odvápňují ovesné vločky organismus?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - odvápňují ovesné vločky organismus?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> odvápňují ovesné vločky organismus?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pan_Absinth

PříspěvekZaslal: pá červen 08, 2012 9:57 am    Předmět: odvápňují ovesné vločky organismus? Odpovědět s citátem

Zdravím, ovesné vločky jím 2x denně (celkově něco málo přes 300 gramů za den). Ale dostalo se ke mně, že vločky odvápňují organismus a následkem je pak lámání kostí a zubů a určitě mnoho dalších potíží (ale naservírováno mi byly zrovna tyhle dva hrůzné následky).

Chtěl bych se zeptat, jestli je to pravda? Protože jsem sem dával už několikrát topic, kde jsem zmiňoval můj vysoký příjem ovesných vloček a ani jednou nikdo nepodotkl nic takového.

Jestli je to pravda, tak jak mám vločky nahradit? Nenapadá mě nic, co je tak jednoduché na přípravu, lehce stravitelné a snadno zkombinovatelné ráno s jogurtem a večer s tvarohem? Jsem ektomorf a vločky jsou pro mě hodně důležité hlavně kvůli vysokému obsahu kvalitních sacharidů a nevím, jak bych je měl nahradit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
John Chipsa

PříspěvekZaslal: pá červen 08, 2012 10:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Potom je celé forum odvápněné, bezzubé a bez kostí Welcome posilování

Nevím, zda je na tom něco pravda, ale nikdo to tu snad nikdy nepsal. Vím to je o coca cola light, že odvápňuje....
U.B0B

PříspěvekZaslal: pá červen 08, 2012 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

- nepises jakou mas barvu pleti. bili a zluti maji nizsi celkovou kostni hmotu nez cerni ...
- nepises jestli ses po prechodu - to dochazi take k odvapneni
- pokud ses dlouhodobe upoutan na luzko, tak take dochazi ke ztrate kostni hmoty
- strava - strava chuda na vapnik a bilkoviny vede ke spatne tvorbe kostni hmoty
- koureni
- alkohol
- kofein
- cukr - to nej co vede k odvapneni kosti. cukr - kysele prostredi - ubytek vapniku...
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá červen 08, 2012 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jestli to autor topicu nemyslí ve spojitosti s vlákninou nebo fytáty, které by na sebe mohly vápník vázat a tím zapříčinit jeho horší vstřebávání. Ale nemyslím si, že by to byl problém. Vločky hodně jím už přes 2 roky a problém nemám.

Rychle na stránku:

Přejdi na: