Musím se do toho opřít, na jídle podlě mě tolik nesejde


Jdi na stránku 1, 2  Další
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Musím se do toho opřít, na jídle podlě mě tolik nesejde  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Musím se do toho opřít, na jídle podlě mě tolik nesejde
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
GeorgeRo


PříspěvekZaslal: ne leden 29, 2017 9:44 pm    Předmět: Musím se do toho opřít, na jídle podlě mě tolik nesejde Odpovědět s citátem

Zkusil jsem za poslední rok a půl vícero přístupů ke stravování abych zhubnul: nejdrive to co doporucuje Havlicek (hodně zeleniny, nastavit makroživiny a žrát takové ty srajdy jako je celozrný cleba), potom jsem zkusil stare dobre sach. vlny, pak jsem zkusil laborovat trochu se stravou, že jsem přidával tuky až na 35% denního kalorického příjmu. Zkoušel jsem laborovat i s příjmem kcal. Nejprve jsem zkoušel pokrýt můj bazální metabolismus x 1.2, a do toho jsem chodil na procházky nebo nárazově posiloval doma s vlastní vahou, pak jsem zkoušel jet tak 2100kcal a že se ebudu muset tolik hýbat. Zkoušel jsem i vlny a do práce jsem jezdil strhaný na kole 2x 50minut.

Výsledek? Za rok a půl jsem přibral 10kg na 125kg a neshodil jsem nic. A ne, fakt to nejsou svaly, je to prostě sádlo.

Myslím si, že dělám 2 chyby:

Zaprvé ponocuju. Chodívám spát pravidelně tak okolo 2h ráno, pak se mi blbě vstává do práce a cítím se nic moc, odpoledne když přijdu domů to dospím a cítím se po probuzení znovunic moc. Tím víc jím, protože když se vzbudím, přirozeně si jdu něco dát. Zároveň jsem unavený a nehýbu se tak, jak bych mohl, v průběhu celého dne.

Zadruhé pořád držím nějaké diety. Podle mě je to prostě blbost. Nefunguje to. Pokud nebudu fakt makat, tak nikdy nedám dolů nic. Někteří říkají, že hubnout se dá i jen stravou. To jsou podle mě buďto lidi u pasu nebo u lopat, nebo takové ty typy, co se jenom podívají na hlávkový salát a už jim jdou kila dolů.

(Zatřetí: ne, fakt není problém v tom, že nedržím paleo! Díky předem že tady tu kravinu nebudete zmiňovat.)


Kdysi v prváku, když jsem zhodil ze 100kg na 78kg, tak jsem držel sacharidové vlny. Ale podle mě, ty sacharidové vlny na tom měly minimální zásluhu. Protože jsem především makal. 3-4x týdně jsem chodil do posilovny, tam jsem byl zavřený 1.5h, cca 3x týdně jsem chodil běhat ráno na lačno na 25minut a někdy jsem našel sílu a šel ještě i večer. K tomu jsem měl ve škole ťelák a do školy a ze školy jsem chodil pěšky, protože jsem neměl motorku. Ty sacharidové vlny fungovaly podle mě jen jako takové placebo, že jakože díky tomu to půjde, což mě falešně motivovalo makat.

Takže teď k tomu změním přístup, protože už mě to dost štve. Bez toho abych si máknul, to zkrátka dolů nepůjde, a na nějaké nepřirozené diety, ať už nízkotučné nebo vysokotučné nebo polotučné akorát kašlu. Budu jíst to, co mi chutná: mlíko, bramborové knedlíky, vepřo knedlo, klobásy, kuřecí stehna, normální CHLEBA žádnou celozrnou sračku, brambory, vajíčka, sýr atd. Ovesné vločky nasypu slepicím a kuřecí prsa hodím leda tak psovi, protože to nežeru, zeleninu jen když na ni budu mít chuť. Hlavně, budu makat! A taky budu chodit brzo spát, to je důležité.


IMHO
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Berserk_Grom


PříspěvekZaslal: ne leden 29, 2017 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zkrat to prosim
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olafekk


PříspěvekZaslal: ne leden 29, 2017 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

sacharidové vlny jsou nástroj který kulturisté používají ke stažení poměrně velkého množství tuku, pokud ti nefungují určitě je nedržíš dobře, děláš tam nějakou chybu.

Nicméně k tvému problému obecně - pokud ti jde jen o to zhubnout pak bych to vyděl tak, že snížíš sacharidy na cca 100 - 150g, bílkoviny na 200 - 250g (jak ti to půjde trávit) a 100g tuků (nenasycené mastné kyseliny.. ) a pokud to chceš ještě podpořit pohybem tak po snídani se můžeš jít na půl hodinky zvolna proběhnout.

Samozřejmě můžeš i na lačno, ale to tě nebude bavit a jestli ti jde i o udržení nějakých svalů tak to taky není nejlepší varianta.

Nehledej v tom vědu, chce to najít si trvale udržitelnou cestu a po ní jít .. :)

Ať se daří.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KrystofK


PříspěvekZaslal: ne leden 29, 2017 10:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Takže teď k tomu změním přístup, protože už mě to dost štve. Bez toho abych si máknul, to zkrátka dolů nepůjde, a na nějaké nepřirozené diety, ať už nízkotučné nebo vysokotučné nebo polotučné akorát kašlu. Budu jíst to, co mi chutná: mlíko, bramborové knedlíky, vepřo knedlo, klobásy, kuřecí stehna, normální CHLEBA žádnou celozrnou sračku, brambory, vajíčka, sýr atd. Ovesné vločk


Z celé té tvojí ultradebility, je tohle už úplný vrchol.
1. Zhubnout můžeš hodně efektivně pouze změnou jídelníčku, tvůj problém je bohužel to, že a) buď jsi nenačetl dostatek informací a myslíš si, že přečíst si deset článků a dát tomu pár hodin času stačí. b) načetl jsi toho hodně, dal tomu několik desítek hodin ale jsi prostě jednodušší člověk, který nedokáže chápat souvislosti, aplikovat teorii do praxe (viz. nesmysly s bazálním metabolismem), kriticky přemýšlet, určovat validitu zdrojů (viz. kecy o Havlíčkovi), což není urážka jen konstatování reality, někdo na to holt mozek nemá, najdi si proto odborníka, který ti jídelníček popřípadě komplexní protokol vytvoří.

2. S výše popsaným přístupem se ti pravděpodobně nepodaří dosáhnout tvého cíle a pokud ano, tak a) nebudeš si zrovna dlouho tvé vysněné postavy užívat b) možná budeš ale za cenu dost velkých zdravotních problémů, jaké mají další milióny lidí jenom u nás c) možná si lucker s dokonalou genetikou, detoxikačním a imunitním systémem a možnost a nebo b se nestanou, ale to je ta nejmíň pravěpodobná varianta.

3. Pro člověka jako ty neexistuje jednorázová dieta, kterou budeš dodržovat po dobu xy, obecně je nutná změna jak stylu výživy, tak pohybu, tak dalších aspektů viz. tvoje spaní. Znovu nechápeš souvislosti. Tady třeba jde vidět jak naprosto ve všem selháváš, když pominu evolučně nastavené hodiny, důležitost ticha a tmy tak to lze udělat vždy tak, že je člověk vyspaný a produktivní celý den, věř mi - já chodím spát v 5:30, naspím okolo 4-5 hodin a teda funguju líp než ty, myslíš si, že když budeš dýl spát, cvičit v posilovně a nadále žrát sračky, že se budeš cítit líp a budeš vyspaný a hubený. ho.no

4. Co je přirozené a nepřirozená dieta, to bych opravdu rád věděl.


Naposledy upravil KrystofK dne po leden 30, 2017 1:50 am, celkově upraveno 1 krát
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
GeorgeRo


PříspěvekZaslal: ne leden 29, 2017 11:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KrystofK napsal:

Z celé té tvojí ultradebility, je tohle už úplný vrchol.
.....



Umíš napsat ještě větší hovna, nebo tohle je cca tak maximum?
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KrystofK


PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 1:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chápu tě, taky bych byl frustrovaný z toho mít na sobě přinejmenším 40kg sádla, které se nedaří dát díky mé mnohostranné neschopnosti dolů...
Argumenety jsou vypsané výše . Přeju ti hodně štěstí při hubnutí a dlouhý život, jelikož svým přístupem děláš/budeš dělat v obou případech přesný opak.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dante Flyshit


PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 2:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je omnoho efektívnejšie jesť clean a do toho trochu kardia, ako sa moriť dve hodiny denne na bicykli a potom si dať sračku. Pozri si aký je tvoj energetický výdaj pri kardiu a akú kalorickú hodnotu majú jednotlivé potraviny. Potom pochopíš.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung


PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 8:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

GeorgeRo napsal:
KrystofK napsal:

Z celé té tvojí ultradebility, je tohle už úplný vrchol.
.....



Umíš napsat ještě větší hovna, nebo tohle je cca tak maximum?

Napíšu ti to příjemněji než Krystof, ale on má pravdu. Když to napíšu jednou větou, plácáš se v tom jak topící se člověk ve vodě.
Podle mě, na tebe zaúčinkuje pouze jedna věc. Sežeň si kvalitního výživového poradce, vystudovaného (tj. bc či mgr, ne nikoho s dvoutýdenním kurzem) a počítej s tím, že si ho budeš platit dva roky. Pomůže ti nastavit si režim tak, abys hubnul.
Pokud se v tom budeš plácat sám, nezhubneš.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg


PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale houby .... zapřu sám sebe a budu předpokládat, že jde o reálný problém, a ne že se někdo nudí a dělá si tu prdel (jako obvykle). Nicméně i v takovém případě je zcela zbytečné aby si hledal nějakého poradce.

V prvním postu je přesně popsáno co je příčinou problému ... životospráva na hovno. Bez pardonu. Nedostatek spánku, nedostatek pohybu a neustálé cpaní se. V první fázi by tedy bohatě stačilo začít žít jako člověk, a ne jako dobytek. Na to nepotřebuje žádného otitulovaného poradce. A pokud to sám nedá, i když ví kde je problém a jak jej řešit (bo to ví v tomto případě každý), tak spíš potřebuje psychologa. Nebo ženskou:-).

Za sebe si ale z 80% myslím, že je to jen ten pokus o vtip, ze zbylých 20% že se jedná skutečně o uvedený problém, a tím že se vypovídá/svěří/vyzpovídá a prskne to na net získá pocit, že už něco pro to udělal. Zda to u toho skončí ať si tipne každý sám:-).
_________________
Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#


PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Musím se do toho opřít, na jídle podlě mě tolik nesejde


už titulek mluví za vše...

bez trvale udržitelné životosprávy - spánek + kvalitní strava - si můžeš "máknout" jak chceš, ale nepomůže ti to. pokud začneš první dva body řešit, ostatní postupně přijde samo. možná na to dojdeš později, ale tak už to funguje... kvalitativní skoky přicházejí až když už je něčeho hodně ;)
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung


PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Ale houby .... zapřu sám sebe a budu předpokládat, že jde o reálný problém, a ne že se někdo nudí a dělá si tu prdel (jako obvykle). Nicméně i v takovém případě je zcela zbytečné aby si hledal nějakého poradce.

V prvním postu je přesně popsáno co je příčinou problému ... životospráva na hovno. Bez pardonu. Nedostatek spánku, nedostatek pohybu a neustálé cpaní se. V první fázi by tedy bohatě stačilo začít žít jako člověk, a ne jako dobytek. Na to nepotřebuje žádného otitulovaného poradce. A pokud to sám nedá, i když ví kde je problém a jak jej řešit (bo to ví v tomto případě každý), tak spíš potřebuje psychologa. Nebo ženskou:-).

Za sebe si ale z 80% myslím, že je to jen ten pokus o vtip, ze zbylých 20% že se jedná skutečně o uvedený problém, a tím že se vypovídá/svěří/vyzpovídá a prskne to na net získá pocit, že už něco pro to udělal. Zda to u toho skončí ať si tipne každý sám:-).

Podíval jsem se na minulé příspěvky a asi to je skutečnost.
Jde o to, že poradce mu vytvoří motivační bič. Znám to sám od sebe, že to funguje na různé věci.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg


PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak ho poradce dokope k tomu se pořádně vyspat a začít pořádně cvičit a hlavně u toho vydržet? Navíc s ohledem na to co píše u něj skutečně netřeba nic moc vymýšlet, ale jak jsem psal, začít trochu normálně žít.

Jinak je samozřejmé, že optimálních výsledků leze dosáhnout jen optimalizací všech stránek .... tedy jídlo, regenerace, trénink .... ale zase bych z toho neděla nějaké zlaté tele, tohle není příprava na Olympii. U něj by stačilo víc spát a začít trochu rozumně cvičit, a jsem přesvědčen, že už to by stačilo na pozorovatelné zlepšení. A pak by se vidělo co dál .... hlavně jaké by si pak on sám dával cíle.
_________________
Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SnakeSoft


PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 8:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty vole to je zas příspěvek ... no vzpomněl jsem si na:



takže asi tak...
_________________
Mít 6 pack při 50 kg je stejné jako když má tlustá holka velký kozy ... nepočítá se to
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik


PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak nevim jestli to pisatel myslí vážně nebo si dělá prdel, ale každopádně dobrej slovní průjem...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cratach


PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 11:04 am    Předmět: Re: Musím se do toho opřít, na jídle podlě mě tolik nesejde Odpovědět s citátem

GeorgeRo napsal:
Budu jíst to, co mi chutná: mlíko, bramborové knedlíky, vepřo knedlo, klobásy, kuřecí stehna, normální CHLEBA žádnou celozrnou sračku, brambory, vajíčka, sýr atd. Ovesné vločky nasypu slepicím a kuřecí prsa hodím leda tak psovi, protože to nežeru, zeleninu jen když na ni budu mít chuť. Hlavně, budu makat! A taky budu chodit brzo spát, to je důležité.

Jen do toho, dokážeš to!
_________________
"A vy jste jako kdo?"
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Musím se do toho opřít, na jídle podlě mě tolik nesejde Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: