Zaslal: pá únor 10, 2012 8:38 pm Předmět: Cowsova cesta na galavecery - thaibox
Ahoj, jsem Cows, studuju, je mi 24 a delam thaibox :)
Tohle bude velmi specificky log, nehodlam nabirat svaly ani shazovat speky a dokonce do posilovny ani nechodim. Nezajima me obvod bicepsu a kdyz se podivam na lidi co drepujou s cinkou, praska mi v kolenou. Co me ale s Vami se vsemi spojuje, je ochota makat a zlepsovat se.
Zapisovat si tady budu kazdy trening a predevsim to, co si z nej musim odnest, protoze si to vsechno nepamatuju.
Trenuju 4x tydne, z cehoz 2 jsou treningy klasicke thaiboxerske, jeden je trening MMA a jeden je nekolika kolovy sparring. To vsechno jiz cca 20 mesicu, ale jeste jsem se neodhodlal k zapasu, i kdyz nektere sparringy v pozdejsich kolech jsou tomu dost blizke :)
Hlavnim cilem je, dopracovat se kvalitou a tvrdosti na galavecery thaiskeho boxu, pripadne MMA.
Naposledy upravil CowsGiveUsMilk dne pá únor 10, 2012 8:53 pm, celkově upraveno 1 krát
Hned prvni trening, ktery si zapisu, byl velmi odlisny od klasickych. Ale jako zpestreni, proc ne. Prestoze byl celkem narocny, doma se citim dobre a fit, ale nevybite.
I. Blok: rozbehani 3x3min, 30 vterin pauzy s protahovanim
II. Blok: Stinac, 3x2min kola, 1min pauzy s posilovanim (20 kliky, 20 bricho, 20 extenze)
III. Blok: 6min doprotazeni (dneska jsem to moc neroztahnul)
Na dnesni sparring se mi ani trochu nechtelo, necitil jsem se fit. Jeste k tomu mi chcipla baterka v aute, takze jsem musel jet na vyfouklem kole. Nicmene toho nakonec nelituju.
I. blok: 20min individualni zahrati, protazeni a pokecani.
II. blok: 9x3min kol / 1min pauza, 3x2min kol / 1min pauza
Na konci mi zbyvalo jeste dost sil, dneska jsme jeli na muj vkus v moc pomalem tempu.
- Zlepsit pohyb do stran a ducking (bacha na koleno)
- Zapracovat na klincich a predevsim strzich
- Pozor na obranu zeber.
Dneska vynikajici dvou hodinovy trening! Jsem krasne unaveny, dobre naladeny, vybouchany, tak to ma byt.
I. Blok: Klasicka zahrivacka, beh na kola, v pauzach kliky, sklapky, extenze, anglicaky, drepy.
II. Blok: 3x2min stinac
III. Blok: Stinovy sparring 4x2 min
IV. Blok: Nekolik kol: Nacviky technik, kombinaci, prebiracek, klincu
V. Blok: 3x2min lehci sparring
VI. Blok: 2x2min srdcovych kol - roundy na vytrvalost 1. kolo, jab cross na vytrvalost 2. kolo.
VII. Blok: Krasne protazeni
VIII. Blok: individualne jsem si jeste dal poradne bricho + lehce hrazdu.
Pri sparringu mi dost casto padaj ruce, rikam si ze to ducknu, ale spis uskocim do zadu - zlepsit!
U muay thai se da obejit bez posilky, ale v ultimatech rozhodne ne... silnejsi sok (kdyz na tom budete technicky podobne) te snaz sunda a na zemi utaha a dobije... nejde o obvod bicepsu, ale o funkcni hrubou silu... a anglicanama, klikama a zkracovackama neudelas z hamstringu, zadku a vzprimovacu hydraulickej zvedaci jerab..
Toho jsem si plne vedom, a vzhledem k absolvovani nekolika mma "sparringu" i zakusil, jake to je byt proti mnohem silnejimu oponentovi. Moje priorita je thaibox a i v mma je moji domimantnou spise stand-up.
Nevim jak vy, ale ja si nedokazu zadnej trening predstavit bez nakopavaci muziky, je to podle me nejlevnejsi a zaroven nejsilnejsi suplement na trhu :)
_________________ Courage is not the lack of fear but the ability to face it.
Pohodovej MMA trening. Bohuzel ho navstevuji vetsinou jen zacatecnici, bez zkusenosti v jedine discipline MMA, a jeste vetsinou lehci kluci, takze pro me neni trenovani prilis narocne.
I. Blok: Rozbehani 5min
II. Blok: lehke protazeni + gymnastika 15 minut
III. Blok: Lapy: lowkick, superman punch / elbow, Ground and pound
IV. Blok: Nacviky ve stoje: takedowny - double leg, guillotine choke (ve stoje, se skokem do guardu, s kotoulem vzad), sprawl + back control
V. Blok: lehkej sparring z guardu
VI. Blok: Samostatne bricho 10 min
- Zlepsit obranu krku, pred ruznymi skrcenimi
- Zapracovat na zakladni submity z guardu (triangle, arm bar, shoulder lock)
Dneska jsem jednoho kluka krapet priskrtil az mu ruplo v krku, snad to bude v pohode, mam na ublizovani druhym celkem smulu, ale nedela mto schvalne a dycky me to mrzi :/
Tak dneska hodne spatny trenal, nalada mizerna. Nevim jestli to bylo az moc rychlou rozcvickou, spatnym protazenim, tim ze jsme hned po rozcvicce sli na lapy dlouhe tvrde kombinace nebo ze jsem byl nevyspalej.
I. Blok: rozbehani
II. Blok: kratka rozcvicka
III. Blok: Dlouhe tvrde kombinace na lapy
IV. Blok: Drily v chranicich
V. Blok: Sparring 4x2min
VI. Blok: 2x2min boxak - ruce a lowkick
VII. Blok: 10 minut tahacka ve stylu MMA
Fakt dneska nalada spatna, forma zadna, bomby mi nesly, zraneni me vsechna bolela - predlokti, modriny i nart. Den blbec!
Tak na dnesnim sparringu jsem byl marnej, marnejsi a uplne nejmarnejsi. Netrefil jsem poradne nic. Pod tlakem jsem se uchyloval k jednotlivym ranam (pravej hak / jab) bez techniky, jak v hospode.
I. Blok: individualni rozehrati a rozcvicka
II. Blok: nekolik 2 minutovych kol s minutovou prestavkou, celkem to vyslo asi na hodinu.
III. Blok: individualne bricho + protazeni
Trapilo me hodne zraneni predlokti, ktere boli po kazdem vykrytem high kicku. Kdy uz se to srovna?!
- Zapracovat na kombinacich
- Zakomponovat kolena a lokty
- Zlepsit utoky a kontrolu pri vymenach.
Dneska jsem si vyjimecne vzal helmu a nakonec jsem byl rad, par jsem jich chytil.
Tak dnesni trening se moc nepovedl, asi po dvaceti minutach jsem dostal poradnej hak pres oko, tekla naka krev, mam natrzene vicko a zevnitr to pekne skrabe, no jen se modlim aby me to nevyradilo z treningu na dele nez tyden a samozrejme aby z toho nebylo nic vazneho. Sportu zdar!
Presne jak jsem cekal, i pres poranene oko jsem to nevydrzel a sel jsem trenovat hned ve stredu na MMA. Dost to bolelo, delali jsme par vzdusnych judo prehozu, navic jsem celou dobu trenoval s nasim trenerem, kterej i pres to ze jsme vsichni, vcetne nej, zacatecnici co se MMA tyce, je porad o tridu vys nez zbytek.
I. Blok: Rozhrati a rozcvicka. Rozcvicku jsem tentokrat vedl ja, takze protazenej jsem byl krasne :)
II. Blok: Stand-up - lapy - lowkick, roundkick, kombinace pravy delo + hned pravej loket.
III. Blok: Takedowny - double leg, seoi nage do armbaru, double leg + prace na zemi
IV. Blok: Kontrolovanej sparring - ze stand-upu; jeden aktivni se snazi pasivniho dostat na zem a pak uz se taha normalne na zemi do submission.
Dostal jsem kolinko pres nos, takze tekla naka krev, navic jsem preposiloval po treninku krk, objevilo se mi par skrabancu na obliceji a natahl jsem si neco kolem kycle, takze zajimavy. Nejhorsi bylo ze jsem pak sel vyjimecne kalit a spatne to dopadlo, na vsechny v klubu jsem delal ramena a prochlastal jsem se do komatu, nastesti se nikdo prat nechtel.
=======================
Dnesni trening moc peknej, jelo se v prijemnym tempu, nejvetsi reznici neprisli, takze to vubec nebolelo ale i tak jsem si trosku narazil palec na prave ruce, ale melo by to byt ok. Oko uz je v cajku.
I. Blok: zahrati svihadlo 2x2min + 0,5min dvojitych preskoku
II. Blok: individualni rocvicka
III. Blok: 6x2min lapy - lowkicky, roundy, fronty, kolena, high kicky, side kicky
IV. Blok: Nacviky v chranicich, par zajimavych kombinaci, vcetne protiutoku.
IV. Blok: 4x2min sparring, pomerne hodne lehce
V. Blok: 2x2min aparat - ruce / medicimbal.
VI. Blok: individualne bricho + 2x6 pritahu na hrazde (vic nedam)
Po treningu se citim moc pekne, trosku boli narazenej palec, ale snad to bude dobry. Taky mi dosel protein, tak musim objednat. Snad ronnie pripravil nejakou dobrou akci :)
Nejhorsi bylo ze jsem pak sel vyjimecne kalit a spatne to dopadlo, na vsechny v klubu jsem delal ramena a prochlastal jsem se do komatu, nastesti se nikdo prat nechtel.
jinak at se dari, zajimavej log)
_________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
Po tydenni pauze opet na trenalu. Nebylo to uplne nejnarocnejsi, ale je videt ze mam velke silove i technicke nedostatky. Vaha klesla na 81kg.
I. Blok: Rozehrati - beh + dribling + lehka prace na zemi
II. Blok: klasicka rozcvicka
III. Blok: Wannabe gymnastika - kotouly, pady, vzpory
IV. Blok: 3x2min lapy
V. Blok: 8x3min Paky ve stoje, takedowny, triangle, kimura, klinc
VI. Blok: 5x1min Grappling sparring
VII. Blok: protazeni
Jako obvykle tekla ve sprchach jenom vlazna voda, ale po chvilce sprchovani uz jenom ciste ledova, takze jsem si pripadal jak profici co si po treningu davaj ledovy lazne :D
Nejhorsi bylo ze jsem pak sel vyjimecne kalit a spatne to dopadlo, na vsechny v klubu jsem delal ramena a prochlastal jsem se do komatu, nastesti se nikdo prat nechtel.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru