vejce-varit,smazit,...?


Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vejce-varit,smazit,...?  Úvodní stránka -> Kuchařka -> vejce-varit,smazit,...?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tom3


PříspěvekZaslal: st leden 15, 2014 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kdyby mi vzdy po oloupani vajca na tvrdo nezustala pulka bilku na skorapce, tak je klidne varim.. takhle je spis smazim, lehci, rychlejsi.. ale asi budu smazit jen domaci a z obchodu varit.. pro klid v dusi
_________________
"First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
duke.dukem


PříspěvekZaslal: st leden 15, 2014 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3: Nez das vejce varit, tak je na te zaoblenejsi spicce opatrne propichni treba spendlikem (aby ti nepopraskaly) a pote, co je uvaris, tak je nech v hrnci, vylej tu varici vodu a napust tam studenou a ve studene vode je nech odstat... sice nebudou horke, ale meli by ti jit lepe loupat, at na mekko nebo na tvrdo
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3


PříspěvekZaslal: st leden 15, 2014 10:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No zkousel jsem uz vsechno mozny, ale vzdy to vyslo stejne - kdyz je vajco cerstvy tak proste ta skorapka drzi.. ale tak za zkousku tohodle nic nedam..
_________________
"First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Novic


PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejlepší způsob přípravy vajec... rozděláme oheň, vejce namočíme v octu (může bejt javorovej sirup), poté ho posypeme soli, skorici, strouhankou (aby neprasklo), přiložíme k ohýnku a cca 5 minut opejkáme .
EDIT: Nekritizovat, nejdřív vyzkoušet (vím, je to píčovina, ale stojí to za to)..
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DEXCORE


PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Počkat, k čemu mi bude osolená skořápka se skořicí?
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
karlwanhov


PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejlepe vajcka varena, ty nejsou problem denne

smazena jsou problem, vznikaji skodlive derivaty cholesterolu (takze hlavne problemovy je smazeny zloutek).. proto idealne max 1-2x tydne, pokud uz to musi byt
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
yura


PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

karlwanhov napsal:
nejlepe vajcka varena, ty nejsou problem denne

smazena jsou problem, vznikaji skodlive derivaty cholesterolu (takze hlavne problemovy je smazeny zloutek).. proto idealne max 1-2x tydne, pokud uz to musi byt
Myslim, ze to nebude tak horky. Vetsina lidi nedela vajíčka na litru prskajícího oleje. Varit a loupat je fakt zdouhava procedura na to by se kazdej po tydnu vyprdl, takhle je delat kazdej den. Nevidim problém v tom je delat na panvicce na trose třeba kokosového oleje pripadne uplne bez tuku když ma někdo kvalitni panev.. Ja většinou proste prdnu na panvicku necelou kavovou lzicku kokosaku, necham rozpustit a hned na to naleju bilky/vajíčka a pomalu se to udela. Nic neprska, nic se neprepaluje , nic nemycham a za par minut to jen vemu a prdnu na talir amoletu..
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
karlwanhov


PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak na kokosovem / MCT oleji a pomalym plameni to tak horke nebude - ale vetsina podle me to prcne do rozpaleneho masla, ktere je na smazeni jedno z nejhorsich

uvarit vajca je rychlejsi nez amoleta na pomalem plameni - navic si dycky varim vajca na 3-4 dny, ty zbyle pak prcnu do lednicky,, a jeste teda tip od lade hrusky, kdyz to vsichni loupete - staci to vejce vzit, nozem ho pres stred parkrat klepnout, rozpulit a pak jen vydlabnout lzickou
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vejce-varit,smazit,...? Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: