BCAA + gainer (použití)

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - BCAA + gainer (použití)  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> BCAA + gainer (použití)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
8Hory8

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 12:09 pm    Předmět: BCAA + gainer (použití) Odpovědět s citátem

V prvé řadě doufám, že zde nikde podobné téma není. Použil jsem funkci "hledat" a nic to nenašlo, tak snad ne, aby jsem nebyl za lamu :)

A teď k dotazu. Jak kombinovat BCAA s gainerem?
Do teď jsem cvičil jen s BCAA, bral jsem je před (na ochranu sval. hmoty) a po cvičení na rege. Teď jsem přikoupil i gainer a otázka zní. Když budu teď brát BCAA jen před tréninkem a po tréninku gainer, bude i nadále zachováná ochrana svalové hmoty, myslím tím, aby tělo po náročném cvičení nebralo energii i ze svalů a nedocházelo ke katabolismu, který mají právě BCAA i po tréninku zamezit (lze tedy tuto vlastnost nahradit mimo jiné gainerem)? Protože pokud jsem se díval správně, tak gainer (v mém případě Instant Mass od Reflexu) neobsahu valin, leucin ani isoleucin.

Aby jsem nemusel zobat BCAA před, po a ještě k tomu gainer.

Děkuji za vaše postřehy a zkušenosti :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dogeatdog

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud mohu, tak můj názor: svalový katabolismus je IMHO trochu přeceňovaná chiméra, která se fakticky týká zejména lidí s mohutnou hmotou a minimem podkožního tuku ve fázi přípravy na soutěž. Účinnost BCAA je navíc podmíněna velkými dávkami, dvě tablety (to je příklad) před a po cvičení si troufám říct nic nezachrání. Osobně jsem na sobě rozdíl nepociťoval, dlouhodobě BCAA jako extra suplement neberu a nijak mi to nechybí. Určité množství BCAA je navíc obsaženo jak v proteinech, tak gainerech.
Takže za mě - BCAA nekupuji, protože to byly vyhozené peníze. S gainerem se to nicméně nijak nebije. Na tvém místě bych ale raději investoval do kvalitního proteinu, případně gaineru (samozřejmě za předpokladu, že máš vyřešenou stravu).
8Hory8

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám právě s BCAA zkušenosti pozitivní. Dřív jsem byl úplný odpůrce jakéhokoliv doplňku výživy. Jenže kvůli docela extrémní zátěži svalů (tréninky-thajský box, posilovna+běhání a občasné plavaní), kdy jsem měl každý den minimálně 120min velké fizické zátěže, jsem nebyl schopen nabrat ani kg svalové hmoty, nebo spíš jsem měl problém i s jejím udržením. A právě uživání jen BCAA mi v tomhle ohledu pomohlo (nebo aspoň takový byl můj pocit). Pomalu jsem začal přibírat (samozřejmě že jsem nepřibíral jako kulturisti, nebo jako při cvičení se zaměřením na sarklopazmatickou hypertrofii, ale v ohledu na můj sport jsem cca za půl roku přibral cca 5kg a přitom snížil procento podkožního tuku na 3,5, z čehož usuzuji, že to bylo na svalové hmotě), ale hlavně jsem neztrácel sval. hmotu a i tělo nebylo pořád tak prošitý :) . Bral jsem BCAA také od Reflexu, přičemž jedna dávka měla 1500 g leucinu a po 750 g valinu a isoleucinu a bral jsem je před i po (měřím 173cm a vážím 72kg).

Děkuji ale za tvůj názor a pohled na věc, protože jak jsem psal, s gainerem jsem doteď zkušenosti neměl a tak právě řeším nutnost, nebo spíš potřebu BCAA a každé vaše postřehy nebo rady mi moc pomůžou:)

dogeatdog napsal:
Pokud mohu, tak můj názor: svalový katabolismus je IMHO trochu přeceňovaná chiméra, která se fakticky týká zejména lidí s mohutnou hmotou a minimem podkožního tuku ve fázi přípravy na soutěž. Účinnost BCAA je navíc podmíněna velkými dávkami, dvě tablety (to je příklad) před a po cvičení si troufám říct nic nezachrání. Osobně jsem na sobě rozdíl nepociťoval, dlouhodobě BCAA jako extra suplement neberu a nijak mi to nechybí. Určité množství BCAA je navíc obsaženo jak v proteinech, tak gainerech.
Takže za mě - BCAA nekupuji, protože to byly vyhozené peníze. S gainerem se to nicméně nijak nebije. Na tvém místě bych ale raději investoval do kvalitního proteinu, případně gaineru (samozřejmě za předpokladu, že máš vyřešenou stravu).
Turakam

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to si tých bcaa bral pekne málo...
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak ty 3 gramy bcaa za to asi můžou no.
Turakam

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
No tak ty 3 gramy bcaa za to asi můžou no.

hehe presne, skús nepozerať na dávku na obale pixle ale prerátaj si na gramy a užívaj 10g+ pred, počas, po tréningu a potom poreferuj:)
blazen

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

chlapi, neumíte číst? píše tam jasně:

kód:
...přičemž jedna dávka měla 1500 g leucinu a po 750 g valinu a isoleucinu

což nám dává 3 000 gramů, v takovým množství už to určitě fungovat muselo

ale teď vážně, BCAA v dávce 3 gramů jsou akorát tak placebo
ChickenEater

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

BCAA jsou super, ale smysl maji az tak od 20g denne (ve 2 - 3 davkach),coz odpovida 40 tabletam od reflexu, do diety idealni,.. kdyz na to jsou finance..

ale jinak pro neprilis pokrocileho cvicence v objemu je rozumnejsi penize investovat do kvalitni stravy, popr. do proteinu (kterej bcaa taky obsahuje, akorat jsou vazany v bilkovinach)

jinak k dotazu jako takovymu.. samozrejme se doplnky navzajem nevyrusi.. ale otazkou je, jestli to ma smysl..
8Hory8

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:

kód:

Jo no, teď na to koukám že jsem se překlp...samozřejmě tam mělo být 1500 mg, 750 mg.

Jinak vskutku děkuji za úsměvné reakce, ale mě zajímala nějaká rada a ne váš výsměch když se člověk překlepne a nebo když žádá začátečník v oblasti suplementace o radu!...pěkněj přístup

Děkuji těm, co poradili a jen se nesmáli. Nevěděl jsem, že BCAA mají smysl až od tak velkých dávek, tak jsem aspoň o něco moudřejší...ještě ale malý dotaz, neliší se množství příjmaného množství BCAA dle sportu? Protože bych pochopil, že v kulturistice ho je třeba víc. Ale pro boj. sporty silově vytrvalostního charakteru kde nejde o velký nárůst sval hmoty ale spíš ochranu té stávající není těch 20g moc?
seeya

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bcaa su taky trochu lepsie vstrebatelny protein a tak to treba aj brat. Pri proteine sa tiez pytas ci 20g nieje vela?
dogeatdog

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Hory8> přečti si něco málo tady
kulturistika tečka com/bcaa-jejich-davkovani
(píšu to takhle blbě, ať to admin nesmázne)

-ale jak sám zjistíš a už bylo i tady řečeno, efektivita BCAA je opravdu až megadávkami proti tomu, co doporučují výrobci. Na penězích tě to sežere zaživa, pokud ti jde o hmotu, řešil bych to kvalitním gainerem a proteinem, vyjde to podstatně levněji.
Btw, gainer a protein se dá koupit v sadě za rozumné peníze.
Dej pak vědět, jak ses rozhodl :)

Naposledy upravil dogeatdog dne po červen 25, 2012 12:04 pm, celkově upraveno 1 krát
dogeatdog

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

edit: 2x
ChickenEater

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 12:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Hory8 napsal:
blazen napsal:

kód:

Jo no, teď na to koukám že jsem se překlp...samozřejmě tam mělo být 1500 mg, 750 mg.

Jinak vskutku děkuji za úsměvné reakce, ale mě zajímala nějaká rada a ne váš výsměch když se člověk překlepne a nebo když žádá začátečník v oblasti suplementace o radu!...pěkněj přístup

Děkuji těm, co poradili a jen se nesmáli. Nevěděl jsem, že BCAA mají smysl až od tak velkých dávek, tak jsem aspoň o něco moudřejší...ještě ale malý dotaz, neliší se množství příjmaného množství BCAA dle sportu? Protože bych pochopil, že v kulturistice ho je třeba víc. Ale pro boj. sporty silově vytrvalostního charakteru kde nejde o velký nárůst sval hmoty ale spíš ochranu té stávající není těch 20g moc?

je jedno jakej sport děláš, .. řádově to nic nemění.. jestli denně máš příjmout 160 g bilkovin jako kulturista nebo 120g jako kickboxer (nevim kolik vazis, hadam tech 80kg) uz nehraje roli.. u bcaa to proste pod 20g smysl nema..

8Hory8 napsal:

ale mě zajímala nějaká rada a ne váš výsměch když se člověk překlepne a nebo když žádá začátečník v oblasti suplementace o radu!.

no právě, BCAA NEJSOU PRO ZAČÁTEČNÍKY!
8Hory8

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 9:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dogeatdog napsal:
8Hory8> přečti si něco málo tady
kulturistika tečka com/bcaa-jejich-davkovani
(píšu to takhle blbě, ať to admin nesmázne)

-ale jak sám zjistíš a už bylo i tady řečeno, efektivita BCAA je opravdu až megadávkami proti tomu, co doporučují výrobci. Na penězích tě to sežere zaživa, pokud ti jde o hmotu, řešil bych to kvalitním gainerem a proteinem, vyjde to podstatně levněji.
Btw, gainer a protein se dá koupit v sadě za rozumné peníze.
Dej pak vědět, jak ses rozhodl :)

Ok, děkuju za odkazy, určitě pročtu
Když je to tak, tak věřím, že to pak člověka dokáže na penezích sežrat a je lepší zvolit kvalitní gainer nebo protein. No jelikož mám už doma rozjezené BCAA a gainer tak je ještě dojedu a pak uvidím. Pročtu co jsi mi poslal a zkusím sáhnou po něčem komplexnějším.
Moc děkuju za rady a ochotu
8Hory8

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ChickenEater napsal:
8Hory8 napsal:
blazen napsal:

kód:

je jedno jakej sport děláš, .. řádově to nic nemění.. jestli denně máš příjmout 160 g bilkovin jako kulturista nebo 120g jako kickboxer (nevim kolik vazis, hadam tech 80kg) uz nehraje roli.. u bcaa to proste pod 20g smysl nema..

8Hory8 napsal:

ale mě zajímala nějaká rada a ne váš výsměch když se člověk překlepne a nebo když žádá začátečník v oblasti suplementace o radu!.

no právě, BCAA NEJSOU PRO ZAČÁTEČNÍKY!

Vážím cca 71kg a divil jsem se tomu proto, že se mi to prostě zdálo jako docela velkej ranec, těch 20g. Ale samo sebou s nima nemám zkušenosti jako ty, takže to beru a věřím. A určitě se nelze řídit jen pokyny výrobců, to je mi jasný, nejde generalizovat nic na lidi, kteří jsou každej individualita.
To, že BCAA nejsou vhodný pro začátečníky slyším teda poprvé (sice jsme na škole moc o výživě neměli, ale nějaký základ jo). Neměl jsem namysli začátečníky ve cvičení, ale lidi ne moc znalý ve výživě. Aspoň mě teda byly vždy prezentovány jako základ pro každého sportovce na ochranu svl. hmot. a regeneraci (nebavím se tady o kulturistice, protože ta je vzhledem k výživě úplně jiná kapitola), ale třeba o kol. sportech atd. Např. fotbalista po tréninku si spíš než proteinovej koktejl dá BCAA. Ale opět lze argumentovat tím, že tento názor mám právě z důvodu toho, že o tom toho tolik nevím a beru to.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - BCAA + gainer (použití) Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: