MilanT
|
Zaslal: po únor 15, 2021 12:48 pm Předmět: 13 let - jak dál, čistý objem |
|
|
Ahoj, je mi 13 let a chtěl bych poradit od zkušenějších, jak by šlo vylepšit můj aktuální jídelníček dle mých cílů. Ze začátku ale něco o tom jak jsem dřív vypadal
( pokud to někoho nezajímá, přeskoč rovnou dolu ): V březnu minulýho roka (tyvole už to táhne na rok) jsem začal hubnout, protože jsem byl poměrně buřtík (cca. 68kg 159cm většina ve špeku) a za tři měsíce jsem shodil 8 kilo (začal jsem dost jezdit na kole, cvičit s vlastní váhou a ještě trénink boxu na pytli, a taky trochu zlepšil stravu z původních deseti rohlíků z nutellou a blbostí - což nebyla rodičů chyba ale moje, protože jsem žral hlavně všude jinde než doma, a když doma tak když nikdo nikde nebyl a nekontroloval), pak prostě tak všěchno zlepšoval a udržoval až do teď (váha se pohnula ještě o 4 kg dolu, ale celkem dost na tuku, takže je možný že jsem jako začátečník i něco málo vybudoval, nevím)
Každopádně mám 165 cm a 57kg, odhaduji tak kolem 12% procent tuku a aktuálně jím kolem 1800-200 kalorií přibližně 120g bílkovin 220g sachrů a přes 50g tuku a momentálně mi váha stojí (občas mám 58kg, občas 56, jeden jsem žilnatější, druhej den méně, ale furt pas i váha na stejném bodě), ale nějak se bojím zvyšovat příjem, protože vzhledem k mé minulosti se celkem bojím tuku (jako abych nebyl prase, nemyslím makroživinu), což je ale protichůdné, k tomu že chci nabírat svaly, tak bych se chtěl zeptat, jak by jste upravili můj dosavadní jídelníček (viz. níže) směrem k čistému nabírání. Do nedávna jsem cvičil 3x týdně fullbody, aktuálně cvičím 4x týdně (klasicky se závažím, osa, jednoručky):
nedělě - nohy
pondělí - vršek
útěrý - volno
středa - fullbody
čtvrtek volno
pátek - fullbody
sobota - volno
citace: |
Příklad mého tréninku vršku je:
military press ve stoje: 15x30kg, 4x12x30kg, 1x15x30kg
ramena tlak s JČ - 2x20x7kg pak 1x20x7 na každou ruku zvlášť
arnoldovy tlaky (arnold press) - 2x20x7kg
upazovani v predklonu - 3x15x7kg
upazovani ve stoje - 2x15x7kg
predpazovani JC v sede - 2x15x7kg
tricepsove kliky na lavicce 3x20x10kg, 1x10x10kg
kickback - 3x30x7kg
incline bench - 1x25x30kg, 1x15x30kg
bench - 2x20x30kg, 1x10x30kg
něco mezi tlaky a rozpažky - 3x20x7kg, 1x15x7
zmacknuti koz (nevim jak to jinak popsat, vezmu JČ a vedu pohyb priblizne nad pupik a ruce k sobe) - 2x15x7kg
pritahy v predklonu - 4x25x30kg
T-osa pritahy v predklonu (pouziju retez, abych si vytvoril podobny uchop jako na T-ose, pekne to tu citim) - 4x20x30kg (ta vaha se neda brat doslovne, jelikoz zvedam pouze jednu stranu cinky)
biceps, dokud nehori - kladivove zdvihy, klasicke zdvihy, duraz na negativni pohyb atd.
Příklad mého tréninku nohou je:
vypady s VČ (nejedu stridave, ale vzdy kazdou nohu jakoze zvlast, to znamena kazda noha 3 serie) - 6x25x30kg
predni drepy - 2x20x30kg
klasicke drepy - 2x25x30kg
bulharsky drepy (takovy polovicny, protoze uz to boli :D) - 2x30x30kg
vypady s VČ (klasické střídavé) - 2x16x30kg
rumunsky mrtvy tahy - 3x20x30kg
rumunsky mrtvy tahy s JČ - 1x20x7kg
klopeni predlokti - dokud nehori, podhmat i nadhmat
Co se týče vah, tak cvičím doma a mám tu jen jednu VČ, dvě jednoručky a ještě hex bar na které jsem ale ještě nenašel využití
|
Můj nápad je, že budu zvyšovat každý týden 100 až 150 kalorií (občas dám víc, ale za den prostě bude snězeno tolik a tolik, s tím že si udržím bílkovinu na 120g a zbytek sacharidy a tuky) a budu zvyšovat do té doby, dokud nebude nějaký pokrok. Problém však je, že se často cítím nafouknutý, i když dle makroživin a kalorií toho zas tolik nesním a necítím se pak dobře:
Můj aktuální jídelníček za posledních pár dní vypadá nějak takto:
předevčírem
snídaně: chléb pšeničný bílý 50g, dušená šunka 35g, žervé 5g, vejce na tvrdo 50g
dopoledne: loupák 50g, proteinela gymbeam mléčna čokoláda 7g
oběd: 100g filety losos gorbuša s kůží, 240g brambor vařených ve šlupce
svačina:
- rohlík bílý, 30g duš. šunky, 5g žervé, 40g vejce na tvrdo
- 70g brambor na šlehačce (máma zrovna dodělala, tak jsem nemohl neochutnat 😃)
- omeleta ze dvou vajec a trochu mléka, dva knackebroty
- 100g grep
večeře:
- 150g brambor vařených ve slupce
- 50g vepřová kýta pečená
druhá večeře
- 140ml mléka
- 35g čokoládové kuličky Bonavita
včera
snídaně: rohlík bílý 42g, 30g dušené šunky, 10g vysokotučné žervé, 15g proteinu
svačina: loupák (55g), 10g proteinela
oběd: brambory zapečené se smetanou (280g), vepřová kýta pečená 60g, 5g sádlo (to jsem tam nahodil, protože jsem viděl něco málo na mase, jak se to peklo, tak aby se neřeklo 😃)
svačina: chléb pšeničný bílý 50g, 30g dušené šunky, 50g vejce na tvrdo, fazole černé ve slaném nálevu 120g, jeden knackebrot na chuť
večeře:
- 10g chleba (jen tak nachuť), květáková polévka 300ml
- 170g brambor, 70g uvařených kutích krků, 10g žervé
druhá večeře:
- 45g chléb pšeničný bílý, 5g žervé, nějaká okurka, 25g dušené šunky
dnes:
snídaně:
- 50g chléb pšeničný bílý, 45g vejce na tvrdo, 30g dušené šunky, žervé 5g
svačina:
- loupák 50g, 6g proteinela gymbeam bílá čokoláda
oběd:
- 250g brambor zapečené se smetanou, 90g pečené vepřové kýty
svačina:
- rohlík bílý 42g, duš. šunka 30g, 5g žervé, krutí krky vařené 50g
- pulka menšího jablka (dal jsem si s mámou na chuť, asi 70g)
- rohlík bílý 42g, dzš, šunka 25g, 300g brokolice vařené, 10g gouda
večeře:
- 250ml květáková polévka
- dva knackebroty
druhá večeře (tvaroh pro gainy! 😃):
- tvaroh polotučný 125g, 10g proteinu gymbeam čokoláda, 5g čokoládových kuliček, lžička (asi 5-10g medu) na dochucení.
Co se týče mé stravy, tak vidím nedostatky hlavně v bílém pečivu, ale v našem městě se celozrnné nakoupit nedá a nemám peníze na to abych mohl mít ke každému přílohu s masem, protože to maso není zrovna nejlevnější a nechci zruinovat rodiče. To stejné oběd, poslední dobou mám k obědu hodně brambory s masem, rýži s masem, čočku s vejcema nebo rybu,
ale nebydlím doma sám a nevyhnu se, že párkrát do týdne, se tam objeví omáčka nebo tak.
K večeři se snažím mít buď omeletu nebo přílohu s masem, ale taky to občas nejde.
Moje aktuální fotky : (obě fotky jsou bez filteru, jinak kdyby si někdo všímal, že mám na jedné fotce gyno, tak asi ano, jsem v pubertě a čas od času, mám takové divné prsní žlázy):
upload.hicoria.com/files/RjSt88gt.jpg
upload.hicoria.com/files/WpKd8cWt.jpg
(přidal bych to jako obrázek, ale nemohu, protože jsem ještě nepřidal 10 příspěvků a tohle forum to blokuje)
Budu rád za každé rady.
|
|