Jak na hovězí....... postup :)


Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak na hovězí....... postup :)  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Jak na hovězí....... postup :)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DeFeAt


PříspěvekZaslal: so prosinec 01, 2012 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to vam sem musim hodit fotku, ako sme robili roastbeef :)



hovadzie zadne : )
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
webster


PříspěvekZaslal: so prosinec 08, 2012 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

taky si myslím, že bezstarostný postup je nakrájet na kostky, hodit do hrnce... třeba na pár hodin naložit v koření a pak v hrnci orestovat a pak zalít vodou, hodit bujon a už jen čekat.....samozřejmě orestovat třeba na cibuli a panenském oleji.. a pak kvalitním vývarem polívám rýži a nic lepší jsem nejedl, jak s kuřecím tak s hovězím
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal Orel


PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2013 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže pro ostatní,kteří v mase plavou :-)
http://i.iinfo.cz/files/vitalia/79/pruvodce-hovezim-masem-1.pdf
Možná by se to mohlo hodit hned na začátek topicu...
Co se týče hovězího steaku a solení..klidně ze startu a doporučuju Maldonskou sůl...není sůl jako sůl
A ještě stará známá věc...zralé maso na steak poznáš tak,že když ho zmáčkneš prstem tak tam zůstane důlek a maso se velice pomalu vrací.Pokud se maso vrátí inhed po stlačení není vhodné na steaky.U svíčkové sem dělal minimálně 3 cm hrubé steaky : 3-4 minuty z každé strany a pak do vyhřáté trouby - 180 stupňů na 4-5 minut.
Samozřejmě každý steak měl pokojovou teplotu-pokud chcete dělat steaky ze zmraženého masa nechte ho rozmrazit přes noc přírodní cestou.Žádné mikrovlnky,teplá voda atd :-)
Já osobně sem na tohle jídlo hodně ujetý a už sem toho doma ukuchtil až až...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jamesco


PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 6:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Udělá se hovězí zadni nakrajené na kousky v troubě v alobalu, na nějakych 200 stupnu? Jako kure? Nebo to bude podrazka?Bohuzel se mi rozpadla panev a nestihnu koupit jinou a varit se mi to moc nechce...diky moc
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
krosař


PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 6:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kráva neni kuře a vice versa...pokud máš možnost tak bych to zadní rozemlel a upekl ho jako sekanou/karbanátek atd...ale jinak pokud ho budeš péct dostatečně dlouho tak se udělá ..hlavně nezapomínat podlévat aby v obalu vzniklo klíma a nebylo to jak ta podrážka....

Případně pokud máš opravdu mlýnek kvalitní umel si to 2x a pak to můžeš podávat jako tatarák..
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak na hovězí....... postup :) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: