|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mick994

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 8:13 am Předmět: Domácí chléb |
|
|
Od té doby co se u nás doba vyskytla domácí pekárna chleba, tak si neodpustím za víkend dát aspoň tak dva bochníky.
Peču to jen z tmavé mouky, bílou mouku nejím hlavně protože mi moc nechutná, příjde mi obyčejná a z výživového hlediska taky nic moc.
Jaký je váš osobní a dejme tomu i ten názor po stránce nutriční  na doma upečený chléb.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 8:35 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Spam napsal: | Doma upečený chléb je paráda, každopádně jako všechno domácí. Víš co tam máš, kvalita atd... Akorát bych ho pekl z celozrnné mouky a ne z tmavé ( obarvená bílá mouka karamelem ). Takový čerstvý domácí chléb upečený z celozrnné žitné mouky |
Mohl bys dát nějaký odkaz na takovou mouku? Ještě jsem ji neviděl. |
Obyčejná bílá mouka, kterou pekaři obarvují např. karamelem = tmavé pečivo. Žádná speciální se neprodává, obarvená už v sáčku někde
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 8:55 am Předmět: |
|
|
Já bych to tvoje tvrzení napsal možná jinak. Např. tak, že všechno tmavé pečivo není celozrnné.
Celkem ani moc nechápu lidi, co si koupí domácí pekárnu a sypou do ní kupovanou směs na chléb, když na něj bohatě stačí normální trouba, mouka, voda a sůl. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 9:02 am Předmět: |
|
|
Tak to už záleží na úhlu pohledu, každej normální člověk koukne a hele tmavé pečivo = celozrnné, beru = je zdravější... Přitom je to bílé, které je obarvené a je posypané pár semínky slunečnice např., Bílé, tmavé, vícezrné je to jedno, do celozrnnosti to má hodně daleko. O té směsi máš pravdu, to taky nechápu. Možná pro lidi, co chtějí mít čerstvý chléb kdykoli budou chtít a na složení nekoukají.
Každopádně jestli chceš domácí kvalitní chléb/pečivo i po stránce nutriční, tak si kup celozrnnou mouku a dělej to z ní. Na chleba třeba žitnou, na pečivo špaldovou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 11:40 am Předmět: |
|
|
Hele hele tak zas prr prr, kupuji si kvalitní mouku, pochybuji že je řízlá nějakým karamelem... prostě mě jen zajímal názor jaky lidi maj , a ne tu zase rozpoutat válku otom jak prodejní řetězce tam někde dělají z lidi voly když jim prodavaj rozpečený vyrobek obarveny vším možným za par korun.
Ja když už tak si kupuji kvalitní suroviny, tak se fakt teda nebojím že když je tam v názvu "tmavý" že to bude hned nějakej off road ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 11:52 am Předmět: |
|
|
| Mick994 napsal: | Hele hele tak zas prr prr, kupuji si kvalitní mouku, pochybuji že je řízlá nějakým karamelem... prostě mě jen zajímal názor jaky lidi maj , a ne tu zase rozpoutat válku otom jak prodejní řetězce tam někde dělají z lidi voly když jim prodavaj rozpečený vyrobek obarveny vším možným za par korun.
Ja když už tak si kupuji kvalitní suroviny, tak se fakt teda nebojím že když je tam v názvu "tmavý" že to bude hned nějakej off road ... |
Kvalitní mouka může být i bílá a jak jsem už jednou řekl, tak žádnou mouku řízlou s nějakým karamelem nekoupíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 1:03 pm Předmět: |
|
|
Žádná tmavá mouka (jakože hnědá sama od sebe) neexistuje, a to co se dneska běžně prodává jako celozrnné pečivo o celozrnnosti slyšelo asi tolik co "masný výrobek" o masu.
Celozrnná mouka se pravděpodobně dá koupit, ale nejspíš člověk bude muset zamířit do nějakého předraženého obchodu kde vládnou bioekofašisti, což já osobně napřiklad odmítám podporovat.
Krom toho výsledek bude pořád jen chleba, žádný výživový zázrak (no možná se pak líp poserete...). Hlavní výhoda domácího chleba je jistota vědomí co žerete - žádné týden staré bochníky namleté a rozpuštěné do těsta na zítřejší várku apod.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 3:27 pm Předmět: |
|
|
A co chceš slyšet?
Že celozrnná mouka obsahuje víc vítaminů a minerálů? Zároveň ale obsahuje fytin, který na sebe váže minerální látky, hlavně vápník a hořčík a naše tělo ho nedokáže rozložit, tudíž jsou pro nás skoro nevyužizelný? Pokud ovšem nepečeš z tradičního kvásu, kde se stihne rozložit a tělo tyhle látky může využít.
Někdo se bojí bílé mouky kvůli GI, ale to se snižuje, když se pečivo kombinuje s bílkovinama, tukama, zeleninou, která obsahuje taky vlákninu, takže podle mě je to taky zbytečný.
Další věc je pak lepek, který může někomu dělat problém. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 4:56 pm Předmět: |
|
|
Já chleba moc nemusím. A když už, tak kupuju v Tescu Tesco Finest - to jsou takové ty malé asi 400gr chlebíky asi za 45Kč. Jsou z různých druhů celozrnné mouky. Jsou sice z mraženého polotovaru, ale složení a chuť je výborná.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 5:18 pm Předmět: |
|
|
Co bych chtěl slyšet? "Pane tady máte šek na pár miliónů".
Ale natom asi dotaz nestál. Páč ja už se taky na nic dál neptal a poděkoval. Toť vše.
|
|
| nahoru |
|
 |
spek-oun

|
Zaslal: po duben 22, 2013 10:06 am Předmět: |
|
|
tak pekaři, já jsem objevil v lidlu 1kg celozrne mouky na domácí pečení, stojí 35kc a udělá se z ní 2chleby 1bochnik cca 750-850g chleba,je to otázka 3hodin, chleba má v sobě droždí,takže přidá se voda,naka seminka (podle chutí a uvážení) hodím to do hrnce a v něm i upeče,takže nepotřebuju ani žádnou domácí pekarnu,.. tak ,,šup,, do lidlu je opravdu levný...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|