|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
buc239
|
Zaslal: út březen 12, 2013 6:40 pm Předmět: Výpočet nutričních hodnot |
|
|
Zdravím, jak vypočítám nutriční hodnoty u proteinové tyčinky, kterou jsem si sám upekl? asi nestačí pouze spočítat suroviny dohromady ne, určitě se to nějak mění pečením? Děkuji za odpovědi.
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Seva98
|
Zaslal: út březen 12, 2013 6:41 pm Předmět: |
|
|
Staci to secist. Pak mas nutricni hodnoty v celem produktu a na 100g pripadne porci to uz nejak prepoctes.
Ve vsech tabulkach se vzdy uvadi nutricni hodnoty pred upravou.
|
|
nahoru |
|
|
joker211
|
Zaslal: čt březen 14, 2013 6:26 pm Předmět: Re: Výpočet nutričních hodnot |
|
|
buc239 napsal: | Zdravím, jak vypočítám nutriční hodnoty u proteinové tyčinky, kterou jsem si sám upekl? asi nestačí pouze spočítat suroviny dohromady ne, určitě se to nějak mění pečením? Děkuji za odpovědi. |
Pečením sa to výživové hodnoty nemenia.
|
|
nahoru |
|
|
Filip Starý
|
Zaslal: st květen 04, 2016 11:10 am Předmět: |
|
|
Seva98 napsal: | Staci to secist. Pak mas nutricni hodnoty v celem produktu a na 100g pripadne porci to uz nejak prepoctes.
Ve vsech tabulkach se vzdy uvadi nutricni hodnoty pred upravou. |
Není to úplně tak, pečením samozřejmě mizí voda, tj. pokud počítáme hodnoty na 100g, tak je potřeba zjistit tzv. výpek, který je pro každou technologickou úpravu jiný. Je to vcelku jednoduché, stačí zvážit suroviny před pečením a pak zvážit výrobky po pečení. Tím zjistíte, kolik vody se vypeklo/odpařilo. A tímto koeficientem pak násobíte nutriční hodnoty surovin před úpravou. Pokud to nechcete počítat ručně, tak lze spočítat výživové hodnoty dle receptury na webu Etiketomat.cz.
|
|
nahoru |
|
|
Mablung
|
Zaslal: st květen 04, 2016 12:46 pm Předmět: |
|
|
Filip Starý napsal: | Seva98 napsal: | Staci to secist. Pak mas nutricni hodnoty v celem produktu a na 100g pripadne porci to uz nejak prepoctes.
Ve vsech tabulkach se vzdy uvadi nutricni hodnoty pred upravou. |
Není to úplně tak, pečením samozřejmě mizí voda, tj. pokud počítáme hodnoty na 100g, tak je potřeba zjistit tzv. výpek, který je pro každou technologickou úpravu jiný. Je to vcelku jednoduché, stačí zvážit suroviny před pečením a pak zvážit výrobky po pečení. Tím zjistíte, kolik vody se vypeklo/odpařilo. A tímto koeficientem pak násobíte nutriční hodnoty surovin před úpravou. Pokud to nechcete počítat ručně, tak lze spočítat výživové hodnoty dle receptury na webu Etiketomat.cz. |
Vzhledem k tomu, že nutriční hodnoty vody jsou, zaokrouhleně
Energie 0
bílkoviny 0
tuky 0
cukry 0
stačí si definovat, že se hodnoty stanovují před tepelnou úpravou.
|
|
nahoru |
|
|
Frybis
|
Zaslal: st květen 04, 2016 1:03 pm Předmět: |
|
|
No jo, ale co se týče energie, tak ta bude v syrovém stavu, a po upečení, přece dost odlišná, ne?
|
|
nahoru |
|
|
Mablung
|
Zaslal: st květen 04, 2016 1:20 pm Předmět: |
|
|
Frybis napsal: | No jo, ale co se týče energie, tak ta bude v syrovém stavu, a po upečení, přece dost odlišná, ne? |
Energeticky by to mělo být stejně, nicméně stravitelnost a využitelnost tím určitě ovlivněná bude. Ale nevím, jak tohle počítat a pochybuji, že to někdo počítá.
|
|
nahoru |
|
|
Spazik
|
|
nahoru |
|
|
cipinek
|
|
nahoru |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|