Avokado

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Avokado  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Avokado
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 10:44 am    Předmět: Avokado Odpovědět s citátem

Zdravim, dneska jsem ho mel poprve a celkam zajimava chut. Mate nekdo osvedcene tipy na recepty a jeho skladovani a dalsi postupy ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spashett

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim jak cerstve se da v cechach sehnat. Kazdopadne pokud je opravdu cerstve tak se klasicky da skladovat v lednicce ale pred pouzitim je vhodne ho nechat 1 den venku z lednicky. Slupka ztmavne a hlavne avokado mnohem vice zmekne protoze to je ten zpusob jak se ma avokado podavat. Ma bejt velice mekke....tak aby se v pripade potreby dalo roztirat podobne jako maslo. Velice vhodne do sandwichu a wrapu z kurecim masem, cervenou nalozenou paprikou a aioli (neco jako majoneza). Vhodne podavat primo jako sandwich nebo zapecene.
Opravdu nevim v jakem stavu se jiz avokado dostane do cech. Pokud ale bude na omak mekke, neznamena to ze je spatne (jako treba paprika, rajce, okurka) ale naopak vhodne primo pro zpracovani.
idoktor

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Do salátu s ním Ale chutná mi tak, že ho jím jak hrušku.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: ne březen 04, 2012 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha ja ho nakrojil a pulku snedl (slupka se asi neji co :D). Jen jsem jeste kdesi cetl pokapat duzinu citronem aby nezhorkl.
dellamorte

PříspěvekZaslal: pá září 21, 2012 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Najcastejsie si pripravujem z avokada tuto natierku:

nasekat nadrobno mladu cibulku
takisto uplne nadrobno zopar cherry paradajok
pridat zrele avokado, rozltacit vidlickou
ak mame citron, mozeme pridat par kvapiek
sol
chili, pripadne cierne korenie

ak to chcem mat stavnatejsie, pridam tam zopar lyzic bieleho nizkotucneho jogurtu dobre premiesam

Vhodne na akykolvek druh peciva, ja to davam najradsej na celozrnne, pripadne aj na hrianky. Obcas si na to este prihodim nasekanu pazitku a platok sunky. Velmi sa k tomu hodi aj olomoucky syrecek. Staci si len urobit natierku menej slanu, vtedy sa to dobre doplna.

Rychlejsia varianta spociva v tom, ze si dam na pecivo iba platok avokada namiesto masla a na to sunku.

Avokado nasekane na kocky si niekedy pridavam aj do zeleninoveho salatu.
Francoa

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dellamorte napsal:
Najcastejsie si pripravujem z avokada tuto natierku:

nasekat nadrobno mladu cibulku
takisto uplne nadrobno zopar cherry paradajok
pridat zrele avokado, rozltacit vidlickou
ak mame citron, mozeme pridat par kvapiek
sol
chili, pripadne cierne korenie

ak to chcem mat stavnatejsie, pridam tam zopar lyzic bieleho nizkotucneho jogurtu dobre premiesam

Vhodne na akykolvek druh peciva, ja to davam najradsej na celozrnne, pripadne aj na hrianky. Obcas si na to este prihodim nasekanu pazitku a platok sunky. Velmi sa k tomu hodi aj olomoucky syrecek. Staci si len urobit natierku menej slanu, vtedy sa to dobre doplna.

Rychlejsia varianta spociva v tom, ze si dam na pecivo iba platok avokada namiesto masla a na to sunku.

Avokado nasekane na kocky si niekedy pridavam aj do zeleninoveho salatu.

Dík za recept

Rychle na stránku:

Přejdi na: