Želatina v prášku - použitelnost

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Želatina v prášku - použitelnost  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Želatina v prášku - použitelnost
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jirdano

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 5:08 pm    Předmět: Želatina v prášku - použitelnost Odpovědět s citátem

Ahoj,
nedávno se mi do ruky dostal sáček s želatinou v prášku (firmy Natura), která se používá např. do vaječné tlačenky. Řekl jsem si, že se mrknu na nutriční hodnoty a co nevidím, ve 100g výrobku bílkoviny 80g, sacharidy a tuky po 0g, u toho nápis, že jde o bílkovinu živočišného původu.
Nikdy jsem neslyšel kulturistu o téhle želatině mluvit, ani jsem nenašel žádný článek s nějakými informacemi, a tak se chci zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost.
Říkal jsem si, že by mohla jít dobře použít do diety na "zaplácnutí" mezi jídly.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Precitaj si poriadne, co je to vlastne zelatina, ake ma zlozenie, atd...a myslim, ze ti to bude jasne. Ale na klby ok.
Na zaplacnuti mezi jidly v diete sluzia ine veci...resp., v diete cas medzi jedlami nemas nicim zaplacavat.
jirdano

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak sem ještě pohledal a v těch bílkovinách je teda háček, že to z většiny sou pro člověka nepotřebné aminokyseliny, správně? nicméně do diety sem to myslel tak, že normálně během dne když má člověk hlad, tak si může vzít pár kousků zeleniny že? takže jestli tím něco zkazím, když bych si sem tam místo zeleniny udělal do misky tu želatinu
Merrao

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak to pochybuju, že by ti chutnala víc želatina jak zelenina. To bys tma musel dát sladidlo a i tak by to bylo hnusný. Jedině nějaké nížkokalorické aroma čokolády, to by pak asi bylo lepší :D

Nicméně není pravda. Želatina je z kolagenu, který je ale ve spojivech. Kolagen se dál skládá například z lysinu a ten je pro člověka potřebný. Je to proteinogenní amk.

Prosila bych tedy ty fundovanější na biologii člověka, jak to v tomhle případě funguje?

Mimochodem pokud máš v dietě mezi jídly hlad, je to většinou špatně. Napiš jídelníček i s časovými odstupy.
jirdano

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 7:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Člověk neví dokud to nezkusí, přece jen pořád dokola jen zelenina..

můj jídelníček ve vlnách (50-400g), např 250g den:

6:30 80g vloček + 5 vajec (2 žloutky ven)
9:00 200g kuř. prsou + 130g rýže
12:00 200g kuř. prsou + 130g rýže
14:00 3 racio chlebíčky
15:30-16:30 trénink
17:00 150g hovězího zadního + 130g rýže
21:00 100g výběrové šunky

uplně málo toho není, ale stejně mívam hlad jak pes

Rychle na stránku:

Přejdi na: