|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
janca.bor
|
Zaslal: ne duben 12, 2015 7:31 pm Předmět: Příprava jídla |
|
|
Ahoj, chtěla bych se vás poradit na dvě věci:
1. myslíte, že je možné v neděli si navařit (myšleno hlavní jídlo, vždy maso + příloha) a jíst to až do pátku? Bylo by to samozřejmě v ledničce. Nebo bude lepší nachystat si třeba jen do středy/čtvrtka a v pátek si dát třeba konzervu tuňáka apod?
No a druhý dotaz, když kupujete šunku nebo třeba konec konců i maso, v nějakém větším obchodě, je lepší kupovat to u pultu nebo takové ty standardní vakuované?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tom3

|
Zaslal: ne duben 12, 2015 7:43 pm Předmět: |
|
|
maso nechavam v lednicce tak 2 max 3 dny, potom radsi delam dalsi..
prilohy budou asi peknej kentus za 5 dni :D ty jsou hotovy za chvilu, radsi cerstvy
jinak kupuju kureci chlazeny prsa, doma nakouskuju a supnu do mrazaku
sunku pultovku, ale vydrzi taky jen par dni :) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Lukáš Mužík
|
Zaslal: ne duben 12, 2015 7:47 pm Předmět: Re: Příprava jídla |
|
|
| janca.bor napsal: | Ahoj, chtěla bych se vás poradit na dvě věci:
1. myslíte, že je možné v neděli si navařit (myšleno hlavní jídlo, vždy maso + příloha) a jíst to až do pátku? Bylo by to samozřejmě v ledničce. Nebo bude lepší nachystat si třeba jen do středy/čtvrtka a v pátek si dát třeba konzervu tuňáka apod?
No a druhý dotaz, když kupujete šunku nebo třeba konec konců i maso, v nějakém větším obchodě, je lepší kupovat to u pultu nebo takové ty standardní vakuované? |
Takže,
Je to možné, ale jen u rýže a to spíš tak do čtvrtka. Maso určitě ne, tak max na příští den. Víc bych fakt neriskoval. Možná přeháním, ale určitě to už nebude ani dobry, radši čerstvy:) Já si teda osobně vařím, rejži v ryžovaru na 2 dny dopředu a maso vždy ráno čerstvy.
Co se tyče šunek. Za pultem máš šunku, prostě maso a voda. Kolem 60% obsah masa. Takže když počítáš bílkoviny, musíš brát na vědomí, že jich je tam méně tudíž jíst toho jíst více. Vakuované jsou kolem 95% takže to chutná líp a je tam více bílkovin v menším množství (17-19g na 100g šunky). Já teda radši vakuovanou. Nakoupíš na delší dobu a vydrží déle prostě. Možná to dělám kvůli tomu, že bydlím ve vesnici a nemáme tu krám, tak at furt nejezdím nakupovat šunku. :D Něco si z toho vem, snad jsem pomohl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Zacatecnik Anthony
|
Zaslal: ne duben 12, 2015 8:05 pm Předmět: |
|
|
Varim na 3 dny porad a v lednicce to v pohode vydrzi,ale dele bych to opravdu nenechaval.Ja osobne kupuji pouze vakuovane v supermarketech,proste mi to tak vyhovuje. _________________ Život je prilis kratky na to,abychom zvedaly male vahy!
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne duben 12, 2015 8:19 pm Předmět: |
|
|
ne asi, sunka za pultem je sama voda kdezto vakuovana je kvalita jak prase
lukasi lukasi.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne duben 12, 2015 8:19 pm Předmět: Re: Příprava jídla |
|
|
| Lukáš Mužík napsal: |
Je to možné, ale jen u rýže a to spíš tak do čtvrtka. Maso určitě ne, tak max na příští den. Víc bych fakt neriskoval. Možná přeháním, ale určitě to už nebude ani dobry, radši čerstvy:) |
Blbost, maso (i kureci ) ti v lednicce vydrzi klidne 3-4 dny uplne v pohode a nic mu neni. A kdyz ne, zvys si vykon lednicky. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne duben 12, 2015 10:11 pm Předmět: Re: Příprava jídla |
|
|
| Lukáš Mužík napsal: | | janca.bor napsal: | Ahoj, chtěla bych se vás poradit na dvě věci:
No a druhý dotaz, když kupujete šunku nebo třeba konec konců i maso, v nějakém větším obchodě, je lepší kupovat to u pultu nebo takové ty standardní vakuované? |
Takže,
Je to možné, ale jen u rýže a to spíš tak do čtvrtka. Maso určitě ne, tak max na příští den. Víc bych fakt neriskoval. Možná přeháním, ale určitě to už nebude ani dobry, radši čerstvy:) Já si teda osobně vařím, rejži v ryžovaru na 2 dny dopředu a maso vždy ráno čerstvy.
Ne, maso vydrží klidně 3 dny v lednici
Co se tyče šunek. Za pultem máš šunku, prostě maso a voda. Kolem 60% obsah masa. Takže když počítáš bílkoviny, musíš brát na vědomí, že jich je tam méně tudíž jíst toho jíst více. Vakuované jsou kolem 95% takže to chutná líp a je tam více bílkovin v menším množství (17-19g na 100g šunky). Já teda radši vakuovanou. Nakoupíš na delší dobu a vydrží déle prostě. Možná to dělám kvůli tomu, že bydlím ve vesnici a nemáme tu krám, tak at furt nejezdím nakupovat šunku. :D Něco si z toho vem, snad jsem pomohl.
Ne, stačí si za pultem vybrat šunku, která má vysokej obsah masa.
|
Jinak věci navařený v neděli bych jedl max. do středy, jednak aby tomu nic nebylo a jednak to už bude kentus
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: po duben 13, 2015 2:42 pm Předmět: Re: Příprava jídla |
|
|
| Lukáš Mužík napsal: | | janca.bor napsal: | Ahoj, chtěla bych se vás poradit na dvě věci:
Takže,
Co se tyče šunek. Za pultem máš šunku, prostě maso a voda. Kolem 60% obsah masa. Takže když počítáš bílkoviny, musíš brát na vědomí, že jich je tam méně tudíž jíst toho jíst více. Vakuované jsou kolem 95% takže to chutná líp a je tam více bílkovin v menším množství (17-19g na 100g šunky). Já teda radši vakuovanou. Nakoupíš na delší dobu a vydrží déle prostě. Možná to dělám kvůli tomu, že bydlím ve vesnici a nemáme tu krám, tak at furt nejezdím nakupovat šunku. :D Něco si z toho vem, snad jsem pomohl. |
Máš pravdu... tak si kup třeba tuhle http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001130476742 a já si u pultu vemu tuhle http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001120462635.
Jinak Jančo k tvým dotazům. Když to bude v ledničce, podle mě se to jíst dá, spíš to asi nebude chuťově nic moc. Rýže po 2-3 dnech oschne. Ještě mě napadlo, že pokud nemáš možnost uvařit uprostřed týdne, zkus vakuovačku, já to nemam, ale slyšel jsem o tom a tím by se skladování hodně prodloužilo. Nebo z příloh doporučuju třeba kuskus. Můžeš si ho dát ten pátek, jen se to zalije horkou vodou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po duben 13, 2015 2:45 pm Předmět: |
|
|
Pokud máš mikrovlnku, tak rýži uděláš i tam a máš ji čerstvou. Maso bych jedl první dva dny a pak přešel na tuňáka v plechovce.
|
|
| nahoru |
|
 |
podpako
|
Zaslal: st duben 15, 2015 6:03 am Předmět: |
|
|
Já osobně kupuju Schwarzwaldskou šunku. Je sice tučnější, ale na 100g má 26g bílkovin a chutná parádně + neni v tom tolik "eček" jako v jiných šunkách.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|