EPA a DHA

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - EPA a DHA  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> EPA a DHA
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
NoWeight

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 10:26 pm    Předmět: EPA a DHA Odpovědět s citátem

Zdravím, zrovna jsem nemocný, takže jsem se konečně dokopal k tomu, abych si vylepšil jídelníček. Zajímalo by mě jaký je doporučený denní příjem EPA a DHA (esenciální tuky v rybách). V literatuře jsem našel, že to jsou 2g denně při příjmu 2000 kcal a týká se to UK.. Takže dotaz je následující, existuje nějaké univerzální denní dávkování? Zatím co jsem tak hledal, tak jsem na nic nenarazil, maximálně na doporučenou konzumaci, např. 4 rybí jídla týdně apod..
Magumi

PříspěvekZaslal: st prosinec 14, 2011 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám pocit, že to číslo vychází z doporučeného poměru mezi omega 6/omega 3 kyselinami, který je myslím 5:1.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
NoWeight

PříspěvekZaslal: čt prosinec 15, 2011 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
Já mám pocit, že to číslo vychází z doporučeného poměru mezi omega 6/omega 3 kyselinami, který je myslím 5:1.

Jj, nejspíše to tak bude.. Vytisknul sem si pár článků, který si vezmu sebou na brigádu. Snad už budu večer moudřejší :-)..
RavenStalker

PříspěvekZaslal: ne prosinec 18, 2011 5:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S množstvím ti neporadím ale je to jak tu někdo říkal dáno tím poměrem. Nicméně pokud hledáš kvalitní zdroj omega 3 tak v MF dnes vyhrál na obsah ku ceně Omega 3 od Blue Care XXL 1000mg oleje, 300mg Omega 3 na 1 kapsli. Tak 3 denně by mohli být akorát. A potom na druhem místě byli Omega 3 od Noventis a na třetím od Nefdesanté.

http://ekonomika.idnes.cz/specialni-priloha.aspx?y=test/test-dnes-doplnky-stravy-s-rybim-tukem.htm

:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: