Občas vážně míněné, bezohledné hubnutí do plavek:), 2.série

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Občas vážně míněné, bezohledné hubnutí do plavek:), 2.série  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Občas vážně míněné, bezohledné hubnutí do plavek:), 2.série
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MSG

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2013 1:52 pm    Předmět: Občas vážně míněné, bezohledné hubnutí do plavek:), 2.série Odpovědět s citátem

V návaznosti na předchozí pokus o zhubnutí zakládám 2. sérii 2013/14 :-) Jak tedy vidno, předchozí pokus nebyl bohužel úspěšný.

Cílem je, jako v předchozím pokusu, shodit nějakých 15-20 kilo cca do června 2014. Proč toto datum? V létě se mi hubne velmi špatně, jelikož je všude řada lákadel jako společné grilovačky, opejkání špekáčků, zahradní party, „zahrádky“ atd. a ani ježdění na kole to nevytrhne, jak by tak ano, když člověk jede od hospody k hospodě.

Abych dlouho nechodil okolo horké kaše, zde je něco o mě:
Věk: 37
Výška: 178 cm
Váha: 100 kg

Naposledy upravil MSG dne po květen 05, 2014 12:41 pm, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MSG

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2013 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Plán cvičení je:

Po+Pá - cvičení s činkami
St-Pá - rotoped
So-Ne - alespoň jeden den nějaká delší aktivita

Cvičení s činkami dělám doma. Tělo má rozdělené na 2 skupiny a ty jedu během těchto dvou dnů. Cvičím ráno, na lačno, jednak kvůli času, jednak je představa, že tělo začíná den s méně cukru v krvi. Cvičení je cca na 1h. Ambice cvičení jsou – spálit nějaké tuky anaerobně, udržet nebo i trochu nabrat nějaké svaly.

Rotoped (resp. jde o spinningové kolo) jezdím také doma. Cvičím ráno, na lačno, opět kvůli teorii o cukru v krvi a kvůli času. Cvičení je podle toho, jak musím jít do práce 1h05min. – 1h20min. Jedu poměrně stereotypně na cca 70% Tmax.

Suplementace:

Před cvičením nějaký spalovač/stimulant. Aktuálně Carnitol plus od Sanasu.
V průběhu cvičení cca 5-10g BCCA + 5g po skončení.
Během dne jedna dávka 80% syrovátkového proteinu jako svačinka.
Večer občas dávka L-Glutaminu na regeneraci.
MSG

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2013 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se týče jídla , povětšinou si vařím sám a nosím to do práce. Většinou rýže nebo těstoviny s kuřecím nebo tuňákem. Někdy také jako příloha vařená zelenina. Když nestíhám vařit, jdu někam na oběd, většinou čína. To tak vychází 1-2 týdně.

Časově to vychází takto:
Vstávám v 6:30, následuje cvičení (viz. výše). Pak jedu do práce a snídám až tam, cca v 9:15-30h. Okolo 11h si dám proteiňák. Oběd je něco po dvanácté, pak je svačinka, cca 14-15h. Něco před pátou si dávám druhou svačinu (nebo první večeři). Domů jedu po 20h. Jím buď něco v metru nebo pak doma, to už je po 21h, si dávám zeleninovou polévku (jen zelenina vařená ve vodě, bez tuku).

Někdy končím „normálně“, takže mám jednu normální večeři doma, cca v 18-19h.
Problém docela je, že „popíjím“. Aktuálně 1 pivko večer + 2-3dcl vína + i sem tam nějaký panák (cca 0,5l / týden). Tohle je už ale regulérní závislost, takže je to psychice to postupně utlumovat. No, furt lepší než v létě, kdy jsem se obden ožíral.

Kalorie popravdě moc nepočítám. Občas se k tomu vzchopím, ale většinou jedu pod normu, kterou jsem si dal na 22 Kcal/kg váhy (dle rad zde z fóra).
decarabas

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2013 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A ty si troll, ci to myslis naozaj vazne?

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
MSG

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2013 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Heh? Jasně, že vážně.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2013 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MSG napsal:
Heh? Jasně, že vážně.

hubnuti je predevsim o zradle a to mas uplne nahov...spatne
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2013 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale notak, pokud má denně 22 Kcall / kg a den celkem vč. alkoholu a všeho co sní a vypije-proč ne? Jen bych hlídal bílkoviny a zbytek sere pes .

Není to žádný kultík a nechce budovat svalovinu (doufám). Shodit na vínu jde...dokonce na pivu, jen už Ti nezůstane moc jídla, abys splnil kalorický příjem.
Na udržení svalové hmoty a redukci tuku jsou mnohem efektivnější způsoby.
Runner

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2013 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

"Ambice cvičení jsou – spálit nějaké tuky anaerobně, udržet nebo i trochu nabrat nějaké svaly"
Spálit nějaké tuky anaerobně, to bude asi oříšek, anaerobní lipolýza není proces z tohoto světa. Na druhou stranu, rotoped je v pořádku, tím nic nezkazíš. Jak bylo zmíněno, alkohol nevadí, netloustne se po něm, ale nesmí se k němu za žádných okolností nic jíst. To zkonzultuj s bezdomovci, ti to mají vyladěné a jsou také většinou správně vyrýsovaní.
Jen mám malou poznámku k tomuto:
"Domů jedu po 20h. Jím buď něco v metru nebo pak doma"
V MHD se nežere!!!!!!!! Nejen že to zapovídá přepravní řád a to pod pokutou, ale je to neslušné.
MSG

PříspěvekZaslal: st listopad 13, 2013 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za vaše postřehy.

Rád bych se ještě na pár věcí zeptal:

@ Petr Ustinov - mohl bys to trochu rozvinout, pls? Mimo ten chlast, teda...

@ Deadlift - jo, chápu, chlast a hubnutí i cvičení k sobě nejdou, snažím se to redukovat. Pro začátek na 2 deci vína / den.
Kult. amibice mě už oprvadu pustily :-)
Jaké myslíš ty efektivnější zp. redukce tuku? Třeba vlny a CKD?

@ Runner - "pálením tuků anaerobně" je míněno po silovém cvičení. Je to podle tohodle *** Je to tam špatně nebo jsem to nepochopil? Myslíš, že cvičení s činkama bych měl vynechat a jezdit jen rotoped?
Jaký teda musí být odstup po pití alkoholu a jídlem?
Jo, jo, v MHD se jíst nemá, ale na druhou stranu, když se jí ve vlaku nebo letadle, tak se tam jeden chlebík ztratí.... aspoň už tam nejím syrečky :-)
Mablung

PříspěvekZaslal: st listopad 13, 2013 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Už jsi se jednou snažil zhubnout a nepovedlo se ti to. Zanalyzoval jsi si na čem jsi ztroskotal a podnikl kroky abys jako blbec neudělal stejnou chybu dvakrát?
MSG

PříspěvekZaslal: st listopad 13, 2013 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Už jsi se jednou snažil zhubnout a nepovedlo se ti to. Zanalyzoval jsi si na čem jsi ztroskotal a podnikl kroky abys jako blbec neudělal stejnou chybu dvakrát?

Dobrá připomínka.

Po pravdě na to asi nebyla dost silná vůle. Ta se projevovala v častých dieteních chybách (chození na obědy do hospod místo vaření si doma, přežírání se když se něco naskytlo (party, oslavy, rauty...), pochlastání atd.) a občasné lenosti při cvičení.

Jinak už jsem takhle shazoval a z 96 jsem shodil na 80kg, asi za půl roku. Takže chyba asi nebude tak v know-how, ale jak ho dodržet.
Resp. samozřejmě jsem měl v leččems zkreslené představy, třeba cvičil denně aerobku jen 45 min, což je vzhledem k cukru v krvi na nic, měl za to, že chlast v zásadě nevadí...
PetkaB

PříspěvekZaslal: st listopad 13, 2013 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak jsem si to tak přečetla, tak snad jedině nějakou zázračnou pilulku, jinak to zhubnutí nevidím reálně
Mablung

PříspěvekZaslal: st listopad 13, 2013 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MSG napsal:
Mablung napsal:

Dobrá připomínka.

Po pravdě na to asi nebyla dost silná vůle. Ta se projevovala v častých dieteních chybách (chození na obědy do hospod místo vaření si doma, přežírání se když se něco naskytlo (party, oslavy, rauty...), pochlastání atd.) a občasné lenosti při cvičení.

Jinak už jsem takhle shazoval a z 96 jsem shodil na 80kg, asi za půl roku. Takže chyba asi nebude tak v know-how, ale jak ho dodržet.
Resp. samozřejmě jsem měl v leččems zkreslené představy, třeba cvičil denně aerobku jen 45 min, což je vzhledem k cukru v krvi na nic, měl za to, že chlast v zásadě nevadí...

Hm, a co jsi tedy udělal pro to aby jsi teď neztratil nadšení a pokud něco zhubneš, abys to udržel?
MSG

PříspěvekZaslal: st listopad 13, 2013 3:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@ PetkaB - Díky za motivaci...

@ Mablung - No, když nad tím uvažuju, po pravdě nijak nadšenej z držení diety a vstávání brzo ráno nejsem... takže si nedělám iluzi vzbudit nadšení, spíš potřebuju něco jako podporu vůle.

Asi bych zmínil na prvním místě novou přítelkyni (no, novou, jsme spolu už rok), která je v tomhle velmi taktní, a samozřejmě ví, o co se snažím, takže bych fakt byl za debila, kdybych to nezvládl. Ona sice nesportuje, ale je štíhlá.
Taky me štve, že funím na kole do kopce víc než je zdrávo, i lyže jsou menší požitek, když nohy už tělo nenesou tak, jak jsem byl zvyklej.
Pak mi vadí už vzhled, nedopnu půlku kalhot, co mám doma a že pupek se už nedá schovat ani pod tričkem.

Problém vidím spíš v tom si pak váhu udržet, ovšem o tom má cenu mluvit až pokud se povede zhubnout.

Máš ty nějaké motivační tipy?
Mablung

PříspěvekZaslal: st listopad 13, 2013 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MSG napsal:
@ PetkaB - Díky za motivaci...

@ Mablung - No, když nad tím uvažuju, po pravdě nijak nadšenej z držení diety a vstávání brzo ráno nejsem... takže si nedělám iluzi vzbudit nadšení, spíš potřebuju něco jako podporu vůle.

Asi bych zmínil na prvním místě novou přítelkyni (no, novou, jsme spolu už rok), která je v tomhle velmi taktní, a samozřejmě ví, o co se snažím, takže bych fakt byl za debila, kdybych to nezvládl. Ona sice nesportuje, ale je štíhlá.
Taky me štve, že funím na kole do kopce víc než je zdrávo, i lyže jsou menší požitek, když nohy už tělo nenesou tak, jak jsem byl zvyklej.
Pak mi vadí už vzhled, nedopnu půlku kalhot, co mám doma a že pupek se už nedá schovat ani pod tričkem.

Problém vidím spíš v tom si pak váhu udržet, ovšem o tom má cenu mluvit až pokud se povede zhubnout.

Máš ty nějaké motivační tipy?

Motivace a s tím související disciplína je ten problém, proč většina hubnoucích pokusů končí po několika dnech/týdnech/měsících. Kdyby byl jednoduchý návod jak na to, potkával bys na ulici mnohem více štíhlých lidí než teď

Podle mě, tvoje jediná možnost je zapojit přítulu. Pokud jí tvoje vana vadí, mohla by být ochotná se zapojit. Zkus třeba nízkosacharidovou dietu. Jídelníčků předpokládám najdeš hodně. Bude to dražší než normální jídlo, zabere to více času a bude ho muset někdo připravovat. Pokud bude ochotná, bude jídelníček pod kontrolou a ty budeš dostávat přesně to co máš. Pak už to klidně můžeš jíst v metru :-)
Sobota a neděle. Co si představuješ pod pojmem delší aktivita? Ideální by bylo si dát s přítulou celodenní turistický výlet. V zimě pěšky, v létě na kole. Případně, pokud máš blízko trasy, dávat pár hodin na bruslích. Když ráno vyrazíš a večer se vrátíš, kila půjdou dolů docela slušně.
Cvičení. Pro motivaci je potřeba posilka a chodit tam s někým. Nejlépe s přítulou. Nevím odkud jsi a jaké máš časové možnosti, ale je tohle zatraceně pomáhá.
Na doplňky kašli. Raději si najmi trenéra v posilce. Zase, zefektivníš cviky a dodá ti to motivaci.
Co vlastně děláš že jsi pryč od nevidím do nevidím?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Občas vážně míněné, bezohledné hubnutí do plavek:), 2.série Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: