|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mike scania
|
Zaslal: st leden 23, 2013 12:11 pm Předmět: Pečivo |
|
|
Které pečivo je podle vás lepší jest celozrnný (cereální) nebo žítný? dikec za radu
|
|
nahoru |
|
|
| | |
ikski
|
Zaslal: st leden 23, 2013 12:58 pm Předmět: |
|
|
cerealni celozrnny
hledej pecivo, ktere ma v tabulce nutricnich informaci uvedenej obsah vlakniny alespon 6g na 100g vyrobku.
99.9% tech radoby cerealnich a tmavych peciv sou jen ojeb na zakaznika.
|
|
nahoru |
|
|
Spam
|
Zaslal: st leden 23, 2013 1:18 pm Předmět: |
|
|
Najít někde pravé celozrnné pečivo, to snad teda aspoň pro mě je nemožné... Jediné pečivo, které jím jsou Fitness chleby od Penamu, ty jsou hodně dobré po stránce nutriční, chutově je to otázka každýho no...
|
|
nahoru |
|
|
Bara
|
|
nahoru |
|
|
Lukyss
|
Zaslal: st leden 23, 2013 2:01 pm Předmět: |
|
|
co rikate na chleba prokorn? jím ho v docela velke mire kazdy den..
Energetická hodnota 1055 kJ
Sacharidy 35,4 g
z toho cukry 2,7 g
Tuky 5,3 g
z toho nasycené 0,9 g
z toho nenasycené 4,4 g
Bílkoviny 13,9 g
Vláknina 6,1 g
|
|
nahoru |
|
|
mike scania
|
Zaslal: st leden 23, 2013 2:10 pm Předmět: |
|
|
A co říkaté na to žitný pečivo, teď ho dost konzumuju. Buď od Karlovy pekárny, kterej má 90% žitný mouky a nebo d Delty, kterej má 51% + nejaký smesy ze žita atd..
|
|
nahoru |
|
|
Davesix
|
Zaslal: st leden 23, 2013 2:50 pm Předmět: |
|
|
V lidlu prodávají toastový cereální chléb, nevím jestli je dobrej, ale nutriční hodnoty nejsou zlé.. 9g sacharidu a z toho 0,3g cukru na jeden plátek.
|
|
nahoru |
|
|
Einarr
|
Zaslal: st leden 23, 2013 3:04 pm Předmět: |
|
|
mike scania napsal: | A co říkaté na to žitný pečivo, teď ho dost konzumuju. Buď od Karlovy pekárny, kterej má 90% žitný mouky a nebo d Delty, kterej má 51% + nejaký smesy ze žita atd.. |
Žitný pečivo je fajn, to si na sváču klidně dát mužeš...
|
|
nahoru |
|
|
CowsGiveUsMilk
|
Zaslal: st leden 23, 2013 5:55 pm Předmět: |
|
|
pecete si vlastni pecivo v troube? jak? _________________ Courage is not the lack of fear but the ability to face it.
|
|
nahoru |
|
|
Einarr
|
Zaslal: st leden 23, 2013 6:12 pm Předmět: |
|
|
CowsGiveUsMilk napsal: | pecete si vlastni pecivo v troube? jak? |
Peču si domácí žitný chlebíky z kvalitního pekařskýho kvasu...recepty + jak získat kvas ZDE
|
|
nahoru |
|
|
madball
|
Zaslal: út leden 29, 2013 6:31 am Předmět: |
|
|
Jen tak pro zajímavost něco o kváskovém chlebu:
citace: | Kvásek vzniká smícháním mouky a vody. Za příznivé teploty dojde k přirozenému kvašení těsta. Vzniká přirozená kyselina mléčná, která vytváří typické chlebové aroma, je přirozeným konzervantem a navíc bakterie kyseliny mléčné produkují antibioticky účinné látky, které posilují naši střevní mikroflóru a tím i naší imunitu. Z tohoto důvodu vydrží kváskový chléb mnohem déle než kvasnicový.
Chléb z kvásku je i výrazně lépe stravitelný. V mouce je totiž přítomna látka s názvem kyselina fytinová, která může spolu s dalšími minerály vytvářet velmi těžce vstřebatelné sloučeniny ve střevech a zároveň odvádět z těla minerální látky. Kváskový chléb na rozdíl od chleba z droždí dlouho kyne. Díky tomu a díky přítomnosti kyseliny mléčné se zcela rozloží fytin přítomný v mouce. Dlouhá doba kynutí způsobuje přirozenou fermentaci, během které se bílkoviny rozkládají na aminokyseliny a tím je kváskový chleb lépe stravitelný a mnoho minerálních látek se stane teprve po dlouhé fermentaci pro člověka využitelnými. U chleba z droždí probíhá kynutí rychle (pro snížení nákladů), což způsobuje, že fytin není dostatečně rozložen. Zatěžuje organizmus, nadýmá a odvádí z těla důležité minerální látky jako vápník, zinek či hořčík. |
Takže by nebylo od věci se u pečiva zajímat i toto. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
nahoru |
|
|
Paťo22
|
Zaslal: út leden 29, 2013 7:15 am Předmět: |
|
|
aký je rozdiel medzi kvasnicovým a kváskovým ? :D ktorý je ktorý ?? myslím v obchode.. ako zistím ktorý je ten "lepší" ??? :)
|
|
nahoru |
|
|
JosefH
|
Zaslal: út leden 29, 2013 7:36 am Předmět: |
|
|
Mimochodem, zeptám se na asi blbou otázku. Jak je na tom klasický bílý konzumní chléb? Resp. co je na něm špatného??
|
|
nahoru |
|
|
Paťo22
|
Zaslal: út leden 29, 2013 8:34 am Předmět: |
|
|
podla mňa nić.. ja ho jedavam, ale idem IFko (intermittent fasting - vygugluj si to, nechcem tu spiniť tému).. takže si myslím že mi to neuškodi... hlavne po treningu..
|
|
nahoru |
|
|
Bombay
|
Zaslal: út leden 29, 2013 9:04 am Předmět: |
|
|
Souhlas s Barou.
Domácí pekárna je obrovská výhoda. Upečete si pečivo podle svých představ. A kupodivu to vyjde podstatně levněji, než v obchodě.
Jak psal Ikski, celozrné není cereální. Pekárny v tom strašlivě slovíčkaří, stačí aby bylo jakékoliv pečivo posypáno pár zrnky slunečnice a již to může být prodáváno jako celozrné, atd. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|