|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Notrax
|
Zaslal: út leden 29, 2013 9:56 am Předmět: |
|
|
Když už jsme u těch domácích pekáren, můžete někdo nějakou doporučit?
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Bombay
|
Zaslal: út leden 29, 2013 9:59 am Předmět: |
|
|
My máme cca dva roky tuto http://domaci-pekarny.heureka.cz/eta-7149-dellica/ a spokojenost.
Teď už pečeme i z domácího kvásku jen v troubě, ale pekárna je jistě snadnější volba. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
nahoru |
|
|
krosař
|
Zaslal: út leden 29, 2013 5:36 pm Předmět: |
|
|
Také mohu přidat pozitivní ohlasy k ETA Dellica...opravdu schopná a i docela vzhledná pekárna, která v kuchyni nepůsobí jakio pěst na oko (provedení stříbrno/černá)...hněte dobře, peče dobře nikdy žádný větší kiks...
BTW zkoušel jste už někdo péct v tom třeba mleté hovězí zadní atd.? Pokud ano na jaký program či jak dlouho při jaké teplotě...rád bych to zkusil ale nechci koupit půl kila a zmrvit ho..
|
|
nahoru |
|
|
kid
|
Zaslal: út leden 29, 2013 6:23 pm Předmět: |
|
|
Dělám v tom sekačku 50 na 50 vepř. hov. Dávám jeden cyklus pečení, ten je tuším hodinu a pak to pouštím ještě tak na 20 min znovu.
|
|
nahoru |
|
|
madball
|
Zaslal: út leden 29, 2013 9:36 pm Předmět: |
|
|
Bombay napsal: | Souhlas s Barou.
Domácí pekárna je obrovská výhoda. Upečete si pečivo podle svých představ. A kupodivu to vyjde podstatně levněji, než v obchodě.
Jak psal Ikski, celozrné není cereální. Pekárny v tom strašlivě slovíčkaří, stačí aby bylo jakékoliv pečivo posypáno pár zrnky slunečnice a již to může být prodáváno jako celozrné, atd. |
Nemůžou slovíčkařit, protože by porušovali zákon a bylo by to na ČOIku. Máš zákonem dané normy. Pokud někdo označí pečivo jako celozrnné, tak musí obsahovat alespoň 80% celozrnné mouky.
http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=1000794&docType=ART&nid=11327 _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
nahoru |
|
|
madball
|
Zaslal: út leden 29, 2013 9:40 pm Předmět: |
|
|
Paťo22 napsal: | aký je rozdiel medzi kvasnicovým a kváskovým ? :D ktorý je ktorý ?? myslím v obchode.. ako zistím ktorý je ten "lepší" ??? :) |
Má specifickou kyselost, ale sám to asi nepoznáš. Většinou se tím výrobci chlubí, takže to tam mívají napsaný. V ostatních případech to bude velmi pravděpodobně z kvasnic.
Mám pocit, že v letáku z Globusu jsem viděl, že v jejich pekárně pečou z vlastního kvásku. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
nahoru |
|
|
madball
|
Zaslal: út leden 29, 2013 9:55 pm Předmět: |
|
|
K otázce na začátku tématu.
Pokud to někdo chce opravdu hrotit, tak může jíst i vícezrnné celozrnné žitné pečivo. :))
Otázkou ale zůstává, jestli to má smysl tak hrotit, pokud není pečivo připraveno tradičním způsobem z kvásku, protože z toho co jsem četl, tak díky fytinu se některé prvky využívají z pečiva úplně minimálně. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
nahoru |
|
|
mike scania
|
Zaslal: út červen 04, 2013 7:28 pm Předmět: |
|
|
Co si kupujete za pečivo? U nás v pekárně maj akorát cereální, ale žádný celozrnný. Občas si koupím žitnej chleba, ale chtěl bycz změnu. Neznáte někdo nějakej dobrej celozrnnej výrobek, kterej se dá koupit normal v super/hypermarketu??
|
|
nahoru |
|
|
Mick994
|
Zaslal: út červen 04, 2013 8:15 pm Předmět: |
|
|
V Globusu, myslím že se to přímo jmenuje Fitness Chléb.
Globus je jedinej který to peče fakt dobře a myslím si že bez předem vyrobených polotovarů.
Ale v tom dnešním pečivu je bůh ví co. Nejlepší je si udělat domácí, z dobré celozrné mouky, tomu se nic nemůže vyrovnat.
|
|
nahoru |
|
|
mike scania
|
Zaslal: út červen 04, 2013 8:38 pm Předmět: |
|
|
Myslel jsi tento..http://www.penam.cz/cs/nase-vyrobky/pecivo-fit-den/fit-chleb-celozrnny-500-g-bk-98433.html
a co tento,sice jenom 50% celozrnné mouky...http://www.penam.cz/cs/nase-vyrobky/pecivo-rosicky-toustovy-chleb/super-sandwich-celozrnny-750-g.html
|
|
nahoru |
|
|
Davesix
|
Zaslal: út červen 04, 2013 8:48 pm Předmět: |
|
|
Ten jím občas já a nemůžu si ho vynachválit. Chutná perfektně a myslím, že je to asi nejlepší toastovej chleba co se týče složení. Fakt pecka. 50% je podle mě super. Jinde je 12% atd.
|
|
nahoru |
|
|
Mick994
|
Zaslal: st červen 05, 2013 6:06 am Předmět: |
|
|
Nene, v globusu si ho sami pečou, s tímhle zkušenosti nemám.
|
|
nahoru |
|
|
cesnek67
(ban)
|
Zaslal: po červen 10, 2013 10:50 am Předmět: Klasik |
|
|
Já si nedám dopustit nad rohlíky. Klasické bílé pečivo, není sice nic moc do diety, ale zasytí a peněženka se z toho netřese strachem :) Ale chléb, nejradši klasický tak je taky moc dobrý. _________________ Kulturistika je můj život!
NEsnáším ty dlouhé chvilky
když nemůžu do posilky
tvrdě cvičím zvedám tlaky
a proteiny dlabu taky
Neberu bobule jím tuňáka
nechci přijít o kule
a taky čůráka
|
|
nahoru |
|
|
eSko
Naivka
|
Zaslal: po červen 10, 2013 11:30 am Předmět: |
|
|
mike scania napsal: | Co si kupujete za pečivo? U nás v pekárně maj akorát cereální, ale žádný celozrnný. Občas si koupím žitnej chleba, ale chtěl bycz změnu. Neznáte někdo nějakej dobrej celozrnnej výrobek, kterej se dá koupit normal v super/hypermarketu?? |
Mrkni do Alberta, nově by tam měli mít takové celozrnné bagetky. Budou samozřejmě ze zmraženého polotovaru, ale v tom jejich výběru se jedná o jednookého krále mezi slepými. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
nahoru |
|
|
Mick994
|
Zaslal: po červen 10, 2013 12:13 pm Předmět: |
|
|
Vím které myslíš, zkoušel jsem je a jsou relativně dobré, ale chuťově mi přišla trochu taková, jak to nazvat, až "mastná". Ale to možná proto že byla asi čerstvě rozpečena.
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|