A co hovězí? Nejlepší ryba dělá BÚÚ


Jdi na stránku 1, 2  Další
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - A co hovězí? Nejlepší ryba dělá BÚÚ  Úvodní stránka -> Kuchařka -> A co hovězí? Nejlepší ryba dělá BÚÚ
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jíte hovězí maso?
Jasně, miluji tatarák a šílená kráva je výmysl komisařů EU
60%
 60%  [ 38 ]
Občas, neznám dobré recepty
34%
 34%  [ 22 ]
Nikdy, nechci vypadat jako kráva Milka
4%
 4%  [ 3 ]
Celkem hlasů : 63

Autor Zpráva
Sauron


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 1:38 pm    Předmět: A co hovězí? Nejlepší ryba dělá BÚÚ Odpovědět s citátem

Balkánské hovězí

Suroviny:
1 kg libového hovězího - stačí zadní
stejné množství cibule

Postup:
1. hověží nakrájet na silnější plátky, neklepat, osolit, opepřit,
2. cibuli nakrájet na plátky,
3. do vyššího hrnce dát vrstvu cibule, plátky, vrstvu cibule, plátky ... až do vyčerpání surovin, nejméně však 4 vrstvy
4. podlít max 0,2 l vody, možno přidat panáka bílé kořalky
5. dusit úplně nejmenším plamenem pod pokličkou, až se cibule zcela rozvaří a vytvoří šlem okolo masa, příprava trvá 2-5 hodin, v závislosti na množství surovin a síle plamene.
Výsledkem jsou velmi křehké plátky hovězího s minimem šťávy a squělou chutí.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sauron


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak na tatarák

1. vždy škrábat, nikdy nemlít
2. kečup je odporný výmysl fastfoodové kultury, velmi opatrně
3. oblíbené přísady - paprika, trochu pepře, sekané kapari, sardelková pasta /velmi opatrně/, malinko hořčice, žloutek, sůl, jemně sekaná črvená cibulka.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymní


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No né že by šílená kráva byl výmysl komisařů EU (zrovna jsem jednu potkal), ale jinak viva hovězí
nahoru
jongi


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pravda, bez hovězího se kulturistika dělat nedá
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sauron


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Famózní roastbeef z mikrovlnky

0,7 kg roštené

1.Odblanit, posolit, opepřit drceným pepřem, vetřít dijonskou pálivou hořčici a olej.

2. Přikrýt a nechat stát 2 dny v lednici

3. Vzít skeněnou mísu do MW trouby, do ní vložit maso a mikrovlnku pustit na cca 700 - 800 W (vetšina lepších mikrovlnek má několik stupňů, je to tak asi 3/4 výkonu) na 10 minut.

4. Otočit maso, zakrýt skleněným deklem (zapékací misky ho mají) a péct ma MW výkon cca 350 W (cca 1/3 výkonu, jeden stupeň nad rozmrazováním) dalších 10-15 minut, podle množství masa, výkonu trouby a požadované růžovosti roastbeefu). Žádný gril, horný vzduch.

5. Před konzumací zkontrolovat řezem hotovost výrobku, nechat 10 minut odpočinout.

6. Vynikající s omáčkou z česnekového jogurtu - 2-3 stroužky česneku vymačkat do jednoho balení bílého jogurtu.

7. Pro gurmány doporučuji brambory pečené ve slupce a Cabernet Sauvignon Tarapaca Chile.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jongi


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak ti nevím Saurone,živíš se ještě právem nebo už máš hospůdku vedle jatek?
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marcela


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Balkánské hovězí ano,tatarák ne.Z něj už mi bylo párkrát blbě a myslím,že to nezpůsobilo nepatrné množství červeného vína k tomu.

Jinak lituji kuchaře,kterej připravuje balkánské,kulturista to bejt nemůže,protože ten by během přípravy umřel hlady.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sauron


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám vaření jako velký kobylek. Těch receptů na letní grilování, marinády, ovoce na grilu, saláty, losos s krevetovou omáčkou, prosciuto s mozzarelou, sušenými rajčaty a kadeřavým salátem, kuřecí závitky s uzeným lososem a kapari .... Co dělá Tvoje dieta *3* *3* ??
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jongi


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak sem s recepty! Dieta bere za své když to čtu!
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sauron


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marcela napsal:
Balkánské hovězí ano,tatarák ne.Z něj už mi bylo párkrát blbě a myslím,že to nezpůsobilo nepatrné množství červeného vína k tomu.

Jinak lituji kuchaře,kterej připravuje balkánské,kulturista to bejt nemůže,protože ten by během přípravy umřel hlady.



To je v pohodě, ráno to sekneš na plotnu a na oběd to je, mezitím jíš něco jinýho ....
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sauron


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 2:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jongi napsal:
Tak sem s recepty! Dieta bere za své když to čtu!


Vydrž brachu, mně to nebaví psát ....
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jongi


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to scanuj!
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marcela


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sauron napsal:
Marcela napsal:
Balkánské hovězí ano,tatarák ne.Z něj už mi bylo párkrát blbě a myslím,že to nezpůsobilo nepatrné množství červeného vína k tomu.

Jinak lituji kuchaře,kterej připravuje balkánské,kulturista to bejt nemůže,protože ten by během přípravy umřel hlady.



To je v pohodě, ráno to sekneš na plotnu a na oběd to je, mezitím jíš něco jinýho ....


A KDY CVIČÍŠ?

Ale ty recepty,fakticky dobrý.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sauron


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jongi napsal:
tak to scanuj!


Můj mozek je starý 35 let a nemá příslušný interface ....
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jongi


PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2003 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sauron napsal:
jongi napsal:
tak to scanuj!


Můj mozek je starý 35 let a nemá příslušný interface ....


Fakt nemáš vzadu na hlavě u pravého ucha USB port jako my ostatní?
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - A co hovězí? Nejlepší ryba dělá BÚÚ Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: