Suplement pro regeneraci

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Suplement pro regeneraci  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Suplement pro regeneraci
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
navstevnik

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2013 6:40 pm    Předmět: Suplement pro regeneraci Odpovědět s citátem

Ahojte,

pomalu nam zacina leto, sezona, kdy porad hrajeme fotbal a celkove mam temer denne aerobni aktivity. Pohyb mne bavi a chtel bych to letos "osolit" a pridat na frekvenci aerobky (min. 6x tydne), samozrejme s rozumnymi prestavkami mezi jednotlivymi "cykly", at nejsem pul roku denne v zaprahu.

Nad cim ale vaham a nevim si s tim rady je fakt, jak urychlit regeneraci po aerobce? Opravte mne, pokud se mylim, ale napr. glutamin by byl zbytecny, jelikoz jej v tele pri aerobce nespotrebuji, co tedy misto toho? Stravu mam vyresenou (2g bilkovin, 4-6g sacharidu, cca 1g tuku na kg vahy, pitny rezim ve dnech zateze cca 5-8l), vitaminy a mineraly jsou samozrejmosti, proto posilhavam po doplncich vyzivy. Jsem ochotny poridit si gainer (nebo samostatne suroviny jako ekonomictejsi variantu), co ale dal? Nevim si rady a nechci sedet pulku leta zavrenej doma, protoze budu odvarenej (zejmena nohy).

Dekuji za vsechny znalosti, rady a postrehy! (doufam, ze jsem neprehlednul nejaky chytry clanek na webu, ktery by mou otazku resil - pokud ano, predem se omlouvam a prosim o link)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirdano

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2013 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

přečti si něco o bcaa, glutaminu, nebo HMB a vyber podle uvážení, ale žádný doplněk ti nezlepší regeneraci natolik, aby tě sám o sobě uchránil před přetrénováním
navstevnik

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2013 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky, to vim, ze me nic neuchrani, ale chci tu regeneraci maximalne podporit.

O ucinnosti ci neucinnosti HMB si nejsem jisty, nekdo rika "je to znat", jiny zase "k nicemu", mozna to taky v budoucnu zkusim.
O glutaminu jsem zase cetl, ze jej aerobkou v tele nespotrebuji, tudiz by jeho suplementace prave po aerobce byla nesmyslna (pokud je ovsem tato informace spravna).
BCAA mne napadly take, nicmene vzhledem k tomu, ze chci mit aerobku minimalne 6x tydne, znamenalo by to nejakych 150g tydne (pri uzivani vyhradne po treninku) a to by byl pekelne drahy spas.
Proto se poohlizim po jinych doplncich nebo surovinach, prave treba HMB je z meho pohledu dost "nejiste" (viz vyse), tribulus zase ve svych 23 letech pro mne nema smysl.

Co napriklad beta alanin? Nebude to stejne marne (v pripade aerobky) jako glutamin?
Study

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2013 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Základ jsou BCAA nevím co jiného vymýšlíš..

https://www.instagram.com/studynkapetr/
navstevnik

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2013 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Po anaerobnim treninku muzes dat cukry, BCAA, glutamin, kreatin a kopu ruznych veci.

Jak jsem jiz nekolikrat psal, po aerobce je zbytecnosti pouzit glutamin, v dlouhodobem horizontu (az do zimy) brat kreatin taky nejde, cukry samy o sobe nejsou "tak efektivni" a BCAA, pokud by to byla jedina moznost, tak budiz, ovsem ta cena...
Study

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2013 9:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Psal si že gainer si určitě pořídíš. Potom přichází na řadu BCAA pokud chceš vylepšit regeneraci (dávka 20g se už dá pocítit, ovšem v tomhle případě ti bude stačit asi mín). Dají se sehnat i poměrně levně. Kreatin ti s regenerací moc nepomůže. A za HMB utratíš nejvíce peněz a účinek nemusí být vůbec žádný. Já osobně (v dietě) žádný nezaznamenal. A to jsem nebral malé dávky.

Jinak nevím proč by cukry po aerobce neměly být efektivní. Pokud to nebude sacharoza nebo fruktoza, proč ne.

https://www.instagram.com/studynkapetr/
navstevnik

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2013 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cukry po aerobce praktikuju a nepoznam rozdil v regeneraci, kdyz si je nedam. Ale jinak je samozrejme vetsinou davam, uz jen pro ten "placebo efekt" a abych do sebe nalil nejaky ziviny pred tim, nez do sebe pozdeji nasoukam pevnou stravu.

Takze diky, doufal jsem, ze mi s tim nejaky konkretni doplnek (treba prave ten beta alanin) dokaze nejak pomoci, ale asi by mely stacit ty cukry + BCAA, to kazdopadne vyzkousim.

Rychle na stránku:

Přejdi na: