Dávkování

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dávkování  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dávkování
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
F92

PříspěvekZaslal: pá leden 27, 2012 7:12 pm    Předmět: Dávkování Odpovědět s citátem

Zdravím,
rozhodl jsem se okusit něco jiného než jen protein a trošku tím zpestřit stravu a prosil bych o pár rad od zdejších odborníku
Konkrétně je to kreatin a gainer (zatím mám vybraný Mass Mutant 6,8kg vzhledem k dobré ceně a také doporučení).
U gaineru bych měl prosbu jen, kdy je vlastně nejvhodnější ho brát? Přečetl jsem pár članků, dostal pár rad od určitých lidí a chtěl bych to ještě nějak upřesnit.
Další věc je kreatin.. někde se píše, že je nejlepší ho zapít gainerem a jinde zase, že gainer není k tomu moc vhodný a lepší varianta je mléko.
Také bych rád nějak upřesnil dávkování kreatinu, kdy přesně jestli na lačno atd. kolikrát denně apod.
Popřípadě jestli můžete nějaký doporučit..
Jak jsem psal, tak zatím beru jen protein Sytha 6 2x denně v den tréninku ( po tréninku a večer) a 1x denně v den volna (večer)
Díky za odpovědi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: pá leden 27, 2012 8:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kreatin muzes uzivat bud klasicky tzn. 1. tyden nasycovaci faze cca 20-25g v 5 davkach, dalsich nekolik tydnu (zhruba 4) 10g ve dvou davkach, v treninkove dny pred a po, v netreninkove dny rano vecer. A nebo druha moznost bez te nasycovaci faze zhruba tech 10g 2x denne po dobu nekolika tydnu. Vzdy kreatin konzumuj s davkou jednoduchych cukru, tzn. klidne s tim gainerem nebo s glukopurem, pripadne i s jidlem (tak jsem to delal ja a nebyl zadny problem).

Gainer nejlepe po treninku, pripadne mensi davku i pred treninkem, v nejhorsim pripade i misto jidla nebo mezi jidly (ale misto jidla jsou vhodnejsi specialni gainery, ktere obsahuji pomalejsi sacharidy)
papaya

PříspěvekZaslal: pá leden 27, 2012 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můžu se zeptat, jaký odborník ti ten Mutant mass doporučil??
F92

PříspěvekZaslal: so leden 28, 2012 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A Gainer mám využívat jen s kreatinem nebo si ho mám ještě ve dne dávat zvlášť samotný?
Kreatin mám nakonec od firmy Weider..
A toho toho mutanta mi doporučilo více lidí, odborníci to určitě nejsou, ale cenově si myslím, že je to přijatelné nebo máte jiný názor?
Ještě bych se chtěl zeptat, jak potom s proteinem, jestli ho mám brát stejně jako předtím, tudíž 2x denně v den tréninku a 1x v den volna nebo jinak??
Juryk

PříspěvekZaslal: so leden 28, 2012 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud máš kreatin práškový, normálně ho vysyp do šejkru i s gainerem. Jinak gainer dávám jedině po tréninku.

Rychle na stránku:

Přejdi na: