|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Draper
|
Zaslal: st květen 15, 2013 6:48 am Předmět: |
|
|
Ano na Lidicke prakticky vedle hasicky primo naproti zastavce salin Antoninska.
Jak jsme rikal, to maso chutna opravdu plne jinak, je meksi, stavnatesi, bohuzel je s nim ale celkem dost prace nez ho naporcuji a odrezu vsechny ty prebytecne veci, kterych je tam celkem dost. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
nahoru |
|
|
| | |
krosař
|
Zaslal: čt květen 16, 2013 6:26 am Předmět: |
|
|
encore343 napsal: | Ja ich uvarim vo vode ... potom hodim na plech na nich poskladam slaninku , sunku , polovicku broskyne a na to syr .. dam zapiect a pochutka je na svete ... jednoduche a priprava netrva dlho ... :) |
Hehe..pokaždé když vidím kuřecí plátek s broskví a sýrem tak bych kuchaři nafackoval...nevím proč ale tenhle pokrm na mě působí jako červenej hadr na býka..
|
|
nahoru |
|
|
Luster
|
|
nahoru |
|
|
Davesix
|
Zaslal: čt květen 16, 2013 1:03 pm Předmět: |
|
|
Přidám sem dnešní postup mého oběda, věřím, že to není žádná novinka, ale třeba to někomu pomůže. Já už měl dost toho, jak jsem vždy jedl celé kuřecí prso a hromádku rýže, tak sem si to dnes udělal takto:
150g kuřecích prs jsem si nakrájel na kostičky, dal do misky, přidal trochu grilovacího koření, trošku mleté červené papriky (domácí) a polil to malinečko vody a celé promíchal... Na předehřátou pánev jsem dal kapku oleje, rozetřel to a přidal kuřecí kostičky. Po cca 10 minutách jak už bylo maso zatáhlé a opečené jsem přidal předem (včera) udělanou basmati rýže a vyklopil ji k masu na pánev. Restoval jsem dále cca 5 minut, pak jsem vypl sporák, přikryl pokličkou a tak dalčích 5 minut nechal dojít. Vzniklo perfektní rizoto bez soli, zadnych hovadin navíc. Nahoru jsem pak dal trochu kečupu bez cukru, rajčata a snědl to jak kdybych 14 dní nejedl Vím, že to není bůhví jakej recept, ale opravdu je to super změna oproti tomu každodennímu stylu přípravy.
|
|
nahoru |
|
|
Spam
|
Zaslal: čt květen 16, 2013 1:17 pm Předmět: |
|
|
Davesix napsal: | Přidám sem dnešní postup mého oběda, věřím, že to není žádná novinka, ale třeba to někomu pomůže. Já už měl dost toho, jak jsem vždy jedl celé kuřecí prso a hromádku rýže, tak sem si to dnes udělal takto:
150g kuřecích prs jsem si nakrájel na kostičky, dal do misky, přidal trochu grilovacího koření, trošku mleté červené papriky (domácí) a polil to malinečko vody a celé promíchal... Na předehřátou pánev jsem dal kapku oleje, rozetřel to a přidal kuřecí kostičky. Po cca 10 minutách jak už bylo maso zatáhlé a opečené jsem přidal předem (včera) udělanou basmati rýže a vyklopil ji k masu na pánev. Restoval jsem dále cca 5 minut, pak jsem vypl sporák, přikryl pokličkou a tak dalčích 5 minut nechal dojít. Vzniklo perfektní rizoto bez soli, zadnych hovadin navíc. Nahoru jsem pak dal trochu kečupu bez cukru, rajčata a snědl to jak kdybych 14 dní nejedl Vím, že to není bůhví jakej recept, ale opravdu je to super změna oproti tomu každodennímu stylu přípravy. |
Občas si dělám něco podobného akorát nakonec tam přihodím pár vajec a míchám a míchám, ty vajíčka spojí a obalí to maso s rýží a je to paráda.
|
|
nahoru |
|
|
jachym
|
Zaslal: so červen 22, 2013 11:19 pm Předmět: |
|
|
Dneska jsem to zkoušel, tak kuře celé vážilo přesně 1200g.
Upekl jsem to a snažil se co nejlíp obrat. Vyhodil jsem kosti, odřízl tuk/blány, vyhodil jsem i kůži. Čili naprosto čistá váha masa po úpravě:
-prsa - 260g
-stehna+zbytek - 248g
Je ale třeba mít v potaz, že ty ztráty nejsou jen kůže, kosti atd. ale právě i tepelná úprava, 150g prsíčka taky po upečení maji cca o 40% míň.
Edit:
Jo a cena... takže je to z alberta za 49,90Kč/kg, čili tohle stálo kolem 60 korun. Spotřeba na upečení v troubě 0.8kWh = 4Kč.
Pořád je to tedy velmi výhodné, mám víc jak 500g čisté váhy masa za 60 korun. Prsa samy o sobě stojí kolem 140 v průměru a to samozřejmě za syrova. Pomalu to vychází že mám prsa za stejnou cenu a jako "bonus" k tomu ty stehna a zbytek :D Jen to chce mít ten čas si to upéct, obrat atd.
|
|
nahoru |
|
|
Mates-daoc
|
Zaslal: so červen 22, 2013 11:51 pm Předmět: |
|
|
jachym napsal: | Dneska jsem to zkoušel, tak kuře celé vážilo přesně 1200g.
Upekl jsem to a snažil se co nejlíp obrat. Vyhodil jsem kosti, odřízl tuk/blány, vyhodil jsem i kůži. Čili naprosto čistá váha masa po úpravě:
-prsa - 260g
-stehna+zbytek - 248g
Je ale třeba mít v potaz, že ty ztráty nejsou jen kůže, kosti atd. ale právě i tepelná úprava, 150g prsíčka taky po upečení maji cca o 40% míň.
Edit:
Jo a cena... takže je to z alberta za 49,90Kč/kg, čili tohle stálo kolem 60 korun. Spotřeba na upečení v troubě 0.8kWh = 4Kč.
Pořád je to tedy velmi výhodné, mám víc jak 500g čisté váhy masa za 60 korun. Prsa samy o sobě stojí kolem 140 v průměru a to samozřejmě za syrova. Pomalu to vychází že mám prsa za stejnou cenu a jako "bonus" k tomu ty stehna a zbytek :D Jen to chce mít ten čas si to upéct, obrat atd. |
trošku tě zklamu s tím poměrem cena ,
tak prsa z kuřat stojí cca kolem 100 kč, to že super markety a podobní podvodníci je maj za cenu +150 je bohužel chyb lidi maj kupovat u řezníku ,
dále , jak píšeš za 500 g čiste kuřeciho masa / 60 kč to je 120 kč , za toto maš krutu ,
Třeba se někdy trošku zamyslet než něco člověk koupí vím sleva laka ale žadna sleva to není kuřata stojí od 36 kč / kg ,
krásne tahy aholdu a jim podobne ,
PS: nechci ti brát krasnou iluzi že sis udělal krasne jidlo to je super ale za ty prachy maš kvalitnější maso ,
|
|
nahoru |
|
|
jachym
|
Zaslal: ne červen 23, 2013 3:12 am Předmět: |
|
|
jenže za tu 100 o které ty mluvíš máš 100g syrovýho, což nakonec je něco kolem 50-60 uvařenýho
|
|
nahoru |
|
|
Smile04
|
Zaslal: ne červen 23, 2013 3:46 am Předmět: |
|
|
jachym napsal: | jenže za tu 100 o které ty mluvíš máš 100g syrovýho, což nakonec je něco kolem 50-60 uvařenýho |
heled...na polovinu řikaš že se zmenší prsa když je udělam??? vááááážně?
|
|
nahoru |
|
|
jachym
|
Zaslal: ne červen 23, 2013 4:05 am Předmět: |
|
|
hledal jsem to i na netu, ztráty při přípravě masa jsou kolem 40%, samozřejmě nevím jak moc je to správně, ale s tim počítaji třeba ve veřejných jídelnách, školách apod.
|
|
nahoru |
|
|
Draper
|
Zaslal: ne červen 23, 2013 6:16 am Předmět: |
|
|
Jachyme nekupuj levny kdovi co v Albertu, ale kup si kureci u reznika. Uz jsem to tu psal nekolikat, kde v Brne jde koupit za 130kc (a kazdy tyden minimalne jednou v akci za 99-109) a ze ten rozdil mezi marketovym a od reznika je celkem znat. A uvidis, ze ani te vody nezmizne tolik, protoze ji tam ani tolik neni. Ja uz jinde maso nekupuji. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
nahoru |
|
|
Mates-daoc
|
Zaslal: ne červen 23, 2013 8:19 am Předmět: |
|
|
jachym napsal: | jenže za tu 100 o které ty mluvíš máš 100g syrovýho, což nakonec je něco kolem 50-60 uvařenýho |
A. -- pokud jak píšeš stratí to maso 50 % tak bud ho uplně vysušíš ( špetným přistupem )
B,-- Albert a podobne superzloději tyto masa napíchavaj vodou , jsou na to linky kde do
masa napumpijí vodu ( nemusí se mrazit !!! ) a pak si ji das na panev a ono pustí vodu
a pak dopadneš jak ty .
Přikláním se k te druhe variantě že jsi koupil nekvalitni maso , snad umíš trošku vařit .
Jak tu píšou kluci udělej par kroku navíc a najdi si řezníka a uvidíš a ucítíš ten rozdíl !!
|
|
nahoru |
|
|
smik
|
Zaslal: ne červen 23, 2013 8:35 am Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Mates-daoc
|
Zaslal: ne červen 23, 2013 10:22 am Předmět: |
|
|
u nás je to možná podobne a možna někde horší ,
závidím lidem na vesnici co maj svoje
|
|
nahoru |
|
|
JrElda
|
Zaslal: pá srpen 16, 2013 9:04 pm Předmět: ... |
|
|
Nějaký dobrý recept (jednoduchý) na kuřecí plněnou kapsu do diety? Nic mě nenapadá Chci si zpestřit jídelníček o něco nového..
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|