Vaření v páře -recepty atd.


Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Vaření v páře -recepty atd.  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Vaření v páře -recepty atd.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Používáte tento způsob upravy potrevin tzv.vaření budoucnosti?
Ano
47%
 47%  [ 9 ]
Ne
26%
 26%  [ 5 ]
Neznám tento způsob
26%
 26%  [ 5 ]
Celkem hlasů : 19

Autor Zpráva
Diana


PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci kvůli tomu zakládat nové téma diskuse, ale používáte římský hrnec? Je to výtečný způsob jak připravit maso nebo zeleninu ve vlastní šťávě a klidně i bez tuku. zelenina sice není na pohled tak pěkná jako z parního hrnce, ale chuťově bývá výtečná ( podlitá vínem, okořeněná bylinkami ).
Kdo tento kus nádobí nezná, může si o něm přecíst v následujícím článku:

Římský hrnec z pálené hlíny je založen na principu nasákavosti vypálené hlíny vodou. Před použitím ho namáčíme do studené vody. Díky vodě, která pronikne do pórů hrnce a v troubě se mění v páru, se pokrm nepřipaluje, naopak se peče ve vlastní šťávě. Hrnec dáváme vždy do studené trouby! Nastavíme požadovanou teplotu a pak už se o nic nestaráme. Hrnec peče bez tuku a vystačí si sám, když ho pořádně těžkou poklicí uzavřeme. Během přípravy pokrmu jej neotevíráme ani do něj nepřidáváme další suroviny. Vše vložíme na samém začátku najednou. Maso, brambory i zeleninu. Moderní způsob vaření v prastarém římském hrnci. Můžeme v něm péct též buchty, chleba, lasagne, rýžové nákypy. Vždy dosáhneme dokonalé chuti. Hrnec čistíme snadno kartáčkem a horkou vodou, chemické prostředky nepoužíváme.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
daymoon
Moderátor


PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tento římský hrnec se mi zdá jako dobrá věc. Musím se poohlédnout kolik to tak stojí.
_________________
Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Diana


PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Od nějakých 600Kč do cca 900Kč...podle velikosti ( 2,5l, 3,7l, 6,3l ).Jsem s ním moc spokojená. Pochopitelně, že nevařím jen v něm.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bosorka


PříspěvekZaslal: po prosinec 08, 2008 2:43 pm    Předmět: Parni hrnec Odpovědět s citátem

Jak jste spokojeni s parnim hrncem. Nevim zda si ho poridit k vanocum. Je to k neceme? Uvari to vsechno? Maso, rybu, zeleninu, ryzi, brambory? netrvato dlouho v te pare???
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Morico


PříspěvekZaslal: po srpen 10, 2009 12:49 pm    Předmět: Re: Parni hrnec Odpovědět s citátem

Bosorka napsal:
Jak jste spokojeni s parnim hrncem. Nevim zda si ho poridit k vanocum. Je to k neceme? Uvari to vsechno? Maso, rybu, zeleninu, ryzi, brambory? netrvato dlouho v te pare???


Jde v tom uvařit naprosto všechno, stačí jenom experimentovat, ja osobně v tom vařim od doby, co sem si ho koupil, téměř všechno... kuřecí, krůtí, hovězí ryby, brambory, rejži, fazole, vejce ...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Vaření v páře -recepty atd. Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


  
 www.ronnie.cz       ronnie.cz/forum