Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jenda66
|
Zaslal: so červen 01, 2013 9:41 pm Předmět: |
|
|
A otázečky, který kdyžtak ten olivový olej na smažení když ne extra panenský má nějaký název taky ? A na kolik vyjde ten kokosový olej a kde ho koupit ?
|
|
nahoru |
|
|
| |
|
caparzo
|
Zaslal: so červen 01, 2013 11:05 pm Předmět: |
|
|
citace: | Az se divim, ze to jejich maslo je tak levne, protoze v Bille apod. levnejsi maslo ani od nejhorsich znacek nesezenu. |
Třeba protože si na tom velkoobchod a Billa narazí každý dalších 50% marži
|
|
nahoru |
|
|
Bombay
|
Zaslal: ne červen 02, 2013 8:31 pm Předmět: |
|
|
Smažím na slunečnici, ale i na oliváči. Jen tam nervu extra virgine - na to je ho škoda.
Jde hlavně o to, co a jak dlouho smažíte. Na rychlé prosmahnutí je to celkem jedno. Pokud jídlo smažíte na rozfajrované pánvi 20 minut, je nezdravé vše.
A ad pánve. Poté, co jsem vyzkoušel normální kovové pánve, jsem skončil u značky De Buyer http://www.mmilenium.cz/hrnce-kastroly-pekace/ocelova-panev-carbone-plus-s-nytovanou-rukojeti/ a ostatní teflonky a podobný sračky letěly z domu. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
nahoru |
|
|
Knox
|
Zaslal: st červen 05, 2013 4:43 pm Předmět: |
|
|
Olivový olej je možné použít i na jemné smažení - zeptejte se jakéhokoliv Itala jestli by např. do aglio olio rval slunečnicový olej
|
|
nahoru |
|
|
Petra90
|
Zaslal: so červen 08, 2013 3:21 pm Předmět: |
|
|
Ja s olivovym olejom bezne prazim, napr. na grilovacej panvici alebo teflonke a je to fajn
|
|
nahoru |
|
|
eSko
Naivka
|
|
nahoru |
|
|
Zacatecnik Anthony
|
|
nahoru |
|
|
cesnek67
(ban)
|
Zaslal: po červen 10, 2013 9:21 am Předmět: Olej |
|
|
Nejradši používám rostlinný olej z Lidlu. Někde jsem čet lže slunečnicový je nezdravý tak preferuji řepkový ;) Ale olivový přidávám do salátů a je ta mňamka. _________________ Kulturistika je můj život!
NEsnáším ty dlouhé chvilky
když nemůžu do posilky
tvrdě cvičím zvedám tlaky
a proteiny dlabu taky
Neberu bobule jím tuňáka
nechci přijít o kule
a taky čůráka
|
|
nahoru |
|
|
splendid
|
Zaslal: čt červen 13, 2013 4:07 pm Předmět: |
|
|
Ja používám panev od Ballarini je kvalitní takze nepouzivam tuk vubec , a radsi si pak maso pokapu cerstvím ex.virginem. A nemužu si stežovat
|
|
nahoru |
|
|
Dragunov82
|
|
nahoru |
|
|
Riku
|
Zaslal: po červenec 29, 2013 6:56 am Předmět: |
|
|
Nechápu tuhle mánii cpát olivovej olej všude.. na smažení teda opravdu už vůbec ne, vždyť se přepaluje na strašně nízký teplotě a je to nezdravý jak prase. Navíc řepkovej je v některých věcech zdravější než olivovej a je na smažení rozhodně lepší. Olivovej jedině do studený kuchyně.
|
|
nahoru |
|
|
Lunreal
|
Zaslal: po červenec 29, 2013 7:13 am Předmět: |
|
|
Riku napsal: | Nechápu tuhle mánii cpát olivovej olej všude.. na smažení teda opravdu už vůbec ne, vždyť se přepaluje na strašně nízký teplotě a je to nezdravý jak prase. Navíc řepkovej je v některých věcech zdravější než olivovej a je na smažení rozhodně lepší. Olivovej jedině do studený kuchyně. |
To si trochu uletel ne? Hranice prepalovani olivace je o 50 stupnu vys ( 210 vs 160) nez u repkovyho oleje, takze je to jen presne naopak nez rikas... _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
nahoru |
|
|
Riku
|
Zaslal: po červenec 29, 2013 7:26 am Předmět: |
|
|
Extra virgin by měl mít 160°C, řepkový cca 240°C. Na netu ovšem se dají najít naprosto jiný hodnoty, já věřím tomu co jsem se učil ve škole. Vždycky na smažení ale rafinovanej olej.
Takže olivovej klidně taky - rafinovanej, tím se pak ale ztrácejí ty dobré vlastnosti extra panenského oleje lisovaného za studena
To si radši pochutnám na extra virgin oliváči za studena, než ho cpát na pánev když na to jsou lepší jiný oleje. Fakt nechápu tu modu s olivovým olejem.
nejlepší je na smažení asi palmovej.. já stejně používám nejvíc sádlo
|
|
nahoru |
|
|
Lunreal
|
Zaslal: po červenec 29, 2013 7:46 am Předmět: |
|
|
Aha, ja na smazeni teda pouzivam obyc olivovy, extra pan. taky jen do studene kuchyne. Stejne si planuju koupit lepsi panev abych olej omezil na uplne minimum. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
nahoru |
|
|
|