|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
navstevnik
|
Zaslal: po duben 08, 2013 6:40 pm Předmět: Suplement pro regeneraci |
|
|
Ahojte,
pomalu nam zacina leto, sezona, kdy porad hrajeme fotbal a celkove mam temer denne aerobni aktivity. Pohyb mne bavi a chtel bych to letos "osolit" a pridat na frekvenci aerobky (min. 6x tydne), samozrejme s rozumnymi prestavkami mezi jednotlivymi "cykly", at nejsem pul roku denne v zaprahu.
Nad cim ale vaham a nevim si s tim rady je fakt, jak urychlit regeneraci po aerobce? Opravte mne, pokud se mylim, ale napr. glutamin by byl zbytecny, jelikoz jej v tele pri aerobce nespotrebuji, co tedy misto toho? Stravu mam vyresenou (2g bilkovin, 4-6g sacharidu, cca 1g tuku na kg vahy, pitny rezim ve dnech zateze cca 5-8l), vitaminy a mineraly jsou samozrejmosti, proto posilhavam po doplncich vyzivy. Jsem ochotny poridit si gainer (nebo samostatne suroviny jako ekonomictejsi variantu), co ale dal? Nevim si rady a nechci sedet pulku leta zavrenej doma, protoze budu odvarenej (zejmena nohy).
Dekuji za vsechny znalosti, rady a postrehy! (doufam, ze jsem neprehlednul nejaky chytry clanek na webu, ktery by mou otazku resil - pokud ano, predem se omlouvam a prosim o link)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jirdano

|
Zaslal: po duben 08, 2013 8:42 pm Předmět: |
|
|
přečti si něco o bcaa, glutaminu, nebo HMB a vyber podle uvážení, ale žádný doplněk ti nezlepší regeneraci natolik, aby tě sám o sobě uchránil před přetrénováním _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
navstevnik
|
Zaslal: po duben 08, 2013 8:50 pm Předmět: |
|
|
Diky, to vim, ze me nic neuchrani, ale chci tu regeneraci maximalne podporit.
O ucinnosti ci neucinnosti HMB si nejsem jisty, nekdo rika "je to znat", jiny zase "k nicemu", mozna to taky v budoucnu zkusim.
O glutaminu jsem zase cetl, ze jej aerobkou v tele nespotrebuji, tudiz by jeho suplementace prave po aerobce byla nesmyslna (pokud je ovsem tato informace spravna).
BCAA mne napadly take, nicmene vzhledem k tomu, ze chci mit aerobku minimalne 6x tydne, znamenalo by to nejakych 150g tydne (pri uzivani vyhradne po treninku) a to by byl pekelne drahy spas.
Proto se poohlizim po jinych doplncich nebo surovinach, prave treba HMB je z meho pohledu dost "nejiste" (viz vyse), tribulus zase ve svych 23 letech pro mne nema smysl.
Co napriklad beta alanin? Nebude to stejne marne (v pripade aerobky) jako glutamin?
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: po duben 08, 2013 8:56 pm Předmět: |
|
|
Základ jsou BCAA nevím co jiného vymýšlíš..
|
|
| nahoru |
|
 |
navstevnik
|
Zaslal: po duben 08, 2013 9:01 pm Předmět: |
|
|
Po anaerobnim treninku muzes dat cukry, BCAA, glutamin, kreatin a kopu ruznych veci.
Jak jsem jiz nekolikrat psal, po aerobce je zbytecnosti pouzit glutamin, v dlouhodobem horizontu (az do zimy) brat kreatin taky nejde, cukry samy o sobe nejsou "tak efektivni" a BCAA, pokud by to byla jedina moznost, tak budiz, ovsem ta cena...
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: po duben 08, 2013 9:13 pm Předmět: |
|
|
Psal si že gainer si určitě pořídíš. Potom přichází na řadu BCAA pokud chceš vylepšit regeneraci (dávka 20g se už dá pocítit, ovšem v tomhle případě ti bude stačit asi mín). Dají se sehnat i poměrně levně. Kreatin ti s regenerací moc nepomůže. A za HMB utratíš nejvíce peněz a účinek nemusí být vůbec žádný. Já osobně (v dietě) žádný nezaznamenal. A to jsem nebral malé dávky.
Jinak nevím proč by cukry po aerobce neměly být efektivní. Pokud to nebude sacharoza nebo fruktoza, proč ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
navstevnik
|
Zaslal: po duben 08, 2013 9:35 pm Předmět: |
|
|
Cukry po aerobce praktikuju a nepoznam rozdil v regeneraci, kdyz si je nedam. Ale jinak je samozrejme vetsinou davam, uz jen pro ten "placebo efekt" a abych do sebe nalil nejaky ziviny pred tim, nez do sebe pozdeji nasoukam pevnou stravu.
Takze diky, doufal jsem, ze mi s tim nejaky konkretni doplnek (treba prave ten beta alanin) dokaze nejak pomoci, ale asi by mely stacit ty cukry + BCAA, to kazdopadne vyzkousim.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|