taky si myslím, že bezstarostný postup je nakrájet na kostky, hodit do hrnce... třeba na pár hodin naložit v koření a pak v hrnci orestovat a pak zalít vodou, hodit bujon a už jen čekat.....samozřejmě orestovat třeba na cibuli a panenském oleji.. a pak kvalitním vývarem polívám rýži a nic lepší jsem nejedl, jak s kuřecím tak s hovězím
Takže pro ostatní,kteří v mase plavou :-)
http://i.iinfo.cz/files/vitalia/79/pruvodce-hovezim-masem-1.pdf
Možná by se to mohlo hodit hned na začátek topicu...
Co se týče hovězího steaku a solení..klidně ze startu a doporučuju Maldonskou sůl...není sůl jako sůl
A ještě stará známá věc...zralé maso na steak poznáš tak,že když ho zmáčkneš prstem tak tam zůstane důlek a maso se velice pomalu vrací.Pokud se maso vrátí inhed po stlačení není vhodné na steaky.U svíčkové sem dělal minimálně 3 cm hrubé steaky : 3-4 minuty z každé strany a pak do vyhřáté trouby - 180 stupňů na 4-5 minut.
Samozřejmě každý steak měl pokojovou teplotu-pokud chcete dělat steaky ze zmraženého masa nechte ho rozmrazit přes noc přírodní cestou.Žádné mikrovlnky,teplá voda atd :-)
Já osobně sem na tohle jídlo hodně ujetý a už sem toho doma ukuchtil až až...
Udělá se hovězí zadni nakrajené na kousky v troubě v alobalu, na nějakych 200 stupnu? Jako kure? Nebo to bude podrazka?Bohuzel se mi rozpadla panev a nestihnu koupit jinou a varit se mi to moc nechce...diky moc
kráva neni kuře a vice versa...pokud máš možnost tak bych to zadní rozemlel a upekl ho jako sekanou/karbanátek atd...ale jinak pokud ho budeš péct dostatečně dlouho tak se udělá ..hlavně nezapomínat podlévat aby v obalu vzniklo klíma a nebylo to jak ta podrážka....
Případně pokud máš opravdu mlýnek kvalitní umel si to 2x a pak to můžeš podávat jako tatarák..
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru