Pangacius


Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pangacius  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Pangacius
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jaké maso jíte nejčastěji?
Kuřecí
58%
 58%  [ 18 ]
Vepřové
16%
 16%  [ 5 ]
Hovězí
12%
 12%  [ 4 ]
Rybí (Pangacius ...)
9%
 9%  [ 3 ]
Krůtí
3%
 3%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 31

Autor Zpráva
SimsonCZ


PříspěvekZaslal: ne únor 13, 2011 11:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To, že je něco krmený s*ačkama, ještě neznamená, že má špatné nutriční hodnoty. Pangasius vyroste do velikosti, kdy se porcuje, za 3 dny - honí to steroidama. Fakt. Ale údajně má v průměru 16g bílkovin na 100, alespoň podle tabulky, co jsem vygooglil.

Každopádně pangas je blátivej hnus bez chuti, tím bych se nešidil...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay


PříspěvekZaslal: po únor 14, 2011 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak tady by mě zajímal zdroj.

Že je to steroidní velkovýroba celkem pochybuju, asi tam občas někde něco sypnou, ale jistě to není Mutagen na třídenní boost.

Zkazky o chování v kanaléch podél cest mezi lidma kolovaly, ale moc se nepotvrdily.
_________________
Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jari


PříspěvekZaslal: po únor 14, 2011 4:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

O pangasovi koluje spousta "zaručených" pravd (viz kolující mejly, kde byl v bodech popsán jako to největší svinstvo na zemi a po přečtení článku se leckomu zvedal kufr) Proto taky prošel řadou testů kvality a myslím že snad nebyl ani jeden špatný případ.

Protože se i zabývám jejich prodejem, vyzkoušel jsem jich vícero, takže:

Měl by to být jeden čistý symetrický filet. nic navíc, nebo nějakej patvar

Nejlepší verze je neglazovaný nebo do 5% vody, doporučuju! ( špatně k sehnání, v obyč marketech asi nebude, nevim)

Takzvaný netrimovaný nebrat! Je tam navíc jakési "bříško" a uprostřed bývá hodně tmavý, po tepelné úpravě je takovej rozblemcanej

Glazurovaný s vyšším procentem vody 15-25% je naprosto v cajku ale třeba počítat s velkym úbytkem hmotnosti
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
01Smajdalf


PříspěvekZaslal: po únor 14, 2011 4:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
O pangasovi koluje spousta "zaručených" pravd (viz kolující mejly, kde byl v bodech popsán jako to největší svinstvo na zemi a po přečtení článku se leckomu zvedal kufr) Proto taky prošel řadou testů kvality a myslím že snad nebyl ani jeden špatný případ.

Protože se i zabývám jejich prodejem, vyzkoušel jsem jich vícero, takže:

Měl by to být jeden čistý symetrický filet. nic navíc, nebo nějakej patvar

Nejlepší verze je neglazovaný nebo do 5% vody, doporučuju! ( špatně k sehnání, v obyč marketech asi nebude, nevim)

Takzvaný netrimovaný nebrat! Je tam navíc jakési "bříško" a uprostřed bývá hodně tmavý, po tepelné úpravě je takovej rozblemcanej

Glazurovaný s vyšším procentem vody 15-25% je naprosto v cajku ale třeba počítat s velkym úbytkem hmotnosti

Nějaký Receptík bys měl?
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jari


PříspěvekZaslal: po únor 14, 2011 4:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

01Smajdalf napsal:

Nějaký Receptík bys měl?


hele já dietim, takže ho hodim do vroucí vody, je to přeci jen ryba, že a za 5 minut podávám.

Ale alespoň maličkost....zjistil jsem, že si pangas výborně rozumí s kořením na gyros, tak třeba hodit ho do trouby s troškou cibulky a posypanej gyros kořenim bude jistojistě jednoduchá ňamka
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay


PříspěvekZaslal: po únor 14, 2011 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta 5% glazurace občas sehnad jde, ale spíš za plnou cenu. Takové ty akční slevy jsou obvykle 20% vodní máčenka.

Není špatné rybku zapéct i s bramborama. Jen to chce zkoušet, aby nebyly brambory tvrdé a ryba na kaši. Obvykle lehce předvařím brambory, naplátkuju, proložím rybou, nějaké koření, česnek, cibulka, zapéct.

Nebo zapéct se sýrem, k tomu čerstvá rajčata, dají se i zapéct s rybou. Jen nedoporučuju krájet ta rajčata, třeba cherry rajčátka v celku.
_________________
Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
01Smajdalf


PříspěvekZaslal: út únor 15, 2011 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
01Smajdalf napsal:

Nějaký Receptík bys měl?


hele já dietim, takže ho hodim do vroucí vody, je to přeci jen ryba, že a za 5 minut podávám.

Ale alespoň maličkost....zjistil jsem, že si pangas výborně rozumí s kořením na gyros, tak třeba hodit ho do trouby s troškou cibulky a posypanej gyros kořenim bude jistojistě jednoduchá ňamka

Vyzkouším
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
01Smajdalf


PříspěvekZaslal: út únor 15, 2011 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Ta 5% glazurace občas sehnad jde, ale spíš za plnou cenu. Takové ty akční slevy jsou obvykle 20% vodní máčenka.

Není špatné rybku zapéct i s bramborama. Jen to chce zkoušet, aby nebyly brambory tvrdé a ryba na kaši. Obvykle lehce předvařím brambory, naplátkuju, proložím rybou, nějaké koření, česnek, cibulka, zapéct.

Nebo zapéct se sýrem, k tomu čerstvá rajčata, dají se i zapéct s rybou. Jen nedoporučuju krájet ta rajčata, třeba cherry rajčátka v celku.

Tento recept miluji Opravdu Mňamka
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper


PříspěvekZaslal: út únor 15, 2011 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co jsem drive kupoval pangase, tak z tech marketovych muzu doporucit z Lidlu (naposledy jsem to kupoval tak pred 3/4 rokem, tak nevim, jestli jeste maji ty same), ale ve srovnani s temi levnymi budget z Teska nebo Intersparu, ktere jsem take parkarat koupil je ten z Lidlu sice o neco malo drazsi, ale rozhodne neni tak vodnaty, maso je chutnejsi, je pevne a hutne a po uprave zdaleka neztrati tolik na objemu jako vyse zminovane
_________________
CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pangacius Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


  
 www.ronnie.cz       ronnie.cz/forum