Sacharidová vlna-dotaz na množství bílkovin

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sacharidová vlna-dotaz na množství bílkovin  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Sacharidová vlna-dotaz na množství bílkovin
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dhridecz

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 7:19 pm    Předmět: Sacharidová vlna-dotaz na množství bílkovin Odpovědět s citátem

Zdravim,

po přečtení článku o sacharidových vlnách na tomto webu jsem se je rozhodl vyzkoušet, ale článek je popsán na příkladu 183cm vysoké 82kg vážící osoby. Mám 93kg a 192cm a rád bych se dozvěděl jestli mám tudíž zvednout hodnotu přijímaných bílkovin a případně i na jakou hodnotu. Děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tracey

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 7:53 pm    Předmět: Re: Sacharidová vlna-dotaz na množství bílkovin Odpovědět s citátem

dhridecz napsal:
Zdravim,

po přečtení článku o sacharidových vlnách na tomto webu jsem se je rozhodl vyzkoušet, ale článek je popsán na příkladu 183cm vysoké 82kg vážící osoby. Mám 93kg a 192cm a rád bych se dozvěděl jestli mám tudíž zvednout hodnotu přijímaných bílkovin a případně i na jakou hodnotu. Děkuji

Ano, když si vydělíš jeho množství bílkovin hmotností, dostaneš se na zhruba 2g/kg, takže bys měl mít cca o 20 g bílkovin více...
dhridecz

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže ideálně někde kolem 200g bílkovin denně.
Tracey

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dhridecz napsal:
Takže ideálně někde kolem 200g bílkovin denně.

Pohybovala bych se 170-190 podle vlny, čím víc sacharidů, tím méně bílkovin
dhridecz

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc za radu a skusim si to nějak rozepsat.
dhridecz

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A ještě bych se chtěl poradit co za potraviny je vhodné zařadit do této diety. Rýže z té už je mi zle, jde nahradit těstovinami ? Dále bych se chtěl zeptat na tuńáka ve vlastní šťávě jestli je pro tuto dietu vhodný. A pokud máte nějaký jídelníček jestli by bylo možné ho poslat jen abych se inspiroval co se surovin týče? Díky moc
Prasopes.

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 8:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jakákoliv příloha je možná, rýže se používá, protože se nejsnáze měří:)

ale nic ti nebrání použít těstoviny (raděj celozrnné/semolinové), čočku, fazole, brambory, resp. jakoukoliv jinou přílohu ... (s ohledem vždy na hodnoty)
dhridecz

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže se prostě držet stropu sacharidů pro určený den, bílkoviny s rostoucím množstvím postupně snižovat. A pravidlo nesolit a nekořenit?
Prasopes.

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud nesolíš 50g soli, nevidím důvod, proč bys nemohl solit, prostě s rozumem si dochutit jídlo ať už kořením nebo solí (ikdyž jak říkám se solí to nepřehánět, koření bez soli je úplně jedno)

(osobně se akorát vyhýbám kořenícím směsím kompletně v životě, ale to je jiná pohádka:))
dhridecz

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasně tak to je dobré. Bez té soli je rýže pro mě prakticky nepoživatelná. A ještě poslední dotaz. Co sem tak pročítal tak mám z toho zamotanou hlavu. Prý 7mi denní vlna je blbost a že se jedou 4 denní, ale nikde jsem o tom nenašel moc informací a když nějaké ano tak se dost růžněj v názorech. Teď jedu vlnu podle článku na tědlech stránkách 7mi denní 50-100-150-200-300-400-500. Měřim 192cm a váha je teď někde okolo 91kg.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

7 denni vlny se (co jsem cetl) nepouzivaji protoze jsou mene efektivni jak 4 denni napriklad

(osobne si myslim, ze efekt bude plus minus autobus stejnej, ale to je subjektivni pocit a nazor, nicim nepodlozenej)

osobne ale mam nejradsi vlnu 4+3 resp. ze v 7dmi dnech mas dve vlny jedna je 4 denni a druha 3 denni, doporucuju to tady hodne lidem tendle muj vymysl, v praxi to zatim kazdymu vyhovuje, hlavne z duvodu, ze to jde suprove napasovat do tydne a treninkovyho programu.
dhridecz

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takze jestli tomu dobre rozumim tak prvni 4 dny pojedu 50-100-150-200 a pak zacnu ty tri dny zase 50-100-150 a takhle dokola ? Nemel by si nekde nejaky vzorovy jidelnicek pro inspiraci ?
zolldimato

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 8:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dhridecz napsal:
Takze jestli tomu dobre rozumim tak prvni 4 dny pojedu 50-100-150-200 a pak zacnu ty tri dny zase 50-100-150 a takhle dokola ? Nemel by si nekde nejaky vzorovy jidelnicek pro inspiraci ?

osobne by som ti doporčoval väčšie vlny, uberať o 50g sacharidiv je málo. ja by som išiel vlnu takto: 300, 150, 50, 50.
aspom sa maš na čo tešiť, keď maš vrchol vlny a telo bude viac reagovať...
Sei

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já jedu 50, 150, 400, 50, 150, 250, prasoden
trénink A, B, volno, A, B, volno, volno
Ale jsem v tomhle jen začátečník, takže uvidím jak to funguje.
kubaz

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hele hosi a kde mate v tech vlnach to nacukrovani ? ja byl tlustej jak cune a perfektne sem vyrysoval na vlnach 100-200-300-max ( 600+ ) , takhle se vam to vazne nepovede

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sacharidová vlna-dotaz na množství bílkovin Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: