Brneni rukou po kruhovem treninku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Brneni rukou po kruhovem treninku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Brneni rukou po kruhovem treninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Rambus

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 11:11 am    Předmět: Brneni rukou po kruhovem treninku Odpovědět s citátem

Ahoj,

mam takovy problem, zacal jsem cvicit kruhove treninky, postupne jsem se dostal na 8 cviku bez pauzy v rychle frekvenci opakovani ve ctyrech kruzich, mezi kruhy 2 min. pauza. Pri poslednim kruhu uz jsem hrozne unavenej a zacinaji mi brnet dlane a po dokonceni treninku se mi chce skoro az spat a ruce mi brni dost silne, ale po proteinaku s glukopurem pohodicka.

Nevite, cim by to mohlo byt, jak tomu zabranit, abych mel vic energie a zvladal dalsi kruhy?

Vazim 72 kg, trenuji 3x tydne kruhovej trenink, 3x tydne plavu cca 1200m. Denne snim cca 450g sacharidu, 150g bilkovin a 30g tuku. Piju Mattonku asi 2x tydne a kazdej den davam multivitamin. Chodim do posky po obede a nekdy dam pred treninkem banan nebo BeBecka.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dogeatdog

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já myslím, že sis odpověděl sám.. já osobně to tipuju na hypoglykemii v průběhu tréninku (ale neber to jako radu, jen to odhaduju). Moje polovička trpí tím samým - má téměř extrémně rychlý metabolismus a v průběhu tréninku když si nedá něco sladkého, tak má náběh na kolaps.
Zkusil bych sacharid v průběhu tréninku, třeba ten glukopur nebo maltodextrin, co to udělá.
Rambus

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 12:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za tip, taky myslim, ze to je hypoglykemie. Jen je divny, ze prijde po velkym obede, kdy davam 90-100g komplexnich sachru, ktery by se mely uvolnovat postupne.
Prave proto cvicim zasadne po obede, abych mel dost energie.
Draper

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rambus napsal:
Diky za tip, taky myslim, ze to je hypoglykemie. Jen je divny, ze prijde po velkym obede, kdy davam 90-100g komplexnich sachru, ktery by se mely uvolnovat postupne.
Prave proto cvicim zasadne po obede, abych mel dost energie.

Ty sacharidy z obeda nemaji na trenink, co se tyka energie, zadny vliv, ba naopak ti mohou zpusobovat problem, stejne tak ten banan a BeBecka. To je podle me uplna kravina se timhle pred treninkem cpat. A co je to prosimte za zdroj sacharidu, ze rikas, ze jsou komplexni? Ono to s tou komplexnosti zase neni tak jednoznacne a takovych 100g sachru z ryze ti muze pekne zatocit s hladinou cukru v krvi.

Naposledy upravil Draper dne út duben 24, 2012 7:00 pm, celkově upraveno 1 krát
Rambus

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Ty sacharidy z obeda nemaji na trenink, co se tyka energie, zadny vliv

A za jak dlouho tedy budou mit vliv, kdyz obedvam ve 14:00? Ja chodim na trenink po obede, protoze po nem citim energii a i kdyz snim 200g masa a 120g ryze natural nebo testovin, tak mam po dvou hodinach zase hlad jak svina.
citace:
A co je to prosimte za zdroj sacharidu, ze rikas, ze jsou komplexni?

Jim vetsinou ryzi natural, nekdy testoviny. U testovin si nejsem tou kvalitou sacharidu tak jistej, ale Nancy Clarke nevylucuje, ze jsou vhodny k doplnovany glykogenu, tak ji verim.
Takze myslis, ze 100g sachru je na jednorazovy mnozstvi prilis? Ja to snim a za 2 hodiny mam zase hlad. Je to tim, ze vyplavim moc inzulinu a jdu do hypoglykemie? Kolik je teda zhruba maximalni jednorazove prijatelny mnozstvi sachru?
L@dis

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poslední dobou mě po odcvičení rukou taky začínají celé pěkně brnět (mravenčit), jako když si přeležíte ruku. Nemůže to souviset třeba s nízkým tlakem ? Míval jsem vždy 120/80 poslední dobou mívám tak 100-110/...a bývám furt unavený a když začnu cvičit, tak se můžu uzívat . Jo a 32/184/95 cvičím 1,5 roku stravovací návyky furt stejné.
Tracey

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

L@dis napsal:
Poslední dobou mě po odcvičení rukou taky začínají celé pěkně brnět (mravenčit), jako když si přeležíte ruku. Nemůže to souviset třeba s nízkým tlakem ? Míval jsem vždy 120/80 poslední dobou mívám tak 100-110/...a bývám furt unavený a když začnu cvičit, tak se můžu uzívat . Jo a 32/184/95 cvičím 1,5 roku stravovací návyky furt stejné.

Já mám odmalička nízký tlak, naposledy mi doktorka před měsícem naměřila 110/50 (okomentovala to slovy: To jako funguješ?) a to, co popisuješ, jsem nikdy nezažila. Občas se mi třeba po těžkých sériích legpressu zamotá hlava, jinak nic.
Draper

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 6:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Jim vetsinou ryzi natural, nekdy testoviny. U testovin si nejsem tou kvalitou sacharidu tak jistej, ale Nancy Clarke nevylucuje, ze jsou vhodny k doplnovany glykogenu, tak ji verim.
Takze myslis, ze 100g sachru je na jednorazovy mnozstvi prilis? Ja to snim a za 2 hodiny mam zase hlad. Je to tim, ze vyplavim moc inzulinu a jdu do hypoglykemie? Kolik je teda zhruba maximalni jednorazove prijatelny mnozstvi sachru?

Tak naturalka by mela byt celkem v pohode, co se tyka GI, pokud ji hodne nerozvaris, testoviny ty uz jsou horsi. I tak bych ale 100+ g sacharidu pred trenikem nedaval (ty navic pises, ze jeste nekdy davas banan a susenky) a to ze citis energii, to je, si myslim, z velke casti v hlave a o zvyku, mozna to zkus nekdy bez toho nebo dej jen neco maleho pred trenikem, at nemas hlad a uvidis, ze ten trenink bude treba lepsi. Je to samozrejme ale individualni a nejde to takhle pausalizovat. Ovsem fakt je ten, ze energii v treninku telo cerpa predevsim z jidla, ktere jsi snedl dlouho pred nim, vetsinou z predesleho dne.
Maximalne jednorazova davka sacharidu je take u kazdeho jina, nekdo ma hypo po 100ce, ja muzu dat treba 300 a nic :)
Jinak jeste k tomu brneni, co treba pitny rezim behem cviceni, ten mas ok?
dogeatdog

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Maximalne jednorazova davka sacharidu je take u kazdeho jina, nekdo ma hypo po 100ce, ja muzu dat treba 300 a nic :)

Možná se pletu, ale nezaměnil jsi hypo a hyper? Po přijetí většího množství sacharidů by mělo v krvi dojít k nárůstu glykemie plus uvolnění inzulínu, nikoli hypoglykemii.
Draper

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasne prilis vysoka hladina cukru v krvi je hyperglykemie.
Rambus

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Jinak jeste k tomu brneni, co treba pitny rezim behem cviceni, ten mas ok?

Pri treninku vypiju 0,5l vody a behem dne 3,5l a vic. Vic nez pul litru kvuli intenzite kruhovyho treninku do sebe nenacpu.

citace:
mozna to zkus nekdy bez toho nebo dej jen neco maleho pred trenikem, at nemas hlad a uvidis, ze ten trenink bude treba lepsi

Tak ja vyzkousim dat mensi obed (70g sachru) az prijde hlad, tak dam malou svacu, treba susenky a pak trenink. Takhle jsi to myslel?

dogeatdog: a vezmu s sebou glukopur posledni zachrany, kdyby nahodou zase dochazela stava.

Ale je to zvlastni, pri objemovym treninku ani pri behani nebo plavani jsem to brneni nikdy necitil, jen pri tom kruhovym treninku.

Rychle na stránku:

Přejdi na: