Máte nějaký oblíbený citát ? Popřípadě jestli se chcete s nějakým podělit, tak zde můžete.
Tady něco ode mě. Jsou to především citáty přímo či nepřímo související s cvičením.
„Kettlebell je nepřekonatelný ve své jednoduchosti, spolehlivosti a smrtící efektivitě – je to AK-47 mezi fitness nářadím.“
„To nejlepší, co můžete udělat pro svoje zdraví, je cvičit“
- Arnold Schwarzenegger
"Nemožné - to slovo najdeš jen ve slovníku hlupáků."
-Naopoleon Bonaparte
"Bolest, kterou cítíš dnes, bude síla, kterou pocítíš zítra…"
"don't be me, be better than me.."
"I hated every minute of training but i said dont quait, suffer now and live the rest of your as a champion".
- Muhammad Ali
"lift angry, live healthy"
"Pták létá, ryba plave a člověk...běhá."
„Může být něco více motivujíciho, než přijít do posilovny a v některém z těžkých zakladních cviků překonat svůj osobní rekord? Když se to stane, nemůžu se dočkat, až budu zpět v posilovně a pokusím se ho znovu překonat “
- Ronnie Coleman
„Jediným způsobem, jak škodit svému tělu, je nepoužívat jej. Neaktivita je zabiják a tak si pamatujte – nikdy není příliš pozdě začít.“
„Be proud, but never satisfied.“
„Mistrem je ten, kdo vstane, když už nemůže.“
„Přemohl jsem krokodýla, přepral velrybu, medvědovi vyprášil kožich a lvovi dal přes hubu. Jsem zlý! Včera jsem spoutal blesk a zatknul hrom, zabil skálu a zranil kámen. Jsem tak strašný, že i lékům se ze mě dělá špatně!“
- Muhammad Ali
"Usměj se, zítřek bude horší."
"Je lepší se přecenit, než nezkusit něco, o čem si myslíte, že je nad vaše síly."
„Je to jako být zamilovaný do ženy. Může být nevěrná, může být zlá, může být krutá, ale na tom nezáleží. Když jí milujete, tak jí chcete, i když Vás zraňuje všemi možnými způsoby. Stejné je to se mnou a boxem. Může mě jakkoliv zraňovat, ale já ho miluji.“
- Floyd Patterson
"Muž nemá právo být amatérem v rovině fyzického tréninku. Je jeho hanbou zestárnout bez toho, aby okusil tu krásu a sílu, které je jeho tělo schopné.“ /Sokrates/
"Když si představuji hudebníky, myslím na to, že musí pouze najít ty správné noty, aby složili krásnou písničku. V případě kulturisty se noty nahrazují cviky a když děláte ty správné, vytvoříte krásné tělo, které je vaší skladbou."
F.Benfatto
„Pain is my fuel.“
„Remember that just when your body has all the answers, you have to change the questions.“
„Každý chce být kulturista, ale nikdo nechce zvedat zatraceně těžké váhy.“
„Dvě tělesné partie oddělují dle mého názoru rádoby-kulturisty od hardcore dříčů: záda a nohy.“
- Ronnie Coleman
When someone says: "You can't do that!"
What they really mean is: "I can't do that."
"Můžeme teď strávit čas cvičením, nebo srovnatelné množství času strávit ve stáří na nemocniční posteli, protože jsme se o sebe nestarali. Všichni máme dost rozumu na dělání správných rozhodnutí, tak je dělejme."
„Pain is weakness leaving the body“
"Neaktivně žít, znamená pasivně umírat"
„we don't use machines, we make them“ – crossfit
"Nemá cenu žít, když nemůžete cvičit mrtvý tah."
Jón Páll Sigmarsson
"Neexistuje přetrénování, existuje jen nedostatek jídla, spánku a vůle."
Peter and David Paul
„Trénink a příprava na soutěž mají být obtížnější než soutěž samotná.“
- Scott Ramsdell
"O sportovním výkonu se rozhoduje v hlavě, tělo jej "pouze" realizuje. Největší význam hraje rytmus, který umožní dostat se do transu, kdy člověk nepociťuje únavu ani bolest."
"Vybírat si a dělat tak méně, to je cesta k produktivitě.
Zaměřit se na pár důležitých věcí a zbytek ignorovat."
- Timothy Ferriss