Olej na vaření


Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Olej na vaření  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Olej na vaření
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jenda66


PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A otázečky, který kdyžtak ten olivový olej na smažení když ne extra panenský má nějaký název taky ? A na kolik vyjde ten kokosový olej a kde ho koupit ?
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
caparzo


PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 11:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Az se divim, ze to jejich maslo je tak levne, protoze v Bille apod. levnejsi maslo ani od nejhorsich znacek nesezenu.

Třeba protože si na tom velkoobchod a Billa narazí každý dalších 50% marži
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay


PříspěvekZaslal: ne červen 02, 2013 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Smažím na slunečnici, ale i na oliváči. Jen tam nervu extra virgine - na to je ho škoda.
Jde hlavně o to, co a jak dlouho smažíte. Na rychlé prosmahnutí je to celkem jedno. Pokud jídlo smažíte na rozfajrované pánvi 20 minut, je nezdravé vše.

A ad pánve. Poté, co jsem vyzkoušel normální kovové pánve, jsem skončil u značky De Buyer http://www.mmilenium.cz/hrnce-kastroly-pekace/ocelova-panev-carbone-plus-s-nytovanou-rukojeti/ a ostatní teflonky a podobný sračky letěly z domu.
_________________
Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Knox


PříspěvekZaslal: st červen 05, 2013 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olivový olej je možné použít i na jemné smažení - zeptejte se jakéhokoliv Itala jestli by např. do aglio olio rval slunečnicový olej
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petra90


PříspěvekZaslal: so červen 08, 2013 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja s olivovym olejom bezne prazim, napr. na grilovacej panvici alebo teflonke a je to fajn
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka


PříspěvekZaslal: so červen 08, 2013 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Knox napsal:
Olivový olej je možné použít i na jemné smažení - zeptejte se jakéhokoliv Itala jestli by např. do aglio olio rval slunečnicový olej


Tak on už ten název pokrmu ti "nepovolí" použít něco jiného než oliváč, takže to je trochu blbý příklad.
_________________
"Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zacatecnik Anthony


PříspěvekZaslal: ne červen 09, 2013 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pouzivam také olivovy olej a kvalitni panev,timpadem staci jen kapicka oleje a zadny problém
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cesnek67
(ban)


PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 9:21 am    Předmět: Olej Odpovědět s citátem

Nejradši používám rostlinný olej z Lidlu. Někde jsem čet lže slunečnicový je nezdravý tak preferuji řepkový ;) Ale olivový přidávám do salátů a je ta mňamka.
_________________
Kulturistika je můj život!

NEsnáším ty dlouhé chvilky
když nemůžu do posilky
tvrdě cvičím zvedám tlaky
a proteiny dlabu taky
Neberu bobule jím tuňáka
nechci přijít o kule
a taky čůráka
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
splendid


PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja používám panev od Ballarini je kvalitní takze nepouzivam tuk vubec , a radsi si pak maso pokapu cerstvím ex.virginem. A nemužu si stežovat
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dragunov82


PříspěvekZaslal: po červenec 29, 2013 1:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Teflonová pánev, polévková lžíce oliváče Franc Josef, otevřít okno, zapnout odsáváč a za chvíli je jídlo hotové
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Riku


PříspěvekZaslal: po červenec 29, 2013 6:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechápu tuhle mánii cpát olivovej olej všude.. na smažení teda opravdu už vůbec ne, vždyť se přepaluje na strašně nízký teplotě a je to nezdravý jak prase. Navíc řepkovej je v některých věcech zdravější než olivovej a je na smažení rozhodně lepší. Olivovej jedině do studený kuchyně.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lunreal


PříspěvekZaslal: po červenec 29, 2013 7:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Nechápu tuhle mánii cpát olivovej olej všude.. na smažení teda opravdu už vůbec ne, vždyť se přepaluje na strašně nízký teplotě a je to nezdravý jak prase. Navíc řepkovej je v některých věcech zdravější než olivovej a je na smažení rozhodně lepší. Olivovej jedině do studený kuchyně.


To si trochu uletel ne? Hranice prepalovani olivace je o 50 stupnu vys ( 210 vs 160) nez u repkovyho oleje, takze je to jen presne naopak nez rikas...
_________________
Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Riku


PříspěvekZaslal: po červenec 29, 2013 7:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Extra virgin by měl mít 160°C, řepkový cca 240°C. Na netu ovšem se dají najít naprosto jiný hodnoty, já věřím tomu co jsem se učil ve škole. Vždycky na smažení ale rafinovanej olej.
Takže olivovej klidně taky - rafinovanej, tím se pak ale ztrácejí ty dobré vlastnosti extra panenského oleje lisovaného za studena
To si radši pochutnám na extra virgin oliváči za studena, než ho cpát na pánev když na to jsou lepší jiný oleje. Fakt nechápu tu modu s olivovým olejem.

nejlepší je na smažení asi palmovej.. já stejně používám nejvíc sádlo
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lunreal


PříspěvekZaslal: po červenec 29, 2013 7:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, ja na smazeni teda pouzivam obyc olivovy, extra pan. taky jen do studene kuchyne. Stejne si planuju koupit lepsi panev abych olej omezil na uplne minimum.
_________________
Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Olej na vaření Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: