|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
konecma
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 9:16 pm Předmět: Káva vs. regenerace |
|
|
Dobrý den, cvičím pravidelně 13 měsíců fullbody. Klasika 3x týdně. Běžné komplexní cviky, obvyklá hmotnost, postupně zvyšování hmotnosti, na začátku lehké rozcviceni, strava zvládnutá.
Celý život pijí kávu, kterou mám velice rád. Kupují si kvalitní arabiku, čerstvě prazenou, kterou si před konzumaci namelu. Denně si dám obvykle 4 šálky po 10g kávy.
Můj dodavatel měl výpadek a tak jsem skončil bez kávy. Rozhodl jsem se spojit praktické s užitečným a přestat kávu pít. Prvních 7 dní jsem byl unavený, po 14 dnech jsem měl na ní stále chuť a po měsíci jsem byl téměř OK.
Při vysazení kávy jsem při tréninku šel s hmotnosti průměrně o 30% dolů, ale jak jsem se zavodnil tak na pohled moje postava vypadá podstatně líp.
Teď konečně k problému: tím je že nestačím regenerovat během toho dne volná. Prostě cítím, že svaly nejsou úplně odpočine. Nejsem unavený přes den v práci, ale když začnu drepovat cítím, že ten sval není ok. Znovu jsem zařadil kávu a další trénink naprosto bez problémů, žádná bolest ani pocit únavy.
Kávu jsem vyřadil a vyzkoušel 2 dny regenerace namísto 1 další trénink proběhl celkem dobře, ten pocit unavy svalu tam nebyl.
Prostudoval jsem pár odborných zdrojů a zjistil, že káva je mimo jiné stimulancium a analgetikum. Takže moje otázka zní zda skutečně káva potlačuje pocit bolesti i přes to že svaly jsou stále únavné. Nebo nějakým způsobem urychluje regeneraci?
Pokud potlačuje bolest tak je pro mě nevýhodné ji pít a radši bych prodloužil dobu potřebné regenerace, nebo je problém v mečem jiném?
Díky za rady.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Martinn24
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 9:22 pm Předmět: |
|
|
Ne, je to mýtus.
Stejně se musím smát tomu, když si někdo kupuje například ke zkouškám, státnicím nebo maturitě každý den rebdull aby jako dýl vydržel. Nebo nějaké tabletky. Ve skutečnosti lidi jen vyhazují peníze. A dělají to vnitřně spíš z frajerství anebo že jim to prostě chutná. Ale je to každého věc to je jasné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po duben 23, 2012 7:08 am Předmět: |
|
|
Jo kofein muze potlacovat bolest, casto se i dava do ruznych analgetik, ale ze by tve vysazeni melo az tak dramaticky vliv na trenink, o tom pochybuji. Pokud je na to telo zvykle, tak ty prvni dny muze byt citit unava, casto i bolest hlavy, ale postupne tyhle abstinencni symptomy vymizi. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
xCROWx
|
Zaslal: po duben 23, 2012 8:01 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po duben 23, 2012 8:04 am Předmět: |
|
|
Nikdo nerika, ze je to mytus, kofein je vyborny stimulant, o tom bez pochyby, ale podle me je blbost, ze by nekdo, kdo cely zivot pije pravidelne kavu, sel v po vysazeni v posilovne s vahama o 30% dolu. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: po duben 23, 2012 8:36 am Předmět: |
|
|
podle toho co jsem cetl ( http://www.sciencedaily.com/releases/2010/06/100602211940.htm), i podle my skusenosti, kofein funguje jako stimulant jenom pokud na nej nejses zvyklej. Jakmile si zvyknes tak ho potrebujes aby ses dostal do normalu, ale uz ti nijak nepomaha...
btw. clanek co linkuju se nevylucuje s tim co linkuje xCROWx, protoze tam nemluvi o stimulaci ale o 'muscle refuel'
|
|
| nahoru |
|
 |
Martinn24
|
Zaslal: po duben 23, 2012 10:05 am Předmět: |
|
|
Mi se po kávě chce obvykle spát...takže na mě má zcela opačný účinek.:-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: po duben 23, 2012 11:13 am Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Jo kofein muze potlacovat bolest, casto se i dava do ruznych analgetik, ale ze by tve vysazeni melo az tak dramaticky vliv na trenink, o tom pochybuji. Pokud je na to telo zvykle, tak ty prvni dny muze byt citit unava, casto i bolest hlavy, ale postupne tyhle abstinencni symptomy vymizi. |
Drapere tomu se muzu jenom pousmat :D kofein je latka velmi zradna a u lidi kteri maji leta navyk muze zpusobit neprijemne vedlejsi ucinky po vysazeni (navic naraz,coz je nejvetsi hloupost)...zase jde videt,ze o tom nic nevis a jenom s prominutim placas nejaky blbosti,ale uz jsem u tebe zvykly
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po duben 23, 2012 11:20 am Předmět: |
|
|
Za to ty jsi sezral salamounovo hovno vid? Ja se hadat nebudu, mozna mas pravdu, jen se tu ale nemusis nademnu povysovat a staci to normalne napsat ne? Nebo si timhle zpusobem nutne potrebujes zvysovat sebevedomi? Navic jsem napsal, ze o tom dramatickem ucinku na trenink pochybuji, cili nenapsal jsem to jako tvrzeni, pres ktere vlak nejede, takze se trosku zklidni. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: po duben 23, 2012 12:13 pm Předmět: |
|
|
V obdobi, kedy sa snazim dietovat, chut na sladke kompenzujem prave kavou, do ktorej pridavam sladidlo. Kompenzovat chut na sladke proteinom u mna nejde, kedze z normalnej stravy pri 3-4 jedlach denne sa bezne dostanem na zhruba 180-200g bielkovin, co je cez 2g/kg. Kavu pijem dobrych 20 rokov. V spomenutej diete pokojne aj 10 denne (nescaffe, dolce gusto aroma, obcas turek). Ked do jedalnicka opät zaradim sachre a nieco sladke, bez problemov sa dostanem na jednu-dve kavy denne. Robievam to takto stale. Nikdy som si nevsimol, zeby to nejakym sposobom ovplyvnilo vykon v posilke. Taktiez by som podiskutoval o vplyve na odvodnovanie... Skor to bude zalezitost individualna (odvodnovanie). To sa da lahko vysledovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po duben 23, 2012 1:10 pm Předmět: |
|
|
| Peca napsal: | | Draper napsal: | | Jo kofein muze potlacovat bolest, casto se i dava do ruznych analgetik, ale ze by tve vysazeni melo az tak dramaticky vliv na trenink, o tom pochybuji. Pokud je na to telo zvykle, tak ty prvni dny muze byt citit unava, casto i bolest hlavy, ale postupne tyhle abstinencni symptomy vymizi. |
Drapere tomu se muzu jenom pousmat :D kofein je latka velmi zradna a u lidi kteri maji leta navyk muze zpusobit neprijemne vedlejsi ucinky po vysazeni (navic naraz,coz je nejvetsi hloupost)...zase jde videt,ze o tom nic nevis a jenom s prominutim placas nejaky blbosti,ale uz jsem u tebe zvykly |
Mnooo... u zmíněných čtyř kafí denně při vysazení žádné dramatické žážitky nehrozí. Pokud si dobře pamatuji, tak čtyři kafata denně se považují za celkem bezpečnou dávku.
Docela by mne zajímalo proč se tu množí pokusy dělat z druhých lidí pitomce???? Vyniká v tom především Octopuss (ten už by měl dostat za tuhle disciplínu banánový diplom) ale spousta lidí se ráda přidá... Hm.
|
|
| nahoru |
|
 |
Roin

|
Zaslal: po duben 23, 2012 1:16 pm Předmět: |
|
|
Třeba já si nedovedu představit, že bych si 10-15minut před tréningem nedal kafe. Od té doby co cvičim tak to tak dělám pravidelně potom jsem zkusil jeden týden bez kávy a je to úplně o něčem jiném.
Cítil jsem při tréningu více únavu, menší prokrvení svalů a celkově horší napumpování než stím. Nevím jestli to je jen v hlavě a nebo je to pravda ale mě káva zabírá. Když se podívám na zkušenější lidi v tomto sportu tak vidím skoro každého si dát před tréningem kafe.
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: po duben 23, 2012 2:56 pm Předmět: |
|
|
| Roin napsal: | Třeba já si nedovedu představit, že bych si 10-15minut před tréningem nedal kafe. Od té doby co cvičim tak to tak dělám pravidelně potom jsem zkusil jeden týden bez kávy a je to úplně o něčem jiném.
Cítil jsem při tréningu více únavu, menší prokrvení svalů a celkově horší napumpování než stím. Nevím jestli to je jen v hlavě a nebo je to pravda ale mě káva zabírá. Když se podívám na zkušenější lidi v tomto sportu tak vidím skoro každého si dát před tréningem kafe. |
taky sem si na to takhle zvyknul, beru to už jako takovej předtréninkovej rituál a když si to kafe nedam tak prostě podvědomě cejtim že něco není ok
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: po duben 23, 2012 3:05 pm Předmět: |
|
|
Tak ciste teoreticky, kava pred treningom by praveze nemala byt ok, kedze ma vazokonstrikcne ucinky. A pred/pocas treningu asi nikto nechce mat stiahnute cievy.... Kavu pred treningom milujem :) a nevzdal by som sa jej...
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po duben 23, 2012 3:07 pm Předmět: |
|
|
Já teda nijaký extra účinky u kafe nezaznamenal.
...s výjimkou infarktu když jsem to přepálil, a téměř pochcání se, když jsem ho vypil víc než malej hrnek
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|