|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jenda66
|
Zaslal: ne květen 26, 2013 5:01 pm Předmět: Olej na vaření |
|
|
Ahojte prosím vás, který olej je nejvhodnější na pečení,smažení do teď jsem používal extra panenský olivový, ale nedávno jsem četl, že to není úplně nejlepší tak potřebuju radu
|
|
nahoru |
|
|
| | |
CowsGiveUsMilk
|
Zaslal: ne květen 26, 2013 9:26 pm Předmět: |
|
|
extra panensky na smazeni? to si celkem bohatyr :D _________________ Courage is not the lack of fear but the ability to face it.
|
|
nahoru |
|
|
johnyr
|
Zaslal: ne květen 26, 2013 9:27 pm Předmět: |
|
|
Nejlepší na smažení máš sádlo (vysoký bod přepálení) nebo klasický slunečnicový olej. Extra panenské oleje lisované za studena máš nejlepší použít jako zálivku do salátů atd. Jako můžeš smažit na tom olivovém oleji, ale je to škoda a navíc při vysoké teplotě se ty zdraví prospěšné látky mění v nezdravé.
Dále doporučuji kvalitní keramickou pánev, tak nemusíš používat toho oleje tolik a nepřipálí se ti to .
|
|
nahoru |
|
|
Midnight
|
Zaslal: ne květen 26, 2013 11:04 pm Předmět: |
|
|
Na smažení jednoznačně kokosový. _________________ Each step I take
May it hurt may it ache
Leads me further
Away from the past
|
|
nahoru |
|
|
Lunreal
|
Zaslal: ne květen 26, 2013 11:43 pm Předmět: |
|
|
johnyr napsal: | Nejlepší na smažení máš sádlo (vysoký bod přepálení) nebo klasický slunečnicový olej. Extra panenské oleje lisované za studena máš nejlepší použít jako zálivku do salátů atd. Jako můžeš smažit na tom olivovém oleji, ale je to škoda a navíc při vysoké teplotě se ty zdraví prospěšné látky mění v nezdravé.
Dále doporučuji kvalitní keramickou pánev, tak nemusíš používat toho oleje tolik a nepřipálí se ti to . |
By mě zajímalo, co je kvalitní keramická pánev... ta moje za asi 900,- vypadala ze zacatku skvele, nepripalilo se na ni nic, ale po mesici uz se na ni zacaly veci pripalovat a po pul roce je nepouzitelna, pripali se na ni uplne vsechno :/ _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
nahoru |
|
|
blikk
|
Zaslal: po květen 27, 2013 12:21 am Předmět: |
|
|
za mě řepkový zcela jasně, možná výživově i lepší než oliváč a cenově tuplem
|
|
nahoru |
|
|
johnyr
|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:03 am Předmět: |
|
|
Lunreal napsal: | johnyr napsal: | Nejlepší na smažení máš sádlo (vysoký bod přepálení) nebo klasický slunečnicový olej. Extra panenské oleje lisované za studena máš nejlepší použít jako zálivku do salátů atd. Jako můžeš smažit na tom olivovém oleji, ale je to škoda a navíc při vysoké teplotě se ty zdraví prospěšné látky mění v nezdravé.
Dále doporučuji kvalitní keramickou pánev, tak nemusíš používat toho oleje tolik a nepřipálí se ti to . |
By mě zajímalo, co je kvalitní keramická pánev... ta moje za asi 900,- vypadala ze zacatku skvele, nepripalilo se na ni nic, ale po mesici uz se na ni zacaly veci pripalovat a po pul roce je nepouzitelna, pripali se na ni uplne vsechno :/ |
Myslel jsem to tak ať nekupuje nějakou tesco apod. kvality. Doma mám od tefalu a zatím je v pohodě, taky s ní zacházíme hodně šetrně . Na koleji jsem si pořídil tu tesco a jde poznat ten rozdíl, taky za 120kč člověk nemůže čekat zázraky.
|
|
nahoru |
|
|
Seva98
|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:11 am Předmět: |
|
|
Jaky mate nazor na prepustene maslo? Pred tydnem jsem zkousel si jedno takhle sam udelat a na panev pod maso je opravdu lepsi jak mnohe oleje. Co jsem zatim tak narychlo cetl, tak by melo byt i zdravejsi nez obycejne maslo a hlavne se neprepaluje. No a prepusteni masla je otazka 5ti minut raz za cas + se toho masla "vyhodi" opravdu jen troska.
Hlavne nechapu, ze jsem si o nem neprecetl uz docela davno, vzdyt se z neho vsude v rodine varivalo, kdyz jsem byl maly.
|
|
nahoru |
|
|
Davesix
|
|
nahoru |
|
|
johnyr
|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:38 am Předmět: |
|
|
Seva98 napsal: | Jaky mate nazor na prepustene maslo? Pred tydnem jsem zkousel si jedno takhle sam udelat a na panev pod maso je opravdu lepsi jak mnohe oleje. Co jsem zatim tak narychlo cetl, tak by melo byt i zdravejsi nez obycejne maslo a hlavne se neprepaluje. No a prepusteni masla je otazka 5ti minut raz za cas + se toho masla "vyhodi" opravdu jen troska.
Hlavne nechapu, ze jsem si o nem neprecetl uz docela davno, vzdyt se z neho vsude v rodine varivalo, kdyz jsem byl maly. |
Taky to je dobrá věc hlavně na ryby/zeleninu, ale taky to není zrovna nejlevnější záležitost.
|
|
nahoru |
|
|
Luster
|
Zaslal: po květen 27, 2013 8:55 am Předmět: |
|
|
seva: ja ho zacal pouzivat asi pred mesicem, kupovany.. Chutove mi vyhovuje hlavne k vajickum, ale da se pouzit na vsechno, jinak de o lehce stravitelnej tuk, pomerne dost snese aniz by se prepalovalo.. Hodne pouzivany je v ayurvede _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
nahoru |
|
|
Frozz.
|
|
nahoru |
|
|
Davesix
|
Zaslal: po květen 27, 2013 9:13 am Předmět: |
|
|
Frozz. napsal: | Davesix napsal: | Kurna a ja si obcas davam pod maso na panev kapku olivoveho oleje |
....no a? Já dávám každý den 2-3 lžíce oliv. oleje pod maso na pánev a vůbec se tím nestresuju . |
Já také ne a budu tak to dělat i nadále Zase to všechno moc hrotí Třeba umřu na ty nezdravé látky které jsou při smažení olivovým olejem
|
|
nahoru |
|
|
CZEBLADE
|
Zaslal: po květen 27, 2013 9:14 am Předmět: |
|
|
Pry je dobry ryzovy olej.... ted me jeste zaujal Olej z hroznových jader, ale to bude asi spis na studenou kuchyni.
|
|
nahoru |
|
|
Seva98
|
Zaslal: po květen 27, 2013 11:40 am Předmět: |
|
|
johnyr napsal: | Seva98 napsal: | Jaky mate nazor na prepustene maslo? Pred tydnem jsem zkousel si jedno takhle sam udelat a na panev pod maso je opravdu lepsi jak mnohe oleje. Co jsem zatim tak narychlo cetl, tak by melo byt i zdravejsi nez obycejne maslo a hlavne se neprepaluje. No a prepusteni masla je otazka 5ti minut raz za cas + se toho masla "vyhodi" opravdu jen troska.
Hlavne nechapu, ze jsem si o nem neprecetl uz docela davno, vzdyt se z neho vsude v rodine varivalo, kdyz jsem byl maly. |
Taky to je dobrá věc hlavně na ryby/zeleninu, ale taky to není zrovna nejlevnější záležitost. |
Cenove to moc neresim, "domaci" maslo z mistni male mlikarny, ktera ma i perfektni ostatni mlecne vyrobky stoji jen 30 kč/250g a po prepusteni z toho zbyde neco malo pres 200g, takze to vychazi cca 150kč za "litr" masla, coz mi pripada super, tak levny neni ani kvalitni olivovy olej. Az se divim, ze to jejich maslo je tak levne, protoze v Bille apod. levnejsi maslo ani od nejhorsich znacek nesezenu.
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|