Dieta bez BCAA

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dieta bez BCAA  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dieta bez BCAA
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Trhanec

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 9:49 am    Předmět: Dieta bez BCAA Odpovědět s citátem

Zdravím, chystám se nasadit dietu a přemýšlím, že se vykašlu dokonce i na BCAA a budu držet jen vysoko bílkoviny + protein.. Nikdy jsem dietu nejel, vím že bcaa jsou v dietě prospěšný, kvůli ochraně svalový hmoty, ale co když je nebudu mít? Budete to opravdu tak špatný, nebo se to dá i bez toho? zkušenosti?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dogeatdog

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně v polici už půl roku leží pixla BCAA a amina, a nemám pocit, že by mi to nějak chybělo.. navíc, v mnoha proteinech je BCAA už obsaženo, takže tomu tělu to tak jako tak dodávám. Taky jsem blbnul s kvanty doplňků, a ve finále jsem zjistil, že mi až nad hlavu stačí protein, občas tam nasadím kreatinové období (spíš pro hec, ne že bych to extra cítil) a jde to i tak. Glutamin, krealkalyn, amina, BCAA, vitamíny, kraviny.. už bych se na to asi vykašlal. Raději ty prachy prožeru v kvalitním hovězím
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 10:38 am    Předmět: Re: Dieta bez BCAA Odpovědět s citátem

Trhanec napsal:
Zdravím, chystám se nasadit dietu a přemýšlím, že se vykašlu dokonce i na BCAA a budu držet jen vysoko bílkoviny + protein.. Nikdy jsem dietu nejel, vím že bcaa jsou v dietě prospěšný, kvůli ochraně svalový hmoty, ale co když je nebudu mít? Budete to opravdu tak špatný, nebo se to dá i bez toho? zkušenosti?

sam sis napsal a sam sis trošku i odpověděl ,
jsou prospěšný , ale je to jen otazka peněz pokud do ních chceš investovat tak doporučuji pokud nad nima váhaš a nemáš nato penize tak drž ty bílkoviny , všechno je o penezích ,
Jinak moje zkušenost s bcaa , vral jsem je hodne jak před zavody tak je beru mimo a jsem snima spokojeny, pomáhaj mi hodně regen a vše kolem ,
Jinak jak trošku prohledáš weby tak najdeš čiste bcaa v poměru 1grm/0,8-1 kč a to je slušný .
Tak za 500 kč mužeš mít cca 600 grm čitých bcaa .
ohledně te diety tam je nutne držet vysoko bílkoviny ,
dandík

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si myslim, že to do určité míry funguje i jako placebo. Když máš nějaký ty doplňky, tak ti to dává pocit, že děláš něco víc a může ti to ve finále hodně prospět. Protože jak se ví, tak placebo funguje Zároveň ale, když se od toho dokážeš psychicky odpoutat, tak se obejdeš bez všech doplňků. Kromě asi proteinu, který nemá vlastně žádný zvláštní přínos, pouze doplní bílkoviny. Takže když nechceš dávat BCAA, nedávej
Trhanec

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za názory.. Peníze by byly, ale ještě zvážím jestli je koupim.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja som relativne silny zastanca BCAA. A hlavny dovod, preco ich preferujem je ten, ze cvicim rano, nalacno (silovy trening, nie aerobka). Je pravda, ze BCAA uzivam pravidelne, kupoval som ich aj v case, kedy som mal moznost cvicit vecer. V tom druhom pripade, ak ich vyradis, nemyslim si, zeby sa nieco udialo.
Bez mnohych doplnkov sa obides samozrejme. Ale pokial to nie je o peniazoch, preco si neurobit radost? Mna proste roky rokuce fascinuje ritual, kedy si pripravim nejake tie kapsule, prasok do sejkra atd...taka ta malicka "alchymia" okolo cvicenia.
Luster

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
Mna proste roky rokuce fascinuje ritual, kedy si pripravim nejake tie kapsule, prasok do sejkra atd...taka ta malicka "alchymia" okolo cvicenia.
presne tak, i me tohle bavi

jinak me BCAA v diete pomerne dost pomahaj, bez nich (a bez pre-workoutu:) se mi do toho cviceni fakt moc nechtelo, slo to ztuha.. ted kdyz davam 10g tesne pred, tak mam pocit vetsi energie a prokrveni svalu, hned po treninku dalsich 10g a imho je potom lepsi regenerace..
Greeg

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak dieta to je asi jediný období kdy do bcaa půjdu, minule jsem neměl nic (to zanedbatelný množství v protejnu nikoho moc nezachrání) a skončil jsem dost špatně co do svalů .
Je pravda že to byla ale dost brutální dieta 14 dní skoro bez sacharidů ? proč ?. V objemu a běžném období je to podle mě zbytečnost, nevim kdo tady nasazuje ty fámy že tělo bez 2 hodin jídla se začne samo požírat nebo podobný blbosti kdy se ráno vzbudíte a skoro snad můžete pozorovat jak se vám změnšují svaly . Neni to zas tak horký . Jde o dlouhodobý nízký příjem bílkovin nebo sacharidů.
Pokud v dietě pojedeš vlny tak jak se má myslim že i bez bcaa ztratíš minimum svalů díky tomu že ten sacharidový deficit je krátkodobě.
Já abych se vyrýsoval musim jet vlny s málem sachrů tak 0, 50, 100, 150, 250 tak tam chci už letost to bcaa radši šoupnout.
Ale jednoznačný je že aby to mělo smysl počítejte tak s 20g bcaa na den, jinak je to k ničemu ...
Magumi

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Řekl bych, že potřeba BCAA či jakýchkoliv jiných doplňků je hodně individuální. Dokonce bych si troufal tvrdit, že s dobře promyšlenou stravou se dá obejít úplně bez doplňků, i když mám pocit, že by to bylo dražší, než s nimi :-). Osobně, kdybych si při svém způsobu tréninku a stravování musel vybrat jen jeden jediný doplněk, bez kterého bych nechtěl být, koupil bych si nejspíš právě BCAA, protože bílkoviny jsem schopný doplnit z normální stravy, kdežto samostatné BCAA ne. Na druhou stranu někdo, kdo necvičí na lačno, se podle mně bez BCAA docela dobře obejde.
Draper

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
Řekl bych, že potřeba BCAA či jakýchkoliv jiných doplňků je hodně individuální. Dokonce bych si troufal tvrdit, že s dobře promyšlenou stravou se dá obejít úplně bez doplňků , i když mám pocit, že by to bylo dražší, než s nimi :-). Osobně, kdybych si při svém způsobu tréninku a stravování musel vybrat jen jeden jediný doplněk, bez kterého bych nechtěl být, koupil bych si nejspíš právě BCAA, protože bílkoviny jsem schopný doplnit z normální stravy, kdežto samostatné BCAA ne. Na druhou stranu někdo, kdo necvičí na lačno, se podle mně bez BCAA docela dobře obejde.

Naprosto souhlasim.
Oddo

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Magumi napsal:
Řekl bych, že potřeba BCAA či jakýchkoliv jiných doplňků je hodně individuální. Dokonce bych si troufal tvrdit, že s dobře promyšlenou stravou se dá obejít úplně bez doplňků , i když mám pocit, že by to bylo dražší, než s nimi :-). Osobně, kdybych si při svém způsobu tréninku a stravování musel vybrat jen jeden jediný doplněk, bez kterého bych nechtěl být, koupil bych si nejspíš právě BCAA, protože bílkoviny jsem schopný doplnit z normální stravy, kdežto samostatné BCAA ne. Na druhou stranu někdo, kdo necvičí na lačno, se podle mně bez BCAA docela dobře obejde.

Naprosto souhlasim.

Amen. Většina cvičících nemá ani přehled o tom, kolik do sebe dostanou denně bílkovin, ale mermomocí do sebe musí pořád cpát nějaké suplementy, aby jim nic neuteklo
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
seeya

PříspěvekZaslal: po duben 23, 2012 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pre mna su bcaa jednoducho zdroj bielkovin a to ze sa rychlo vstrebavaju je prijemny bonus vyuzitelny po treningu. Subjektivne sa mi vzdy zvysi vykon ked ich davam ale je to skor z dlhodobeho hladiska. Napriklad ked ich davam tak 1-2 mesiace mam pocit ze regeneracia je tak o 20% rychlejsia. Zozrat len jednu pixlu nema valny zmysel pretoze ta nabehova krivka je dost velka kym pocitis pozitivny efekt :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: