Zaslal: po únor 08, 2010 9:41 pm Předmět: Proteiny z USA a normy
Zdravim. Dneska jsem se byl podivat v plzenske prodejne ronnie.cz neb mam zasoby proteinoveho suplementu cca na tyden a konec.
Docela nemile me prekvapila informace od prodejce, kdyz mi rekl, ze proteiny z USA mohou obsahovat "zbytky" anabolik podavanych kravam.
V podstate, ze tamejsi syrovatka nepodleha stejnym kriteriim jako ta vyprodukovana v ramci EU. Takze mi jednim smahem rozmluvil Matrix, Champion nutritions... proste vsechno co je z USA. Nevi k tomu neco bliziho? Pripadne treba protinazory? Dik
Zaslal: po únor 08, 2010 10:11 pm Předmět:
je pravda, ze EU, potažmo ČR ma přísnější normy, ale v tom případě by se to k nám stejne nesmělo dovážet, protoze by to ty naše nebo evropský nesplňovalo. moje logická úvaha. _________________ cenzurováno..
..se to k nám stejne nesmělo dovážet, protoze by to ty naše nebo evropský nesplňovalo..
Tohle mi taky blesklo hlavou, ale nevim jestli na to nekdo dohlizi ve chvili, kdyz uz je to v pixle.. Naopak v e-shopu a reklamach na webu se chlubi puvodem z USA, kde jen je to mozne.
Jeste bych dodal, ze prodejce tim oduvodnoval nizsi cenu napr. u Matrixu nez driv. Ze pry od doby, co je tohle verejne zname, tak vyrazne zlevnil..
Zaslal: út únor 09, 2010 11:05 am Předmět:
Mam podobny problem z netu som si objednal Alterate State tiez mi par ludi z danych e-shopov kecalo nieco o rozdiele medzi EU a USA ...Sam som si vsimol ze ronnie, ho ani nema v ponuke .
Mohol by sa niekto kompetentny, vyjadrit prosim? _________________ ::::: (have muscles of steel) :::::
.......vypada to velike a ve skutecnosti ej to mnohem mensi !
__ Som Cukrár __
Zaslal: út únor 09, 2010 1:00 pm Předmět:
owar napsal:
protoze by to ty naše nebo evropský nesplňovalo. moje logická úvaha.
Dej si seznam.cz a do vyhledávání zadej rBGH, nebo na youtube Monsanto's Toxic Milk.. Jde tam o genetické modifikace hormonů a zvýšení rizika rakoviny u US mléčných produktů
Zaslal: út únor 09, 2010 1:26 pm Předmět:
Způsob výroby amerického mléka je zakázán v celé Evropě.
USA je v současné době jedinou zemí na světě, ve které je povolena injekční aplikace geneticky modifikovaného růstového hormonu rBGH dojícím kravám. Důvod je čistě ekonomický, tedy zvýšení produkce mléka zhruba o 10 - 15 %. V ostatních zemích světa (včetně Evropské unie) je použití geneticky modifikovaného hormonu rBGH zakázáno. Jedním z mnoha důvodů kromě genetických modifikací je také možné zvýšení rizika onemocnění rakovinou prostaty, tlustého střeva a prsu. Protože jsou s aplikací rBGH spojeny další vedlejší účinky na zdravotní stav skotu, jako je křivice (zvýšení rizika o 55 %), hnisavý zánět vemene (zvýšení rizika o 25 %) a neplodnost (zvýšení rizika o 40%), jsou kravám navíc průběžně aplikována antibiotika, která mají tyto vedlejší účinky tlumit...
Výsledkem je mléko, jehož produkce je levnější, ale jehož složení se může značně lišit od mléka produkovaného přirozenou cestou.
Pro prodej tohoto mléka platí v USA zásady: krabicové mléko, které je vyrobeno metodou rBGH musí být takto označeno. To však již neplatí pro produkty z mléka jako jsou sýry, sušené mléko a syrovátka, tedy také sušené syrovátkové či mléčné koncentráty a izoláty. V tomto případě je již velmi složité rozlišit původ. Možnost rozlišení pokud se jedná o konečný produkt, např. whey protein, který může být importován i na evropský trh, je mizivá.
Nejen z výše uvedených důvodů, kde mohu, tam doporučuji produkty od A do Z vyrobené v EU, protože jsou dle mého významně lepší, kvalitnější a bezpečnější než věci z USA.
Dej si seznam.cz a do vyhledávání zadej rBGH.. Jde tam o genetické modifikace hormonů a zvýšení rizika rakoviny u US mléčných produktů
Zajímavej výňatek z článku na netu: Evropská unie na základě rozsáhle studie z března 1999 Report on Public Health Aspects of the Use of Bovine Somatotrophin prodej rBGH hormonu Monsantu zakázala vzhledem k vysokému riziku onemocnění rakovinou u konzumentů mléka ovlivněného rBGH hormonem. Následně bylo na vybrané skupiny mléčných surovin z USA uvrhnuto vyšší (antidampingové ) clo, takže se je nevyplácí dovážet. Legislativně je však mezera v zákonech, co se týče dovozu hotových produktů – trochu se zapomělo na sportovní výživu. Jogurt nebo sýr nikdo z USA vozit nebude. Dovozní firmy tak opakovaně porušují evropskou legislativu a zneužívají mezer v zákonech jednotlivých států
Celkem nářez…
Jo, takze v Americe chlastaji mliko, ktery zpusobuje rakovinu, jo? OMG... A co slepice, ty maji v Americe dobry? Aby nakonec ty argentinsky bilky taky nebyly nejaka sracka, ja uz objednal 15kilo. _________________ PTK339 - kupon na slevu 5-10% pri nakupu z www.trueprotein.com
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 1 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru