|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Tom3
|
Zaslal: pá srpen 08, 2014 8:03 pm Předmět: Lněné semínka |
|
|
Jak zpracovavate lneny seminka? Ja je zkousel rozmixovat - nic, podrtit v (sakra ted mi to slovo vypadlo, takova nadobka s podlouhlym drtitkem :D) - taky nic..
Proc se ptam, slysel a cetl jsem ze se maji drtit, ze jinak jen projdou telem bez uzitku, coz jsem si i sam overil (nebudu tu popisovat jak ) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
| | |
KT
|
Zaslal: pá srpen 08, 2014 8:15 pm Předmět: Re: Lněné semínka |
|
|
Tom3 napsal: | Jak zpracovavate lneny seminka? Ja je zkousel rozmixovat - nic, podrtit v (sakra ted mi to slovo vypadlo, takova nadobka s podlouhlym drtitkem :D) - taky nic..
Proc se ptam, slysel a cetl jsem ze se maji drtit, ze jinak jen projdou telem bez uzitku, coz jsem si i sam overil (nebudu tu popisovat jak ) |
Nejlepší je koupit už drcená :) často je mají hned vedle těch celých..
Zvláštní, že ti nešly rozmixovat..možná ještě zkusit je umlít (jako třeba mák)..
|
|
nahoru |
|
|
RoPaK
|
Zaslal: pá srpen 08, 2014 8:25 pm Předmět: |
|
|
Podrtit v hmoždíři jen lehce ať se naruší struktura cca 10 vteřin. DONE!
Ty drcené teda neznám ale raději bych nebral. Nejsem jsi jistý ale údajně by měly rychle oxidovat.
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: pá srpen 08, 2014 8:38 pm Předmět: |
|
|
Jo hmozdir to je ono! mne to vzdy vypadne..
V tom mixeru mi jen litaji, asi na to mam spatnej mixer no.. a narusi struktura, me se spis vzdy jen trosicku odřou, nektery.. myslel jsem ze se musi minimalne rozpulit..
Protoze co jsem videl tak v zachodu jich zustane celkem dost.. : ( _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
Moocha
|
Zaslal: pá srpen 08, 2014 8:57 pm Předmět: |
|
|
Drcené nekupovat, do patnácti minut po rozemletí oxidují a žluknou.
Hmoždíř jsem testoval a nic, jsou jako z adamantia
Osvědčilo se mi je mixovat, asi na to mám ten správný mixér.. Během pár sekund jsou na prach.
Další metoda je je dát přes noc do vody, vylouhují se.
|
|
nahoru |
|
|
KT
|
Zaslal: pá srpen 08, 2014 8:59 pm Předmět: |
|
|
Moocha napsal: | Drcené nekupovat, do patnácti minut po rozemletí oxidují a žluknou.
|
Mně se to třeba nikdy nestalo, že by drcené zoxidovaly nebo žlukly :)
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: pá srpen 08, 2014 9:03 pm Předmět: |
|
|
Jo o tom ze se to musi skonzumovat do urcite doby jsem taky slysel... zkusim to jeste zitra tycovym mixerem, kdyz nepujde tak jdu asi do oleje misto nich _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
Moocha
|
Zaslal: pá srpen 08, 2014 9:05 pm Předmět: |
|
|
KT napsal: | Moocha napsal: | Drcené nekupovat, do patnácti minut po rozemletí oxidují a žluknou.
|
Mně se to třeba nikdy nestalo, že by drcené zoxidovaly nebo žlukly :) |
Asi záleží do jaké míry jsou semínka zoxidovaná a žluklá, aby to vůbec šlo poznat na chuti. Sama od sebe mají nahořklou chuť, takže to asi nepůjde s úplnou přesností poznat.
Tom3: Olej jedině z agro-el, jestli můžu doporučit :)
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: pá srpen 08, 2014 9:21 pm Předmět: |
|
|
hehe presne tam jsem se pred chvili dival :) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
dellamorte
|
Zaslal: pá srpen 08, 2014 10:12 pm Předmět: |
|
|
ja si ich meliem kazde rano na mlynceku na mak
|
|
nahoru |
|
|
Oddo
|
Zaslal: so srpen 09, 2014 7:36 am Předmět: |
|
|
Jsou to semínka tzn. mají ochranné anti-enzymy, které zařídí, abys je pěkně vykakal a šli zase do koloběhu matky přírody. Každopádně tak jako u všech ořechů/semínek se to dá oblafnout namáčením
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: so srpen 09, 2014 8:02 am Předmět: |
|
|
Takze ani mixovani nepomuze?
A jak dlouho se namaci? Nezluknou tim taky? _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
karlwanhov
|
Zaslal: so srpen 09, 2014 9:52 am Předmět: |
|
|
ja si je mixuju s mlikem/skorici - je to na prach, ten napoj je diky kotli vlaknine hustsi a prekvapive je to i dobry koktejl
|
|
nahoru |
|
|
Oddo
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: so srpen 09, 2014 11:04 am Předmět: |
|
|
Aha, to jsem nevedel.. takze kdyz to tlacim vecer, dam orechy+seminka od obeda namocit a potom vecer to muzu valit, bez mixu bez vseho.. tak dik
e: delsi doba maceni by nemela vadit ne? treba misto 2h, 8h _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|