Tibetská houba, tibi krystaly



 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tibetská houba, tibi krystaly  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Tibetská houba, tibi krystaly
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kleio


PříspěvekZaslal: čt březen 30, 2017 6:42 am    Předmět: Tibetská houba, tibi krystaly Odpovědět s citátem

Hledám info někoho zkušeného v oblasti výživy. Na různých fórech se liší názory ohledně kefíru z tibetské houby z hlediska množství kalorií. Část lidí tvrdí, že užíváním kefíru zhubli, část přibrala. Ale většinou jsou to běžní lidé, které nějaká makra moc nezajímají. Infa na netu moc není, max. nějaké údaje na myfitnesspal. Dělám ho z 3,5% mlíka a denně vypiju tak půl litru. Netuším, jak to započítat do příjmu, protože makra kefíru asi neodpovídají makrům původního mlíka.
Totéž u vodního kefíru. Údajně je tam po pár dnech minimum cukru, ale kdo ví.
Jsem v lehké redukci, proto to tak řeším.
Máte někdo zkušenost?
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dominik01


PříspěvekZaslal: čt březen 30, 2017 8:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Řekl bych, že se makra kefíru a mléka moc lišit nebudou. Pokud vím, tak kefírová houba se živí laktózou? tudíž by ve výsledném produktu mohlo být méně "sachrů" jinak bílkovina a tuk asi stejně. Ale jistej si nejsem :) tady na webu byly nějaké články ohledně kefíru, projeď si je, třeba tam najdeš odpověď
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JogyNo


PříspěvekZaslal: pá březen 31, 2017 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharidov bude menej, laktobacily štiepia laktózu na kyselinu mliečnu - preto je kefír kyslí. Prebiehajú aj ďalšie procesy, kt. vo výsledku taktiež znížia obsah laktózy. Čím dlhšie kefír necháš pracovať, tým väčšia časť laktózy sa premení (tým je kyslejší). Presne to nikdy vedieť nebudeš, lebo každá dávka je iná.
Píše sa, že aj ľudia s laktózovou intoleranciou dokážu kefír bez problémov stráviť, avšak to neznamená, že sa všetka laktóza premenila. Skôr im v tom pomáhajú baktérie v ňom priamo obsiahnuté.

PS: naozaj ti tých 24g sachrov v 0,5l mlieka tak zaváži?
_________________
Soak your nuts!
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Tibetská houba, tibi krystaly
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: