástřikem nebo podobný sračky, to je trochu jiný kategorie.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Maziarit


PříspěvekZaslal: út listopad 08, 2016 11:19 pm    Předmět: Re: chytrá mikrovlnka Odpovědět s citátem

Arnold1976 napsal:
Já teda nesmažím na vodě... máme doma chytrou mikrovlnku s funkcí crisp (kombinace mikrovln a pečení) a kuřecí řízky mám šťavnaté za 7min ;) paráda :)


Nechci zakládat nové vlákno, tak se tu při*eru..

Mame doma troubu, značka median stala asi 3000 kč, ale jsem zmatený, o funkci Crisp se tam nepíše, dohledal jsem že Crisp je patentovana věc u Whirpoolek..

No každopadně v té mikrovlnce mám ten Crisp talíř
Ale nevím jaký režim nastavit aby napodobil co nejvíc ten systém crisp.

200C vzduch + mikrovlny ?
grill zespodu a z vrchu + mikrovlny ?

Neví někdo ?
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kuřecí, na vodě?
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


  
 www.ronnie.cz       ronnie.cz/forum