|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Spoless
|
Zaslal: út duben 05, 2016 9:36 pm Předmět: Shození tuku na břiše |
|
|
Dobrý den,
rád bych se s vámi podělil o moje problémy. Je mi 16 let a posilování se zajímám delší dobu, ale nikdy jsem neměl žádnou dietu, taky to tak dopadlo.. Co se týče postava, s tou jsem spokojen, ale břicho je strašně zatučněný.
Teď jsem měl dietu (vážím 85kg, 177cm), bílkoviny jsem měl kolem 170g, sacharidy do 100g a tuky kolem 30g. Při této dietě mi není dobře.. Nemám náladu, večer mi občas není dobře.. Kvůli špatnému trávení nemůžu přijímat každodenně maso.. Jídelníček vypadal asi takhle..
Snídaně: Ovesné vločky, vejce (3 bílky + 1 celé), odměrka proteinu = palačinka + banán nebo jabko
Oběd: Pangasius + rýže/těstoviny/brambory + zelenina
Odpolední svačina: Protein, racio+šunka
Trénink: 5g kreatinu, bcaa, aakg, glutamin
Po tréninku jabko, po půl hodině 2 odměrky proteinu, 5g glutaminu + 3g kreatinu.
Večeře: Vejce (3 vejce - 1 bílek + 2 celé)
Večeře2: Slunečnicové semínka (2x hrst)
Před spaním: Tvaroh + 1x hrst slunečnicových semínek
Asi nějak takhle vypadal jídelníček.. Jde mi o to, abych shodil břicho.. Jde to nějak obejít, aniž bych musel mít dietu? Třeba po tréninku kardio.. Jde mi vážně jen o to břicho..
Nebo pokud budu muset mít dietu.. Poslal by mi prosím někdo vzorový jídelníček?
Předem děkuji za každou odpověď.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Makuška

|
Zaslal: st duben 06, 2016 10:04 am Předmět: |
|
|
Bohužel - izolovaně shodit tuk pouze z břicha nelze. Při shazování tuků jednoduše vždycky budeš shazovat tuk rovnoměrně po celém těle a protože na břiše jsou tukové buňky nejhustší, budeš je právě tam shazovat nejdéle a nejobtížněji a naopak je tam zase nejsnadněji nabereš.
Jídelníček podle mě není o krátkodobé dietě na pár týdnů, ale o dlouhodobé stabilní změně napořád a úpravu tréninku ti tu poradí zkušenější - na spalování tuků obecně se tuším radí míň sérií (2-3), víc opakování v sérii (15-30) a lehčí váhy, ale co se týká cvičení, nejsem odborník.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st duben 06, 2016 10:42 am Předmět: Re: Shození tuku na břiše |
|
|
| Spoless napsal: | Dobrý den,
rád bych se s vámi podělil o moje problémy. Je mi 16 let a posilování se zajímám delší dobu, ale nikdy jsem neměl žádnou dietu, taky to tak dopadlo.. Co se týče postava, s tou jsem spokojen, ale břicho je strašně zatučněný.
Teď jsem měl dietu (vážím 85kg, 177cm), bílkoviny jsem měl kolem 170g, sacharidy do 100g a tuky kolem 30g. Při této dietě mi není dobře.. Nemám náladu, večer mi občas není dobře.. Kvůli špatnému trávení nemůžu přijímat každodenně maso.. Jídelníček vypadal asi takhle..
Snídaně: Ovesné vločky, vejce (3 bílky + 1 celé), odměrka proteinu = palačinka + banán nebo jabko
Oběd: Pangasius + rýže/těstoviny/brambory + zelenina
Odpolední svačina: Protein, racio+šunka
Trénink: 5g kreatinu, bcaa, aakg, glutamin
Po tréninku jabko, po půl hodině 2 odměrky proteinu, 5g glutaminu + 3g kreatinu.
Večeře: Vejce (3 vejce - 1 bílek + 2 celé)
Večeře2: Slunečnicové semínka (2x hrst)
Před spaním: Tvaroh + 1x hrst slunečnicových semínek
Asi nějak takhle vypadal jídelníček.. Jde mi o to, abych shodil břicho.. Jde to nějak obejít, aniž bych musel mít dietu? Třeba po tréninku kardio.. Jde mi vážně jen o to břicho..
Nebo pokud budu muset mít dietu.. Poslal by mi prosím někdo vzorový jídelníček?
Předem děkuji za každou odpověď. |
V šestnácti vzorový jídelníček? Hormony ti tečou ušima, spaluješ jak atomová pec a chceš dietu? O dietě můžeš přemýšlet, pokud jsi vrcholový sportovec a nebo jsi nemocný. Pokud ne, pohni prostě prdelí a nejez moc sladkého a smaženého.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spoless
|
Zaslal: st duben 06, 2016 3:29 pm Předmět: |
|
|
Makuška, děkuji za odpověď, ale takový trénink mě nebaví.. Jezdím 2 - 3 série většinou 8-12 opakování a celkem mi vyhovuje, i svaly rostou ale břicho pořád nic.
Mablung, děkuji za odpověď. Jídelníček jsem si držel, sladké ani samžené jsem nejedl a břicho stále nic, leda šlo nahoru..
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st duben 06, 2016 3:52 pm Předmět: |
|
|
| Spoless napsal: | Makuška, děkuji za odpověď, ale takový trénink mě nebaví.. Jezdím 2 - 3 série většinou 8-12 opakování a celkem mi vyhovuje, i svaly rostou ale břicho pořád nic.
Mablung, děkuji za odpověď. Jídelníček jsem si držel, sladké ani samžené jsem nejedl a břicho stále nic, leda šlo nahoru.. |
Co děláš ve svém volném čase? Nemusíš to psát na desetiny procent, jen jestli sportuješ, ležíš u televize, chodíš do hospody, ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spoless
|
Zaslal: st duben 06, 2016 5:12 pm Předmět: |
|
|
Mablung: Od 9 do 12 jsem u počítače, pak valím cvičit a večer většinou jdeme někam s klukama pokecat.. :)
Žádná hospoda, diskotéka,...
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st duben 06, 2016 6:07 pm Předmět: |
|
|
Diagnoza jasna: zeres moc,makas malo... _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st duben 06, 2016 7:21 pm Předmět: |
|
|
| Spoless napsal: | Mablung: Od 9 do 12 jsem u počítače, pak valím cvičit a večer většinou jdeme někam s klukama pokecat.. :)
Žádná hospoda, diskotéka,... |
Jinými slovy, strávíš 4 hodiny v posilovně a zbytek času nepopoběhneš ani na autobus. Světe div se, že nespaluješ.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pajasrac
(ban)
|
Zaslal: st květen 18, 2016 9:20 am Předmět: |
|
|
Kombinaci tvaroh se slunečnicovými semínky ti poradil kdo? Nebo jsi na to přišel sám? Po tom by bylo blbě snad každýmu, to je totální prasárna. Slunečnicový semínka jsou super, ale nesmí se to s nima přehánět. A tvaroh, to je asi největší omyl, to se zdravou výživou nemá nic společnýho - nekvalitní a těžko stravitelná bílkovina. Dej přednost tvrdým nízkotučným sýrům.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st květen 18, 2016 10:23 am Předmět: |
|
|
Já si dávám odtučněnej tvaroh dopoledne na sváču a ještě jsem neumřel :) na noc na něm taky nevidím nic zlého :) tuplem pro kluka, kterej asi nemá 6k na měsíc na jídlo
K tréninku...to, že chodíš do posilky ještě nic neznamená.... Záleží na intenzitě tréninku.... Plus samozřejmě jestli chodíš jen "bušit", je to k hovnu v případě, že seš nespokojenej s množstvím tuku.... Důležitej je pohyb.... Proč neběháš třeba?:) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út srpen 02, 2016 7:37 pm Předmět: |
|
|
| Pajasrac napsal: | | Kombinaci tvaroh se slunečnicovými semínky ti poradil kdo? Nebo jsi na to přišel sám? Po tom by bylo blbě snad každýmu, to je totální prasárna. Slunečnicový semínka jsou super, ale nesmí se to s nima přehánět. A tvaroh, to je asi největší omyl, to se zdravou výživou nemá nic společnýho - nekvalitní a těžko stravitelná bílkovina. Dej přednost tvrdým nízkotučným sýrům. |
Sice reaguji trochu pouzdě, ale celkem by mě zajímalo, v čem má tvrdý sýr výhodu vůči tvarohu, pokud neřeším chuť? Lehce stravitelnou superkvalitní bílkovinou? O kolik % lepší? _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st srpen 03, 2016 4:25 am Předmět: |
|
|
Břicho tě bolí z toho, co jíš. Jak psala Makuška, hubne se celkově, nemůžeš shodit jen břicho. Jinak, pokud nechceš při dietě přijít o svaly, musíš cvičit s vysokou intenzitou (myšleno těžké váhy) a často. Jakmile tělo bude mít pocit, že svaly nepotřebuje, bude se jich chtít zbavit. Druhý důležitý bod je držet nízký deficit a mít trpělivost. Pokud jsi ty tuky pomalu plíživě nabral v průběhu pěti let, nemůžeš čekat, že je shodiš za pár týdnů. Vždycky to trvá déle, než myslíš.
Náhodné praktické tipy - ideální rychlost hubnutí je kolem 0.7 procenta tělesné hmotnosti za týden. Potřebuješ jíst hodně bílkovin, hlídat si tuky, kvůli tvorbě hormonů a spíš ubrat na sacharidech, ty můžeš postrádat nejvíc. Je dobré si vybírat jídla, které hodně zasytí, mají velký objem na relativně malou kalorickou hodnotu, tzn. například brambory místo pečiva. Většina lidí potřebuje na zhubnutí aspoň nějaký aerobní pohyb, ale nemusí být nutně vytrvalostní - výhodnější bývají nějaké intervaly. Jo, a vzhledem k tomu, že to trvá dlouho, je dobré nezkrouhnout to hned na začátku, ale nechávat si rezervu v dietě i cvičení, abys případně mohl přitlačit, až to bude potřeba. Když hned na začátku naběhneš do posilky šestkrát týdně čtyři hodiny denně, do toho přestaneš jíst a začneš běhat, nebudeš mít kam se posunout, až úbytek tuku přestane - což nastane pokaždé.
Naposledy upravil Magumi dne st srpen 03, 2016 9:24 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Enn

|
Zaslal: st srpen 03, 2016 8:57 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Pajasrac napsal: | | Kombinaci tvaroh se slunečnicovými semínky ti poradil kdo? Nebo jsi na to přišel sám? Po tom by bylo blbě snad každýmu, to je totální prasárna. Slunečnicový semínka jsou super, ale nesmí se to s nima přehánět. A tvaroh, to je asi největší omyl, to se zdravou výživou nemá nic společnýho - nekvalitní a těžko stravitelná bílkovina. Dej přednost tvrdým nízkotučným sýrům. |
Sice reaguji trochu pouzdě, ale celkem by mě zajímalo, v čem má tvrdý sýr výhodu vůči tvarohu, pokud neřeším chuť? Lehce stravitelnou superkvalitní bílkovinou? O kolik % lepší? |
Sníst 250g tvarohu víc zasytí než 100g sýra, který zmlsneš jak nic:)
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: po srpen 15, 2016 1:35 pm Předmět: |
|
|
A pokud si dáš jen ten tvaroh, bez ničeho, tak to je dát 250g celkem makačka. Aspoň mě se takhle lehce ekluje :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
mia.cw
|
Zaslal: po srpen 15, 2016 2:28 pm Předmět: Re: Shození tuku na břiše |
|
|
Podle mě jste si tou dietou zbytečně zasekal metabolismus. Myslím si, že v tomto věku není vhodné "škrtit" jídelníček, ale spíše přidat na celkovém pohybu. Živiny přece potřebujete nejen pro pohyb, ale i pro růst. Nevidím důvod, proč byste měl jíst tak málo sacharidů a tuků.
Taky bych místo pseudoryby jménem pangasius zařadila něco kvalitnějšího, i treska je lepší než toto. A pokud už budete chtít někde vynechat sacharidy, nedělejte to u potréninkového jídla (večeře), kdy organismus potřebuje kromě bílkovin i energii na regeneraci. Večeře II - slunečnicová semínka je naprosto zbytečná, když tam máte pak ten tvaroh a semínka před spaním.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|