Zranění kotníku + trvale omezená hybnost

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zranění kotníku + trvale omezená hybnost  Úvodní stránka -> Ostatní -> Zranění kotníku + trvale omezená hybnost
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ka-r-los

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 10:44 pm    Předmět: Zranění kotníku + trvale omezená hybnost Odpovědět s citátem

Zdravím,

chtěl bych se pokusit vyzjist, jestli vás někoho nenapadá, co bych mohl mít s kotníkem, než půjdu opět k lékaři, se kterými mám v poslední době jen špatné zkušenosti.

Loni na konci září jsem si v Chorvatsku přivodil výron levého kotníku, v životě jsem jich už pár prodělal, tak jsem si z toho nedělal těžkou hlavu, noha klasicky natekla, vylil se hematom po obou stranách a skončil po několika dnech až v prstech.

Noha pomalu splaskla, když jsem se v Čechách dostal k lékaři a na rentgen (bez holí), podle smínku jsem měl kosti v pořádku, výron byl označen titulem "výron jako prase", dostal jsem novou sadu fofr kalcků a nohu nezatěžovat a za týden na kontrolu. Po 11dnech jsem se dostal znovu k lékaři, dostal jsem ortézu.

Za týden jsem si jí měl již sundat, s určitou bolestivostí jsem počítal, nohu jsem pomalu rozcházel s plným zatížením a odložil hole.

Dneska je to již 5 měsíců, noha je bez otoku, ale mám omezenou hybnost při předozadním pohybu, jsem relativně dobře schopen špičku propnout, ale s mírnou bolestí až nepříjemným pocitem, ale přitáhnout špičku k holeni je samovolně nemožné, kotník se zastaví cca v 90°, tedy kolmo k holeni. Přitáhnout nejde o moc víc ani rukou, nejvíce jej lze přitáhnout ve stoje. Noha bolí i při sezení, kdy v přípůadě, že je úhel menší než 90° začne typicky tahová bolest vazů v pravo od achylovky ve výši vnitřního kotníků.

V případě, že nohu nechám dlouho v této krajní pozici, začne se bolest stupňovat, tahat přes celou klentbu ze spodu a přecházet až do krajního stavu, kdy celá noha zdřevění a postavit se na ní prostě nejde... (třebas delší pobyt na hajzlíku).

K doktorovi asi budu muset, ač se to denně snažím protahovat, zlepšení bohužel nevidím a necítím
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
AndrewK.

PříspěvekZaslal: ne únor 26, 2012 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chyba jestli si nechodil na nějaké rehabilitace. Být tebou jdu k lékaři a nechám si napsat již zmíněné rehabilitace a magnet.
Po 5ti měsících je to podezřelé. Taky jsem po úrazu kotníku (naštíplá kost) a bude to asi 5 měsíců- a noha trochu pobolívá, jen když mám příliš mnoho pohybu bez odpočinku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zranění kotníku + trvale omezená hybnost
Rychle na stránku:

Přejdi na: