Oštěpařský loket

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Oštěpařský loket  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Oštěpařský loket
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jiri0123

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 2:41 pm    Předmět: Oštěpařský loket Odpovědět s citátem

Ahoj,
mám delší dobu problémy s lokty na vnitřní straně - oštěpařský loket. Lokty trošku bolely a já vůl cvičil tak jednou týdně. Po několika měsících jsem přestal cvičit a problém začal řešit, zašel k doktoru. Mám něco s úpony bicepsů v lokti. Doktor mě poslal na rehabilitaci, ta nezabrala. Lokty mě bolí při zátěži a někdy začnou bolet z ničeho nic i bez cvičení a po několika minutách bolest přestane.
Doktor nyní navrhuje rázovou vlnu. Máte někdo zkušenosti s rázovou vlnou?
Je vhodné jíst nějaké výživoté doplňky pro rychlejší uzdravení?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jari

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rázový vlny jsou prý účiné, osobně nevím. Oštěpařský (golfový) loket mě nedavno trápil hodně. Bolel mě třeba i při otevření dveří u auta a prostě při běžných denních úkonech. Pokud bolest přichází i v klidu, vypadá to na zánět, ten je třeba dostat ven. Poraď se s doktorem o protizánětlivých lécích a určitě bych nasadil kloubní výživu s obsahem MSM. Vyhnout se cvikům, při kterých to bolí a celkově snížit váhy a pak pomalu přidávat. Skončil jsem na 7 kg jednoručkách a už jsou váhy zpátky.
Poman

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 3:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tož jaká rehabilitace nezabrala...taky jsou pacienti který s tím mají problém několik měsíců i při intezivní léčbě.
Záleží z čeho to vzniklo,pak je třeba ten stimul odstranit, odlehčit úpon, potlačit zánět a upravit svalovou rovnováhu a joint play v tý oblasti...
A k tomu se daj využít spousty prostředků fyzikální terapie a cvičení....
jiri0123

PříspěvekZaslal: ne duben 21, 2013 7:54 am    Předmět: Oštěpařský loket Odpovědět s citátem

Nevím přesně jak jsem si oštěpařské lokty způsobil, ale s největší pravděpodobností to nebylo ani v posilovně. Otvíral jsem zaseknutý výtah - dveře jsem tlačil od sebe, použil jsem docela velkou sílu, bylo to poprvé co mi lokty začali bolet. Rehabilitace - fyzioterapeutka mě naučila několik protahovacích cviků. Bolí to i v klidu, ale vždy jen velmi krátce - pár minut. Po zátěži - třeba lezení, tahání nábytku to bolí o hodně déle, třeba i hodinu.
MSM moc brát nechci, je to analgetikum a mohlo by se stát, že bych dělal cviky, při kterých bych za normálních okolností lokty bolely a mohl bych si to ještě zhoršit.

Rychle na stránku:

Přejdi na: