krátkodobé hladovění- vliv na svaly

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - krátkodobé hladovění- vliv na svaly  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> krátkodobé hladovění- vliv na svaly
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Trhanec

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2012 10:19 pm    Předmět: krátkodobé hladovění- vliv na svaly Odpovědět s citátem

Měl bych dotaz, kterej se mě často týká..
Zajímalo by mě, jak moc je pro růst svalů špatný, když člověk nemá přísun k jídlu (lítání po městě, není čas, prázdná lednička), hladovění. Stane se mi, že prostě nemám možnost se najíst a hladovím třeba 2-3 hodiny. Nebo mám problém, že když jsem v objemu, tak jsem dost rozežranej a mám hlad třeba i v deset večer, ale nemám už žádný bílkoviny k dispozici (krom tvarohu, kterej dávám na noc před spaním), tak sáhnu po sacharidech. Nerad bych, aby to šlo do tuku, ale tak asi lepší než mít hlad a čekat až na tvaroh před spaním (Nemůžu dát tvaroh dřív než před spaním, protože bych měl pak zas hlad a s pocitem hladu neusnu ani za boha.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2012 10:35 pm    Předmět: Re: krátkodobé hladovění- vliv na svaly Odpovědět s citátem

Trhanec napsal:
.....Stane se mi, že prostě nemám možnost se najíst a hladovím třeba 2-3 hodiny....

Nutnost jest kazde 2-3 hodiny je mytus. Skus si pozriet napriklad clanky o intermittent fasting a mozno dostanes trosku iny pohlad na vec. Jest v casovych intervaloch 2 hodin? To cely den asi nemozes robit nic ine...a to by bolo zle
kuše

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2012 10:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tímhle strachem ze ztráty svalů si projde každej... :) taky jsem měl před rokem podobný období... :)
Trhanec

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2012 10:40 pm    Předmět: Re: krátkodobé hladovění- vliv na svaly Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
Trhanec napsal:
.....Stane se mi, že prostě nemám možnost se najíst a hladovím třeba 2-3 hodiny....

Nutnost jest kazde 2-3 hodiny je mytus. Skus si pozriet napriklad clanky o intermittent fasting a mozno dostanes trosku iny pohlad na vec. Jest v casovych intervaloch 2 hodin? To cely den asi nemozes robit nic ine...a to by bolo zle

Mě zajímá hladovění ne pravidla jezení... Já mam ty dvě hodiny hlad, bez přísunu jakýhokoliv jídla, tak mě zajímá jakej to má vliv na růst svalů.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2012 10:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Představa, že 2-3 hodiny bez jídla mají nějaký negativní vliv na růst svalů, je naprosto absurdní.

Jestli Ti to takhle stačí. Pokud ne a zajímají Tě studie na tohle téma, tak si pročti něco o intermittent fasting, jak už Ti bylo doporučeno...

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Frozz.

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2012 11:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hladovění není na 2-3 hodiny, ale začíná od cca 3 dnů nebo 84 hodin, kde už hladina krev. cukru bude dost nízká.
Takže opravdu se nemusíš bát, že se ti během 3 hod. pauzy bez jídla budou ztrácet svaly před očima.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2012 11:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nám ve škole tvrdili, že metabolismus přechází do fáze hladovění po 12-14 hodinách, ale ten údaj je samozřejmě jenom orientační.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
marcos23

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2012 11:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

musíš jíst jako greg kovacs, každejch 45 minut, jinak se ztrácíš před očima:)
Trhanec

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 9:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ok, nemyslel jsem to tak, že bych se ztrácel, ale spíš z hlediska narušení růstu svalů. Celej den mam třeba super jídelníček, ale pak prostě nějakej den to není ono no + to hladovění, když nemám co žrát.
Draper

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Trhanec napsal:
ok, nemyslel jsem to tak, že bych se ztrácel, ale spíš z hlediska narušení růstu svalů. Celej den mam třeba super jídelníček, ale pak prostě nějakej den to není ono no + to hladovění, když nemám co žrát.

Uplne v klidu
Merrao

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Už se tu někde řešilo, že záleží zejména na pravidelnosti. Mimochodem, jak moc jsi si jistý, že jde opravdu o HLAD...nemůže to být třeba jen vlčí hlad?:)

A jak často tohle "lítání" míváš? Pokud jídáváš často "ve stresu" tak to dobrý není. Ale svaly ti neshoří.

Má osobní zkušenost je, že pokud se rychle najím, rychle mám hlad.

Snad mě tu neukamenujou ale rozežranost, někdy i hlad bývá psychická záležitost.
RavenStalker

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleží taky jaký to je typ, jestli na sobě to maso drží násilím a nebo jestli může jíst "normálně" a roste mu to i tak. Někdo jí týden míň a nejde cvičit a je to znát. Kamarád na tvrdém soustředění v bojových sportech shodí třeba 3 kila za týden a myslím že tuk to nebude (ektomorf). Zkrátka u každého je to jiné, jsou lidi co žerou guláš a jsou to bedny a roste jim to a pak jsou lidi co mají všechno na 110% a prostě to musí užrat a výsledky jsou i tak pomalu.

Tvaroh před spaním ti stačí, sacharidy na noc bych za sebe nedoporučil ale já jsem tlustej.

2, 3 hodiny nejsou žádný čas, pokud vstaneš a půjdeš si zaběhat, potom do práce a potom dáš fitko a to celé nalačno, tak to už bych obavy měl, ale pokud bys tam stihnul strčit 2,3 jídla za tu dobu tak v pohodě :)

Po tvarohu mi taky brzo kručí v břiše, ale on se tráví ve střevě a jen žaludek nadává že nemá co trávit, nějaké jídlo se tráví nějakou dobu a to že máš prázdný žaludek neznamená že nemáš co trávit (získávat živiny ve střevě)
Máča

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau, chci se zeptat: většinou v pracovní dny chodím cvičit od 14:30 s tím, že obědvám kolem 10:30 klasické jídlo (maso+příloha). Obvykle dostanu těsně před cvičením hlad a nevím jestli je dobré si takto těsně před posilkou něco malého dávat (a případně co?) nebo to prostě vydržet bez jídla a dát si až kolem 16té hodiny další pevné jídlo? Nejde mi o to, že bych se bál toho, že přijdu o svaly (z toho už jsem vyrostl), ale spíš mě to moc nevyhovuje cvičit s úplně prázdným břichem. Co byste mi doporučily dát si takto těsně před cvičením, aby mě to trochu zapláclo žaludek, ale zároveň nebylo těžko? Napadlo mě třeba kousek ovoce, nebo hrst ořechů..??
Petey

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

idealne protein hodinu/pol hodinu pred treningom
RavenStalker

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Někde jsem viděl že jako důvod proč před cvičením nejíst je že laicky se krev nahrne na trávení a ne do svalů (mimo šance na poblití samozřejmě) tak asi hodinu před cvičením protein a nebo třeba 1,5 až 2 hod před cvičením pevné jídlo. Kachna s knedlíkama se mi vrací i 2hod po jídle

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - krátkodobé hladovění- vliv na svaly Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: