jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte..


Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte..  Úvodní stránka -> Kuchařka -> jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte..
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal96


PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2015 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja osobně bych do mraženého asi nešel. Při rozmrazování máš louži jak hovado, samá voda. Radši koupit o 10 kč dražší na pultu, ale fakt maso s minimálním množstvím vody
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Novic


PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2015 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

LOL... samozřejmě, že 20 g bílkovin se vztahuje maso v uvařeným ("pevným") stavu... křehčený / nekřehčený, voda je v každým masu...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wondra


PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2015 9:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

LOL, samozřejmě 20g bílkovin se vztahuje na maso v syrovém stavu, nemrazené o pokojové teplotě. Hodnoty makroživin se nikdy neuvádí v uvařeném stavu (pokud to není vyloženě uvedeno)!
_________________
Co zmůžu, to zmůžu.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Novic


PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2015 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Potřeboval jsem se ujistit, díky.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik


PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2015 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Fredo107 napsal:

jak to tu tak pročítám, tak mě pobavila celkem tahle sice již starší věc. Už nějaký ten pátek se v tomto pohybuji, tak vím, že to není jenom v Polsku. Antibiotika jsou všude, i u nás v česku. Takže je jedno, jestli koupiš kuře z Polska nebo od nás. Jenže český farmář = vyčuraný farmář. Antibiotika se valí stejně jako v Polsku, bez nich by to nešlo. Antibiotika = menší mortalita, vyšší užitkovost, lepší ekonomika a to ví každý, kdo drůbeží maso nebo i vejce produkuje. Ale nikam se to nehlásí, nikam se to nezapisuje a to je ten rozdíl. Když přijde kontrola, ohlásí se měsíc dopředu, takže není problém týden před vysadit nějakou dávku. Chod to nijak neohrozí, všichni jsou spokojení.
Existuje na to jediný recept. Většina s těch sraček má ochrannou lhůtu 3-5 dní. Takže si kup živý kuře za 40kč/kus, dej si ho na dvorek nebo někam, nasyp mu pšenici, dej mu vodu. Nech ho tak týden a pak ho zpracuj. Jednoduché zdravé řešení. Pak porovnej, jak to chutnalo...pokud nemáš dvorek a nechceš konzumovat sračky, tak kupuj bio, jinak máš smůlu.

Na Streamu v tom pořadu říkali, že antibiotika se podávají když je nějaký problém v chovu, ale před porážkou se dodržuje ta ochranná lhůta. To jestli se to dodržuje nebo ne je asi vždycky jen o lidech, ale úroveň norem a dohledu v potravinářství máme mezi nejlepšími jak v rámci světa, tak i Evropy. Ani v Německu většinou nejsou tak přísné normy (např. značení obsahu masa na etiketách atp.) V Polsku se např. drůbež po porážce chladí vodou (což je horší ale levnější), u nás vzduchem.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pr!nc


PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2015 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Novic napsal:
LOL... samozřejmě, že 20 g bílkovin se vztahuje maso v uvařeným ("pevným") stavu... křehčený / nekřehčený, voda je v každým masu...


LOL...samozřejmě že ve 100g masa před tepelnou úpravou.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fredo107


PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2015 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Fredo107 napsal:

jak to tu tak pročítám, tak mě pobavila celkem tahle sice již starší věc. Už nějaký ten pátek se v tomto pohybuji, tak vím, že to není jenom v Polsku. Antibiotika jsou všude, i u nás v česku. Takže je jedno, jestli koupiš kuře z Polska nebo od nás. Jenže český farmář = vyčuraný farmář. Antibiotika se valí stejně jako v Polsku, bez nich by to nešlo. Antibiotika = menší mortalita, vyšší užitkovost, lepší ekonomika a to ví každý, kdo drůbeží maso nebo i vejce produkuje. Ale nikam se to nehlásí, nikam se to nezapisuje a to je ten rozdíl. Když přijde kontrola, ohlásí se měsíc dopředu, takže není problém týden před vysadit nějakou dávku. Chod to nijak neohrozí, všichni jsou spokojení.
Existuje na to jediný recept. Většina s těch sraček má ochrannou lhůtu 3-5 dní. Takže si kup živý kuře za 40kč/kus, dej si ho na dvorek nebo někam, nasyp mu pšenici, dej mu vodu. Nech ho tak týden a pak ho zpracuj. Jednoduché zdravé řešení. Pak porovnej, jak to chutnalo...pokud nemáš dvorek a nechceš konzumovat sračky, tak kupuj bio, jinak máš smůlu.

Na Streamu v tom pořadu říkali, že antibiotika se podávají když je nějaký problém v chovu, ale před porážkou se dodržuje ta ochranná lhůta. To jestli se to dodržuje nebo ne je asi vždycky jen o lidech, ale úroveň norem a dohledu v potravinářství máme mezi nejlepšími jak v rámci světa, tak i Evropy. Ani v Německu většinou nejsou tak přísné normy (např. značení obsahu masa na etiketách atp.) V Polsku se např. drůbež po porážce chladí vodou (což je horší ale levnější), u nás vzduchem.

Tak nějak by to mělo být, ale v tomto oboru se pohybuji téměř deset let - hlavně tedy ve výkrmu - a strašně bych si přál, abys měl pravdu, ale úplně s klidným svědomím mohu říct, že tomu tak není.
Nebudu jmenovat, ale pokud vezmu v potaz největší firmu u nás, která prakticky na svých etiketách propaguje zdravý původ z českých chovů (dokonce by tam měl být i kod, který označuje i jednotlivou farmu, ze které to kuře bylo), tak už tam nepíšou, že vejce do těch českých chovů byly dovezeny z Francie, Polska nebo Slovenska.
Jakmile je dovezou, tak prakticky ihned dostávají první várku antibiotik jako prevenci, po 14 dnech se toto opakuje, protože jak známo tyto extrémně podporují růst a snižují celkovou mortalitu. Někdy se to ale po*ere a musí dostat ještě jednu, prakticky týden před dodávkou. Většinou se to stihne, ale někdy ne. Prakticky papírově je to nedohledatelné, protože se to nikam neeviduje.
Ano, směrnice by se měly dodržovat, antibiotika omezovat, protože hrozí nějaká rezistence vůči nim, ale bez nich jde celá ekonomika do kytek... takže asi tak. A to ví všichni, kteří drůbež produkují...ale nesmí se o tom mluvit.
Můj názor je takový, že to bude tak asi se vším hojně produkovaným masem, nejenom drůbež, ale i vepřový, možná i hovězí...ale těžko budeš doma chovat býka
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka


PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2015 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď je otázka, do jaké míry můžeme věřit Tobě a jakou váhu tomu přikládat. Když prokážeš, že nejsi vegan či vegetarián, tak se nad tím zamyslím.
_________________
"Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CZEBLADE


PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2015 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo můžeš jíst jen svoji zeleninu a další, ale ani to ti nezaručí delší život. Prostě některé věci nezle pochopit.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor


PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2015 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To s těmi ATB je to blbost. Maso, vejce, mléko...to vše je vyšetřováno na přítomnost ATB, celkový počet mikroorganismů apod. Jak něco začíná ...nebudu jmenovat, tak je to ve stylu...stará Blažková povídala.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fredo107


PříspěvekZaslal: so říjen 17, 2015 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
To s těmi ATB je to blbost. Maso, vejce, mléko...to vše je vyšetřováno na přítomnost ATB, celkový počet mikroorganismů apod. Jak něco začíná ...nebudu jmenovat, tak je to ve stylu...stará Blažková povídala.

ano, nesmí přesáhnout určité limity. Ale už toho nechám...zainteresovaní vědí...Nejsem vegan, drůbeží mám rád a i klidně z toho kauflandu bych si ho dal. Hlavně když po tom porostou kozy ne
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marek Hlaváč


PříspěvekZaslal: po říjen 19, 2015 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to dělám na sucho na el.kontaktním grilu---posypat kořením a dáš to tam a do 5 minut hotovo---chutnější než na vodě a taky je to bez tuku
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor


PříspěvekZaslal: po říjen 19, 2015 5:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fredo107 napsal:
Deadlift napsal:
To s těmi ATB je to blbost. Maso, vejce, mléko...to vše je vyšetřováno na přítomnost ATB, celkový počet mikroorganismů apod. Jak něco začíná ...nebudu jmenovat, tak je to ve stylu...stará Blažková povídala.

ano, nesmí přesáhnout určité limity. Ale už toho nechám...zainteresovaní vědí...Nejsem vegan, drůbeží mám rád a i klidně z toho kauflandu bych si ho dal. Hlavně když po tom porostou kozy ne
Ne limity - rezidua ATB musí absentovat!
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fredo107


PříspěvekZaslal: po říjen 19, 2015 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Fredo107 napsal:
Deadlift napsal:
To s těmi ATB je to blbost. Maso, vejce, mléko...to vše je vyšetřováno na přítomnost ATB, celkový počet mikroorganismů apod. Jak něco začíná ...nebudu jmenovat, tak je to ve stylu...stará Blažková povídala.

ano, nesmí přesáhnout určité limity. Ale už toho nechám...zainteresovaní vědí...Nejsem vegan, drůbeží mám rád a i klidně z toho kauflandu bych si ho dal. Hlavně když po tom porostou kozy ne
Ne limity - rezidua ATB musí absentovat!


nene, např. u vetroše (amoxicilin), který užíváme nejběžněji, je limit jestli si správně pamatuji 0,05mg/kg masa, což vyjde úplně v pohodě, pokud se dá ve 14 dnech stáři. Těch povolených je víc. Povolených ve smyslu užitých "legálně" z důvodu nemoci, nikoliv jako prevenčka, jak se to děje běžně. Prevenčka = dobrá ekonomika. Je to i docela často (vy)užíváno, když např. na hale, kde je 100tis kuřat jich 50 onemocní a uhyne. Přijde veterinář, koukne a indikuje dávku všem 99 950 na hale (i zdravým). Důležité ale je, aby se stihla ochranná lhůta před porážkou. Ale i tak v tom produkovaném množství cca 5mil ks/měs je těchto 100tis zanedbatelných. Sem tam něco SVS objeví, ale těch pár vzorků....Chtěl jsem říct, že je z hlediska ATB úplně jedno, jestli koupíš kuře z Polska, Německa nebo Česka, je to stejný. Ale i tak bych koupil radši kuře z ČR, protože raději podpořím naši ekonomiku, než třeba polskou.

Až si to přečteš, tak to klidně smaž, ať tu z toho neděláme off topic.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte.. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: