Jídelníček na rýsnutí

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček na rýsnutí  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelníček na rýsnutí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
daftruck

PříspěvekZaslal: ne únor 26, 2012 2:07 pm    Předmět: Jídelníček na rýsnutí Odpovědět s citátem

Zdravím, už nějakou dobu sleduju různá fora a sbírám informace ohledně shození tuku.Tak jsem si sestavil tento jídelníček.

Snídaně: 100g ovesných vloček
200ml polotučného mléka
1 lžička kakaa na ochucení
1 lžička emco musli čokoládové nebo jiné musli
Ovocný čaj/rozpustná káva s mlékem bez cukru

Svačina: 1 celozrnná houska nebo kterékoliv jiné celozrnné pečivo
Kuřecí šunka 50g – 100g
Zelenina
Plátek eidamu

Oběd: Kuřecí/ryby/hovězí – 100gr
Těstoviny/rýže/kuskus/brambory – cca 100g
Zelenina

2. svačina: viz 1.svačina

Večeře: Kuřecí/tuňák/losos – 100g
Rýže/těstoviny/kuskus - 30-40g
Zelenina

2.večeře: Tvaroh odtučněný 250g
1 lžička kakaa na ochucení plus špetka skořice

Naposledy upravil daftruck dne pá březen 16, 2012 9:06 pm, celkově upraveno 3 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ikski

PříspěvekZaslal: ne únor 26, 2012 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pohlavi ?
Vek ?
Vaha ?
stupen fyzicke aktivity ?

uzivatele ronnie.cz nejsou vedmy....
daftruck

PříspěvekZaslal: ne únor 26, 2012 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ikski napsal:
pohlavi ?
Vek ?
Vaha ?

Váha: 80Kg
Výška : 180cm
Věk : 17
3x týdně posilovna a ted jsem začal na 3x týdně HIIT nebo běh 30min-
daftruck

PříspěvekZaslal: pá březen 16, 2012 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daftruck napsal:
ikski napsal:
pohlavi ?
Vek ?
Vaha ?

Váha: 80Kg
Výška : 180cm
Věk : 17
3x týdně posilovna a ted jsem začal na 3x týdně HIIT nebo běh 30min-

Jen mi jde o toho jestli by se s tim teoreticky nechalo na léto alespon z části vyrýsovat. Sach. vlny by byly přece jenom finančně náročnější.
Vladic

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud chceš vsadit na jistotu tak doporučuju si vypočíst kolik průměrně asi tak spáliš kalorií nebo kolik kalorií zhruba si teď jedl aby jsi si udržel váhu a z toho bych pokračoval. Dobré je si ze začátku zapisovat tvůj příjem (co sníš atd) a pokud si schopný udržovat váhu na dejme tomu 2500kcal, tak ze začátku máš dvě možnosti buď to nechat na těch 2500kcal nebo 3000 záleží jak to máš ( každý je jiný) a přidat každý 2 den na min. cca20-30min aerobni činnost ale tak 120-150 tepu max.. prostě lehce, jak uvidíš že za dva týdny to s tebou nic neudělalo tak pak začni pomaličku ubírat příjem (nebo přídat aktivitu) třeba jen o 200kcal a za další týden uvidíš.. Druhá možnost jíst v deficitu už od začátku třeba nějakých 2000kcal ( -500kcal ) , tam tímpádem už není třeba dělat tolik aerobky, ale určitě není na škodu.. Hlavní je to nepřehnat a nesnižovat ten příjem moc, tělo si pak zvykne a jak se vrátíš k tvému předchozímu jídelníčku tak to nabereš zpět (jojo efekt)

- jinak když budeš v deficitu 500kcal denně to znamená že týdně bys mohl shodit 0,25/0,5kg tuku při malém nebo žádném svalovém úbytku pokud zařazuješ i silové tréninky

- dle mého názoru neuznávam jakékoliv redukční diety a pokud nejsi kulturista nebo nějaky fitness model co potřebuje v určitém čase se dostat na co nejmenší %BF tak zbytečné něco držet, pro normální lidi co chcou vypadat dobře a časem nabírat více svalů a ubírat tuk je dobré se konstantě stravovat nějakým zdravým způsobem.Každý je jíný každému vyhovuje něco jíného, někdo je citlivější na inzulín někdo méně... Tzn. Někdo preferuej v jídelníčku hodně sacharidů , méně tuků , někdo zase si vystačí s málem sacharidů a naopak hodně tuků (můj případ)... Důležité je jíst hodně zeleniny , ovoce, masa, zdravé tuky , tyto věci by měli tvořit hlavní část jídelníčku (tzn.těchto věcí by mělo být nejvíce) dále pak to doplnit o věci z mouky,pšenice,těstoviny,pečivo atd (ale nezákladat jídelniček na těchto jídlech)..jak si na tohle příjdeš a budeš se toho držet tak se určitě budeš cítit lépe , budeš mít víc energie na trénink, tuk půjde dolů a síla nahoru, ale není to tak jednoduché a bude to trvat dlouho než si to člověk úplně "vyšperkuje" ;-)

- Mně osobně teď vyhovuje stravování typu paleo/zone, taky se snažím snižovat %BF, jím hodně bílkovin, skoro v každém jídle , HODNĚ zeleniny a ovoce (řekl bych že to je můj hlavní příjem sacharidů), hodně ořechů, semínek a v okolí tréninku/po tréninku i nějaké škroby (sladké brambory,brambory) , mám to cca asi 40% příjmu ze sachru (někdy i méně např. v dny bez tréninku ) 30%bílkovin a 30% tuku a cítím se super, energie na tréninku je mnohem větší , nejsem takový zalitý zavodněný "nafouklý" ( tak jsem se cítil když sem cpal skoro do každého druhého jídla rýži a ke každému jídlu nebo svačině několik kusů pečiva), byl jsem i unavenější a i když sem jedl třeba v deficitu tak tuk dolů nešel ani za prd.Ale jak říkám každému vyhovuje něco jiného.Jelikož ještě mám náročné tréninky anaerobního typu (sprinty) tak ty sacharidy v okolí tréninku jsou hodně důležíté je to rychlý zdroj energie a to je jediná doba kdy jsou k užitku dle mého.

Rychle na stránku:

Přejdi na: