Ahoj, mám dědečka, který musí držet silně neslanou dietu. Měl dřív hrozně rád šunky, jenže ty jsou pro něj teď tabu, protože sníst 2 plátky, je pomalu na své denní dávce soli. Napadlo mě koupit ten šunkovar, ale nevím jak to s tou solí je. Dává se do šunek jen kvůli chuti, případně trvanlivosti, nebo bez toho prostě nejde vůbec udělat? Je možné v šunkovaru dělat šunku bez soli?
A můj druhý dotaz taky ohledně šunky, myslíte že je lepší kupovat třeba 70%, která vyjde mnohem levněji, bývá často v akci než třeba 90%? Jde o to, že si řikám, že ta první bývá kolikrát pomalu o polovinu levnější a když se podívám na složení, je to víceméně díky vodě, čili nic závadného a když si to rozpočítám na maso, vyjde mnohem výhodněji ta méně procentní a koupit jí víc.
A poslední dotaz, co si myslíte o směsech na polévku? Bývaji hodně levné a přitom třeba jsem koukala jen 5% tuku, je to jen o chuti? Nebo je opravdu prsíčko o tolik lepší i výživově?