|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Petr Ondráček
|
Zaslal: st leden 25, 2017 8:23 am Předmět: |
|
|
Ano, hrách je stejně jako ostatní luštěniny dobrým zdrojem bílkovin.
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Frybis
|
Zaslal: st leden 25, 2017 2:12 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Ronnie
Administrátor
|
Zaslal: st leden 25, 2017 2:19 pm Předmět: |
|
|
Frybis napsal: | 40g maltodextrinu
100g hrachu
ideální potréninkový nápoj |
Absolutně a v žádném případě (podle mého:) ne. Ale na druhou stranu, někdo může mít názor jiný. Každopádně srovnávat jakýkoliv jiný zdroj bílkovin k použití po tréninku se syrovátkovým hydrolyzátem (popř. mixem s jinými syrovátkovými zdroji) a dávat mezi to rovnítko, je z mého pohledu úplně špatně.
...ale pokud to je myšleno jako ironie třeba, nečetl jsem moc pečlivě předchozí příspěvky, tak beru vše zpět a sypu si hrách na hlavu:).
|
|
nahoru |
|
|
ShDW
|
Zaslal: st leden 25, 2017 3:01 pm Předmět: |
|
|
Petr Ondráček napsal: | Ano, hrách je stejně jako ostatní luštěniny dobrým zdrojem bílkovin. |
To teda nesouhlasím ... luštěniny (kromě sóji) neobsahují plnohodnotné bílkoviny.
Dá se konzumovat více zdrojů "nekvalitních" bílkovin, aby to dohromady splácalo plnohodnotné. Ale to už je trochu alchymie.
|
|
nahoru |
|
|
Frybis
|
Zaslal: st leden 25, 2017 3:14 pm Předmět: |
|
|
Ronnie napsal: | Frybis napsal: | 40g maltodextrinu
100g hrachu
ideální potréninkový nápoj |
Absolutně a v žádném případě (podle mého:) ne. Ale na druhou stranu, někdo může mít názor jiný. Každopádně srovnávat jakýkoliv jiný zdroj bílkovin k použití po tréninku se syrovátkovým hydrolyzátem (popř. mixem s jinými syrovátkovými zdroji) a dávat mezi to rovnítko, je z mého pohledu úplně špatně.
...ale pokud to je myšleno jako ironie třeba, nečetl jsem moc pečlivě předchozí příspěvky, tak beru vše zpět a sypu si hrách na hlavu:). |
Samozřejmě ironie, respektive já to bral jako těžkej sarkasmus :) Rovnítko se nedá dát mezi živočišný a rostlinný bílkoviny, to je jasný. Já prostě chápu že každý má svůj názor, ale nechápu v dnešní době, kdy je vše naprosto lehce sehnatelné a cenově vesměs všechno podobné, že někdo dá přednost rostlinným bílkovinám, které mají neúplný a nedobrý spektrum amina, pro lidské tělo. Jako zpestření nebo občasná svačina ok, ale jako pravidelný užívání určitě ne.
|
|
nahoru |
|
|
Ronnie
Administrátor
|
|
nahoru |
|
|
KrystofK
|
Zaslal: st leden 25, 2017 5:23 pm Předmět: |
|
|
A kdo bude tak šikovný a dokáže konečně vysvětlit "neúplné/nedobré" spektrum aminkoyselin a řekne mi jaké je ideální. zmiňovat zvlášť 100g hrachu nebo podobné i kdyby s nadszákou brané slovíčkaření je přesně ten zpátečnický postup z devadesátek, díky němuž se drtviá většina svičenců nikde neposouvá, dělí bílkoviny na úplné a neúplné a podobné nepodložené blbosti. A ne není to alchymie, je to pár hodin čtení a trochu počtů. Furt dokola, maso vajíčka, syrovátkový protein..... Přitom například dobrou směsí amarantu, quinoi, hnědé rýže, konopí a hrachu dokážete vytvořit xkrát kvalitnější MIMO JINÉ (co navíc řada mikronutrientů, vlákniny a tuků apod.) zdroj bílkovin, než je většina syrovátkových proteinů na českém trhu... Všichni mají kecy, ale kupujou si super plnohodnotné proteiny, kde je dohromady 1g treoninu a cysteinu na 100g a žijí v pohádce o živočišných a rostlinných bílkovinách .
|
|
nahoru |
|
|
Frybis
|
Zaslal: st leden 25, 2017 5:33 pm Předmět: |
|
|
Když je to teda tak extra super a podhodnocené, proč ŽÁDNÝ (ano, žádný, jeden dva lidi ze sta se nepočítají) profík teda nestaví soutěžní formu na hrachu a quinoi?
|
|
nahoru |
|
|
KrystofK
|
Zaslal: st leden 25, 2017 7:29 pm Předmět: |
|
|
Frybis napsal: | Když je to teda tak extra super a podhodnocené, proč ŽÁDNÝ (ano, žádný, jeden dva lidi ze sta se nepočítají) profík teda nestaví soutěžní formu na hrachu a quinoi? |
1. nedokážeš pochopit psaný text, souvislosti a kontext.
2. nedokážeš pochopit psaný text, souvislosti a kontext.
3. argumentujš naprosto irelevatníma informace, které naprosto s ničím nekorelujou.
4. Proč by měli "profíci" stavět soutěžní formu na hrachu a quinoi? Nedokážeš použít solidní argumenty, tak pleteš hrušky s jabkama.
5. Kdo kdy tvrdil, že by měl někdo něco stavět na hrachu a quinoi ? Bože čteš vůbec, to co ostatní píší nebo uvažuješ nad svými odpověďmi? Tady jde převážně o to, že lidé na základě totální neznalosti neustále dělí bílkoviny na plnohodnotné a neplnohodnotné na základě toho, že to někde před 40rokama nějak určil. Neví co jsou rubnerovy zákony, neví co je bilogická hodnota, neví o aminokyselinách nic, neumí kombinovat, neuvažují, a ty a ostatní jste zářným příklad toho, proč to je ve fitness světě a obecně ve výživě pořád stejné. myslí si, že z nějakého důvodu je jejich protein od firmy xy, nebo kus kuřecího masa lepší než kvalitní rostlinné směsi a kombinace, nezapočítávájí je do celkového příjmu bílkovin, soustředí se na kvantitu a domnělou kvalitu.
6. Takhle by se dalo hádat měsíce, takže ano, argumentuj jedincema, kteří užívají aas, Jí neuvěřitelné kvanta jednotvárné stravy a z toho profitují, mysli si, že rostlinné bílkoviny jsou "neúplné" apod.
|
|
nahoru |
|
|
Frybis
|
Zaslal: st leden 25, 2017 9:13 pm Předmět: |
|
|
KrystofK napsal: | myslí si, že z nějakého důvodu je jejich protein od firmy xy, nebo kus kuřecího masa lepší než kvalitní rostlinné směsi a kombinace |
teď jsi tu urazil 98% členů
Nejde tu vůbec o to, že ve většině rostlinných bílkovinách je špatný poměr či zastoupení esenciálních aminokyselin, nejde tu o to, že vejce, maso, ryby, či rovnou hydro mají vyšší biologickou hodnotu, stejně tak naopak se dá udělat koktejl rostlinných bílkovin, který bude plnohodnotný a přínosný pro život, ale já se tu bavím o tréninku a o tom, co tělu dát.
Pojď teda argumentovat
Dotrénuješ, a co si dáš jako potréninkový drink?
- na mojí straně to, o čem jsem mluvil, tedy hydro + malta
- na tvojí straně co? Hrách rozmixovaný se sójou a chia semínky?
A opět říkám, neodsuzuju rostlinný produkty, jen říkám, že ať už hydro nebo klasická syrovátka je daleko komplexnější a lepší pro tělo v daný moment.
|
|
nahoru |
|
|
KrystofK
|
Zaslal: st leden 25, 2017 11:10 pm Předmět: |
|
|
Po tréninku není nutno debatovat to je bez diskuse. Koukni na můj log na zápisy z dneška, dle mého je tam v daný tréninkový a netréninkový den ideální proteinová kombinace.
A fakt upřímně doufám, že jsem urazil, pokud ještě uvidím jídelák ráno 5vajec, oběd 150g kuřecí, po treninku 200g hovězí, večer 100g tvaroh tak se fakt po.eru z toho.
|
|
nahoru |
|
|
Mablung
|
Zaslal: čt leden 26, 2017 8:00 am Předmět: |
|
|
KrystofK napsal: | Po tréninku není nutno debatovat to je bez diskuse. Koukni na můj log na zápisy z dneška, dle mého je tam v daný tréninkový a netréninkový den ideální proteinová kombinace.
A fakt upřímně doufám, že jsem urazil, pokud ještě uvidím jídelák ráno 5vajec, oběd 150g kuřecí, po treninku 200g hovězí, večer 100g tvaroh tak se fakt po.eru z toho. |
Kdyby jsi se nudil a chtěl být slavný , tak vytvoř (třeba v excelu) kalkulátor aminokyselin z různých zdrojů, aby si lidé mohli sestavit kombinaci s relativně ideálním spektrem. Pokud se budeš jen divit, že lidé neví jak tyto zdroje počítat, můžeš se divit do aleluja ...
Kdybys chtěl být ještě slavnější než slavný, mohl by jsi se zkusit domluvit s Ronniem, že bys to propojil se zdejšími stránkami.
|
|
nahoru |
|
|
Petr Ondráček
|
Zaslal: čt leden 26, 2017 6:25 pm Předmět: |
|
|
ShDW napsal: | Petr Ondráček napsal: | Ano, hrách je stejně jako ostatní luštěniny dobrým zdrojem bílkovin. |
To teda nesouhlasím ... luštěniny (kromě sóji) neobsahují plnohodnotné bílkoviny.
Dá se konzumovat více zdrojů "nekvalitních" bílkovin, aby to dohromady splácalo plnohodnotné. Ale to už je trochu alchymie. |
Pokud neděláš rychlou přeměnu postavy, ale spíše se snažíš dodržovat nějaký životní styl, který budeš v ideálním případě dodržovat po desetiletí, tak je dobrý luštěniny do svého jídelníčku zařadit.
Souhlasím s tím, že určitě existují kvalitnější formy bílkovin, ale pokud svůj jídelníček beru jako trvalý doživotní stav, tak potřebuji variabilitu jídel. A dát si dvakrát týdně nějaké luštěniny mi v tom pomáhají.
Pokud si jednotlivé potraviny dám na přímku od prospěšných (hověži steak) až po ty nejhorší (fastfood), tak mi luštěniny pořád vychází blíže k hovězímu steaku.
|
|
nahoru |
|
|
KrystofK
|
Zaslal: čt leden 26, 2017 8:10 pm Předmět: |
|
|
citace: | Kdyby jsi se nudil a chtěl být slavný , tak vytvoř (třeba v excelu) kalkulátor aminokyselin z různých zdrojů, aby si lidé mohli sestavit kombinaci s relativně ideálním spektrem. Pokud se budeš jen divit, že lidé neví jak tyto zdroje počítat, můžeš se divit do aleluja ...
Kdybys chtěl být ještě slavnější než slavný, mohl by jsi se zkusit domluvit s Ronniem, že bys to propojil se zdejšími stránkami. |
já mám volného času na kraviny na rozdávání, navíc s těma mojima názorama a postojema by to byla fakt na zdejší scéně dost negativní popularita a těžko by o mě měl někdo zájem .
|
|
nahoru |
|
|
Bernhard
|
Zaslal: pá únor 10, 2017 10:06 am Předmět: |
|
|
Čím to je,že ty nové příchutě Extrifit whey protejnů tak hrudkovatí a špatně se rozmíchávají v shakeru?
Jogurt, štrudl, lískový ořech všechno při rozmíchávaní v shakeru dělá hrudky, nedá se pořádně rozmíchat.
Původní příchutě byly a jsou bez problémů (teď jsem vzal jahodu pro srovnání).
|
|
nahoru |
|
|
kontextová reklama Whey Taste | DexProteinový suplement tvořený z 95 % proteinovým syrovátkovým koncentrátem. 764 Kč |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|