Pečivo


Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pečivo  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Pečivo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mike scania


PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:11 pm    Předmět: Pečivo Odpovědět s citátem

Které pečivo je podle vás lepší jest celozrnný (cereální) nebo žítný? dikec za radu
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ikski


PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cerealni celozrnny

hledej pecivo, ktere ma v tabulce nutricnich informaci uvedenej obsah vlakniny alespon 6g na 100g vyrobku.

99.9% tech radoby cerealnich a tmavych peciv sou jen ojeb na zakaznika.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spam


PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Najít někde pravé celozrnné pečivo, to snad teda aspoň pro mě je nemožné... Jediné pečivo, které jím jsou Fitness chleby od Penamu, ty jsou hodně dobré po stránce nutriční, chutově je to otázka každýho no...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bara
Administrátor


PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Domácí pekárna je řešení
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Lukyss


PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

co rikate na chleba prokorn? jím ho v docela velke mire kazdy den..

Energetická hodnota 1055 kJ
Sacharidy 35,4 g
z toho cukry 2,7 g
Tuky 5,3 g
z toho nasycené 0,9 g
z toho nenasycené 4,4 g
Bílkoviny 13,9 g
Vláknina 6,1 g
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mike scania


PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co říkaté na to žitný pečivo, teď ho dost konzumuju. Buď od Karlovy pekárny, kterej má 90% žitný mouky a nebo d Delty, kterej má 51% + nejaký smesy ze žita atd..
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Davesix


PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V lidlu prodávají toastový cereální chléb, nevím jestli je dobrej, ale nutriční hodnoty nejsou zlé.. 9g sacharidu a z toho 0,3g cukru na jeden plátek.
_________________
Never give up! Veni, vidi, vici.
Můj osobní log: http://forum.ronnie.cz/dave-s-log-aka-warrior-diet-t32106.html
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Einarr


PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mike scania napsal:
A co říkaté na to žitný pečivo, teď ho dost konzumuju. Buď od Karlovy pekárny, kterej má 90% žitný mouky a nebo d Delty, kterej má 51% + nejaký smesy ze žita atd..


Žitný pečivo je fajn, to si na sváču klidně dát mužeš...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CowsGiveUsMilk


PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 6:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pecete si vlastni pecivo v troube? jak?
_________________
Courage is not the lack of fear but the ability to face it.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Einarr


PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 7:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CowsGiveUsMilk napsal:
pecete si vlastni pecivo v troube? jak?


Peču si domácí žitný chlebíky z kvalitního pekařskýho kvasu...recepty + jak získat kvas ZDE
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madball


PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 7:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen tak pro zajímavost něco o kváskovém chlebu:

citace:
Kvásek vzniká smícháním mouky a vody. Za příznivé teploty dojde k přirozenému kvašení těsta. Vzniká přirozená kyselina mléčná, která vytváří typické chlebové aroma, je přirozeným konzervantem a navíc bakterie kyseliny mléčné produkují antibioticky účinné látky, které posilují naši střevní mikroflóru a tím i naší imunitu. Z tohoto důvodu vydrží kváskový chléb mnohem déle než kvasnicový.

Chléb z kvásku je i výrazně lépe stravitelný. V mouce je totiž přítomna látka s názvem kyselina fytinová, která může spolu s dalšími minerály vytvářet velmi těžce vstřebatelné sloučeniny ve střevech a zároveň odvádět z těla minerální látky. Kváskový chléb na rozdíl od chleba z droždí dlouho kyne. Díky tomu a díky přítomnosti kyseliny mléčné se zcela rozloží fytin přítomný v mouce. Dlouhá doba kynutí způsobuje přirozenou fermentaci, během které se bílkoviny rozkládají na aminokyseliny a tím je kváskový chleb lépe stravitelný a mnoho minerálních látek se stane teprve po dlouhé fermentaci pro člověka využitelnými. U chleba z droždí probíhá kynutí rychle (pro snížení nákladů), což způsobuje, že fytin není dostatečně rozložen. Zatěžuje organizmus, nadýmá a odvádí z těla důležité minerální látky jako vápník, zinek či hořčík.


Takže by nebylo od věci se u pečiva zajímat i toto.
_________________
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Paťo22


PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

aký je rozdiel medzi kvasnicovým a kváskovým ? :D ktorý je ktorý ?? myslím v obchode.. ako zistím ktorý je ten "lepší" ??? :)
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JosefH


PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mimochodem, zeptám se na asi blbou otázku. Jak je na tom klasický bílý konzumní chléb? Resp. co je na něm špatného??
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Paťo22


PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 9:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

podla mňa nić.. ja ho jedavam, ale idem IFko (intermittent fasting - vygugluj si to, nechcem tu spiniť tému).. takže si myslím že mi to neuškodi... hlavne po treningu..
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay


PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 10:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas s Barou.
Domácí pekárna je obrovská výhoda. Upečete si pečivo podle svých představ. A kupodivu to vyjde podstatně levněji, než v obchodě.

Jak psal Ikski, celozrné není cereální. Pekárny v tom strašlivě slovíčkaří, stačí aby bylo jakékoliv pečivo posypáno pár zrnky slunečnice a již to může být prodáváno jako celozrné, atd.
_________________
Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pečivo Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


  
 www.ronnie.cz       ronnie.cz/forum