|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Johan
|
Zaslal: po listopad 19, 2012 5:07 pm Předmět: |
|
|
Conan napsal: | chippie napsal: | Mám dotaz trochu mimo mísu:
Děláte někdo dušené hovězí nakrájené na kostky? Já to párkrát zkoušel a s výsledkem jsem nebyl moc spokojený, nedokážu odhadnout velikosti kostek a čas dušení. Pokud takhle hovězí upravujete, tak můžete napsat i jaké koření se k němu hodí |
jo, to je jednoduchý, klasika osmahnes cibulku na pánvi s olejen (sádlem) hodíš na to kostky cca 2-3cm velký, orestuješ, okořeníš (pepř, kmín apod... sůl a česnek dávám až nakonec) podleješ, přiklopíš, no a dusíš doměka (minimálně hodinu) V papiňáku je to rychlejší.
Pak to můžeš zahustit tmavou jíškou a máš U.H.O. |
Conane Ty si kuchař z povolání?slušně si mu to vysypal ve dvou větách ,respekt
|
|
nahoru |
|
|
| | |
eSko
Naivka
|
Zaslal: po listopad 19, 2012 5:29 pm Předmět: |
|
|
Conan napsal: | chippie napsal: | Mám dotaz trochu mimo mísu:
Děláte někdo dušené hovězí nakrájené na kostky? Já to párkrát zkoušel a s výsledkem jsem nebyl moc spokojený, nedokážu odhadnout velikosti kostek a čas dušení. Pokud takhle hovězí upravujete, tak můžete napsat i jaké koření se k němu hodí |
jo, to je jednoduchý, klasika osmahnes cibulku na pánvi s olejen (sádlem) hodíš na to kostky cca 2-3cm velký, orestuješ, okořeníš (pepř, kmín apod... sůl a česnek dávám až nakonec) podleješ, přiklopíš, no a dusíš doměka (minimálně hodinu) V papiňáku je to rychlejší.
Pak to můžeš zahustit tmavou jíškou a máš U.H.O. |
Lepší je koupit jednu kostku hov. bujónu, tu nechat povařit chvíli ve vodě (lépe ještě s trochou kořenové zeleniny) a má člověk aspoň něco, čemu se dá s nadhledem říkat hovězí vývar. Tím to maso pak člověk podleje. A podle mého to není zas taková práce navíc, za tu lepší chuť to stojí. Samozřejmě nejlepší je podlévat klasickým vývarem, ale to už je práce na delší dobu. Pokud někdo ty kostky dělá často a chce mít po ruce vždy hovězí vývar na omáčky, či lehké sosy, tak je dobrý si udělat normálně klasický vývar, který se zredukuje až na velmi hustou tekutinu (redukce). Ta se pak rozdělí do menších částí a ty dají se zamrazit. Po rozmražení by to mělo mít konzistenci rosolu, který se pak akorát šoupne ve vhodné fázi (místo vývaru) s nějakým množstvím vody do pokrmu. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
nahoru |
|
|
daymoon
Moderátor
|
Zaslal: po listopad 19, 2012 5:32 pm Předmět: |
|
|
Nejlepší je mít vlastní vývar, jak říkáš. Kostky jsou sice pohodlné, ale při častém používání se jídla začnou chuťově nápadně podobat a hlavně je to narvané glutamátem sodným a není důvod ho jíst příliš často. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
nahoru |
|
|
eSko
Naivka
|
Zaslal: po listopad 19, 2012 5:44 pm Předmět: |
|
|
daymoon napsal: | Nejlepší je mít vlastní vývar, jak říkáš. Kostky jsou sice pohodlné, ale při častém používání se jídla začnou chuťově nápadně podobat a hlavně je to narvané glutamátem sodným a není důvod ho jíst příliš často. |
Já myslel kostku jako ten bujón, co prodávají už i bez glutamátu a konzervantů. Mám pocit, že to má konzistenci rosolu. Já to použil jen párkrát, takže se v těch kostkách tak neorientuju, ale ty "rosoly" co prodávají by měly být už na jiné úrovni. Jinak souhlas, že ten glutamát dělá hodně a domácí vývar je prostě domácí vývar. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
nahoru |
|
|
owar
|
Zaslal: po listopad 19, 2012 6:20 pm Předmět: |
|
|
eSko napsal: | daymoon napsal: | Nejlepší je mít vlastní vývar, jak říkáš. Kostky jsou sice pohodlné, ale při častém používání se jídla začnou chuťově nápadně podobat a hlavně je to narvané glutamátem sodným a není důvod ho jíst příliš často. |
Já myslel kostku jako ten bujón, co prodávají už i bez glutamátu a konzervantů. Mám pocit, že to má konzistenci rosolu. Já to použil jen párkrát, takže se v těch kostkách tak neorientuju, ale ty "rosoly" co prodávají by měly být už na jiné úrovni. Jinak souhlas, že ten glutamát dělá hodně a domácí vývar je prostě domácí vývar. |
ze zrovna ty budes obhajovat jakykoliv polotovar, at uz bujon v rosolu nebo jakoukoliv jinou srajdu, to by me ani ve snu nenapadlo.. _________________ cenzurováno..
|
|
nahoru |
|
|
Conan
|
|
nahoru |
|
|
eSko
Naivka
|
Zaslal: po listopad 19, 2012 6:50 pm Předmět: |
|
|
owar napsal: | eSko napsal: | daymoon napsal: | Nejlepší je mít vlastní vývar, jak říkáš. Kostky jsou sice pohodlné, ale při častém používání se jídla začnou chuťově nápadně podobat a hlavně je to narvané glutamátem sodným a není důvod ho jíst příliš často. |
Já myslel kostku jako ten bujón, co prodávají už i bez glutamátu a konzervantů. Mám pocit, že to má konzistenci rosolu. Já to použil jen párkrát, takže se v těch kostkách tak neorientuju, ale ty "rosoly" co prodávají by měly být už na jiné úrovni. Jinak souhlas, že ten glutamát dělá hodně a domácí vývar je prostě domácí vývar. |
ze zrovna ty budes obhajovat jakykoliv polotovar, at uz bujon v rosolu nebo jakoukoliv jinou srajdu, to by me ani ve snu nenapadlo.. |
Já je neobhajuju, já dal pouze doporučení na možnou alternativu "udělej si sám, aspoň trochu chutně a rychle bez vlastního vývaru". Víš co, účel pořád světí prostředky a lidi ty bujony kupovat budou, ať už jim budeš třeba tisíckrát doporučovat lepší alternativy (viz můj návod na zamražení vývaru). Takže raději bez pokrytectví se s tím smířit a poradit, než prskat, jak to někdo dělá špatně. Však to znáš, úzkoprsej pohled už se na ronnie nenosí. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
nahoru |
|
|
kerber
|
Zaslal: po listopad 19, 2012 7:08 pm Předmět: |
|
|
Minulý týden mě moja naučila super pohodlné jídlo:
3 kila falešné svíčkové, nakrájet na 3cm plátky, hodit do papiňáku, zalít vodou, hodit tam bujon, popř. zeleninu a hodinu a půl vařit a o nic se nestarat. Pak jen otevřít a popřípadě ještě chvíli povařit bez víka, ať se trochu vyvaří voda a šťáva je hustější.
Luxusní žrádlo, nadvakrát sním půl kila denně a mám to na několik dnů. A nemusím řešit, zda to nebude náhodou tuhé jak v případě steaků.
|
|
nahoru |
|
|
Frozz.
|
Zaslal: st listopad 21, 2012 12:42 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem si udělal 2 steaky Chuck tender (kulatá plec), postup stejný jako minule, akorát jsem je nechal dělat jen 2-2,5min.
Výsledek:
Už na pánvi se mi jeden tak "vyboulil" do tvaru převráceného U (nevím proč), že jsem ho musel zlehka tlačit vidličkou, aby se vůbec dotýkal pánve, no hrozný.
Nakonec teda oba gumový jak podrážka, 95% jsem nechal a musel vyhodit. Teď si jdu pro náhradní jídlo: vejce ....
Nevím proč se tak stalo, ale příště tenhle typ již nekoupím. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
nahoru |
|
|
secret78
|
Zaslal: st listopad 21, 2012 12:44 pm Předmět: |
|
|
Frozz. napsal: | Dnes jsem si udělal 2 steaky Chuck tender (kulatá plec), postup stejný jako minule, akorát jsem je nechal dělat jen 2-2,5min.
Výsledek:
Už na pánvi se mi jeden tak "vyboulil" do tvaru převráceného U (nevím proč), že jsem ho musel zlehka tlačit vidličkou, aby se vůbec dotýkal pánve, no hrozný.
Nakonec teda oba gumový jak podrážka, 95% jsem nechal a musel vyhodit. Teď si jdu pro náhradní jídlo: vejce ....
Nevím proč se tak stalo, ale příště tenhle typ již nekoupím. |
Vyhodil? To musíš byť bohatý. Si to mal hodiť do hrnca na hoďku a pekne by ti to zmäklo.
|
|
nahoru |
|
|
Frozz.
|
Zaslal: st listopad 21, 2012 12:58 pm Předmět: |
|
|
Byl jsem tak nasranej, že jsem na tohle nemyslel. Beztak se navrchu to maso docela spálilo, prostě úplně celé špatně. Z toho už bych měkoučké hovězí podle mě neudělal. Bohatý nejsem, bylo ve slevě za dobrou cenu, ale i tak mě to štve, těšil jsem se na něj asi 5 dní . _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
nahoru |
|
|
secret78
|
Zaslal: st listopad 21, 2012 1:26 pm Předmět: |
|
|
Frozz. napsal: | Byl jsem tak nasranej, že jsem na tohle nemyslel. Beztak se navrchu to maso docela spálilo, prostě úplně celé špatně. Z toho už bych měkoučké hovězí podle mě neudělal. Bohatý nejsem, bylo ve slevě za dobrou cenu, ale i tak mě to štve, těšil jsem se na něj asi 5 dní . |
Mohol si mi ho poslať poštou, ja by som z neho niečo jedlé vykúzlil
|
|
nahoru |
|
|
papaya
|
Zaslal: st listopad 21, 2012 2:03 pm Předmět: |
|
|
Frozz: Neměl jsi náhodou takové ty vakuově balené steaky Chuck Tender z Intersparu? Taky jsem se tam na ně díval..
|
|
nahoru |
|
|
Frozz.
|
Zaslal: st listopad 21, 2012 2:08 pm Předmět: |
|
|
papaya napsal: | Frozz: Neměl jsi náhodou takové ty vakuově balené steaky Chuck Tender z Intersparu? Taky jsem se tam na ně díval.. |
Vakuově balené ano, ale z Albertu. Mělo to asi 350g za cca 100kč. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
nahoru |
|
|
Petey
|
Zaslal: st listopad 21, 2012 2:12 pm Předmět: |
|
|
ak je take maso,treba urobit par zarezov aby sa ,,nevyboulilo" a ostalo celym povrchom na panvici/grile _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|