Zaslal: po září 07, 2020 10:14 am Předmět: Vytápení sklepní posilovny
Nazdar bombarďáci.
asi 3x tydne bych potřeboval bych vytápět posilku (asi 100m3 - 7x5x3m) na min. 15°C.
Na Facebooku se rozjela diskuze jestli elektrika nebo plyn. Někdo mi navrhl infra-zářič.
Byl jsem vůči tomu skeptickej, protože infrazářič netopí, pouze zvyšuje pocitovou teplotu - argumentoval jsem, že nepotřebuji zvýšit pocitovku, ale prohřát svaly a vazy, abych si něco neutrhl.
Na to mi bylo odepsáno:
Například infra sauna. V ní naměříte pokojovou teplotu, ale tkáň se Vám v ní prohřeje skoro, jako v normální sauně. Principem infrazářič ohřeje tělěsa, na která je namířený a neohřeje vzduch. Naopak jakýkoliv radiátor a konvertor ohřívá vzduch a prouděním vzduchu dochází k ohřevu těles v místnosti. Výměna tepla přes vzduch trvá déle a déle trvá, než se místnost vyhřeje, pokud se vůbec dokáže vyhřát.
Co myslíte? Je dobrá volba jít do infra zářiče?
V posilovně bude v zimě klidně okolo nuly, když bude velkej mráz.
Ja by som kupil plynovy ziaric, ak viez sohnat lacno plyn mas to zadara.
K infra, funguje rovnako ako slnko, cize nieje pravda ze zvysuje pocitovu, on emituje ziarenie v spektre infra ktore ohrieva vsetko co ho absorbuje.
Prene takto funguje slnko.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru