|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
bugmenot11
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 11:01 pm Předmět: Krevní testy, srdce |
|
|
Cvičím již 2 roky, za tu dobu jsem přibral kolem 35 kg. Koncem objemové fáze jsem měl 100 kg, nyní po 3 měsíční pauze 94 kg, měřím 185 cm.
Byl jsem u doktora, kde mi naměřil tlak 170/90. Následovali krevní testy, ve kterých jsem měl zvýšené hodnoty močoviny, kys. močové, kreatininu a cholesterolu. Po měsíci, během kterého jsem stále normálně trénoval, jsem šel na vyšetření na kardiologii. Tlak jsem měl stále vysoký, kolem 150/90, po EKG doktorka řekla, že mám zvětšenou pravou komoru, protože na ní jde větší zátěž.
Následoval okamžitě zákaz posilovny, prý je to velká zátěž na srdce. Stejně tak jsem musel změnit stravu a vynechat všechny suplementy. Co se týká stravy, přijímal jsem kolem 2,5g bílkovin (důvod proč jsem měl zvýšené hodnoty močoviny a kys. močové). Měl jsem takový běžný jídelníček hlavně kuřecí, rybí a hovězí maso, vejce, rýže, vločky apod., ze suplementů protein, maltodextrin, kreatin.
Po měsíci pauzy bez cvičení jsem měl holter (měření tlaku 24h), kde jsem měl všechny hodnoty v pořádku (120-130/70-80), kromě měření které proběhlo ještě v ordinaci (145/85) – zřejmě syndrom bílého pláště. Další důvod je, že předešlá měření tlaku vždy proběhli po těžkém tréninku. Po pár týdnech bylo další EKG, stále jde zátěž více na pravou komoru. Během toho proběhli další dvoje odběry krve, hodnoty se postupně snižovali, nejspíš díky snížení příjmu bílkovin a pauze od cvičení.
Nyní mám za sebou již skoro 3 měsíční pauzu a další měsíc pauzy do dalšího vyšetření (zátěžové testy srdce), podle kterého se ukáže další postup. Hlavní důvod proč tohle píšu je, že se mi nějak nezdá postup doktorky. Podle mého názoru hlavní příčina je asi zvýšený cholesterol (což nechápu, strava byla dobrá + pravidelný trénink). Bohužel doktorka se snaží snižovat hodnoty urei, kys. močové a kreatininu. Vše je odpadní produkt metabolismu bílkovin, čili při zvýšeném příjmu bílkovin jsou zvýšené hodnoty těchto látek normální. Okamžitý zákaz cvičení, taky podle mě nebyl správný, když se ukázalo, že zvýšený tlak je kvůli syndromu bílého pláště a těžkému tréninku. Tlak si nyní kontroluji a mám ho vždy v pořádku.
Potom co se mi nezdá je zákaz syrovátkového proteinu, protože je to prý jeden z hlavních důvodů. Odůvodnila to porovnáním s nějakým iontovým nápojem vyrobeném v číně, o kterém se doslechla, že prokazatelně zvýšil tlak celému hokejovému týmu. V podstatě odsoudila všechny suplementy, aniž by o tomto vůbec něco věděla.
Když to řeknu zjednodušeně, zdá se mně, že do léčby se projevuje subjektivní názor doktorky na tento sport a neznalost výživy a suplementace resp. neodbornost na slovo vzatého „odborníka“.
Máte někdo podobné zkušenosti? Myslíte si že tento postup léčby je správný?
Naposledy upravil bugmenot11 dne ne červenec 01, 2012 11:21 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 11:06 pm Předmět: Re: Krevní testy, srdce |
|
|
A proto musíš jako sportující člověk navštěvovat sportovní lékaře.
|
|
| nahoru |
|
 |
bugmenot11
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 11:29 pm Předmět: |
|
|
Tohle je sportovní lékař.
|
|
| nahoru |
|
 |
WildOrchid

|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 11:40 pm Předmět: |
|
|
tyden pred MCR jsem byla u (sportovni) doktorky s tim, ze me uz dyl (asi 2 mesice) bolela hlava. Rekla mi ze to mam ze vzpirani a at toho necham. pak mi zmerila tlak, a zjistila ze tlak mam sice vporadku, ale mela jsem tepovku asi 106, na EKG bylo vse vporadku asi. Tak mi jen rekla at 3 tydny nevzpiram. Kdyz jsem ji rekla ze mam MCR, a ze si odpocinu pak, musela jsem podepsat papir ze odchazim na vlastni riziko. Za tyden jsem sla na kontrolu a mela jsem tepovku uz jen 80. doma jsem si taky sama namerila min i ten samej den po prvni kontrole.
No, ke tvymu dotazu.. myslim ze nekteri doktori i presto ze jsou sportovni muzou byt zaujati vuci nekterym sportum, ktery pak radi zakazuji.
Takze pokud se citis dobre, tak cvic a jez jak uznas za vhodny. Rizika sam znas, tak muzes stravu i zatez prizpusobovat. _________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: po červenec 02, 2012 7:26 am Předmět: |
|
|
Me rekli 2 doktorky ze syr. Prorein obsahuje steroidy a ze sportovni vyziva je nesmysl, takze tak :D
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 02, 2012 10:32 am Předmět: |
|
|
| bugmenot11 napsal: | | Tohle je sportovní lékař. |
Jméno? Nemocnice? To jsem zvědavej teda.
|
|
| nahoru |
|
 |
bugmenot11
|
Zaslal: po červenec 02, 2012 12:19 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | bugmenot11 napsal: | | Tohle je sportovní lékař. |
Jméno? Nemocnice? To jsem zvědavej teda. |
To není podstatný, nechci to tady takto zveřejňovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
bugmenot11
|
Zaslal: po červenec 02, 2012 6:42 pm Předmět: |
|
|
| WildOrchid napsal: | tyden pred MCR jsem byla u (sportovni) doktorky s tim, ze me uz dyl (asi 2 mesice) bolela hlava. Rekla mi ze to mam ze vzpirani a at toho necham. pak mi zmerila tlak, a zjistila ze tlak mam sice vporadku, ale mela jsem tepovku asi 106, na EKG bylo vse vporadku asi. Tak mi jen rekla at 3 tydny nevzpiram. Kdyz jsem ji rekla ze mam MCR, a ze si odpocinu pak, musela jsem podepsat papir ze odchazim na vlastni riziko. Za tyden jsem sla na kontrolu a mela jsem tepovku uz jen 80. doma jsem si taky sama namerila min i ten samej den po prvni kontrole.
No, ke tvymu dotazu.. myslim ze nekteri doktori i presto ze jsou sportovni muzou byt zaujati vuci nekterym sportum, ktery pak radi zakazuji.
Takze pokud se citis dobre, tak cvic a jez jak uznas za vhodny. Rizika sam znas, tak muzes stravu i zatez prizpusobovat. |
Děkuji za tvou zkušenost a názor. Rád bych takto postupoval, bohužel to nezávisí jen na mě, veškerou stravu mě financují rodiče. Těžko jim vysvětlím, co je správně, když mají úplně jiný názor od "odborníka".
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 02, 2012 8:28 pm Předmět: |
|
|
| bugmenot11 napsal: | | guruhonza napsal: | | bugmenot11 napsal: | | Tohle je sportovní lékař. |
To není podstatný, nechci to tady takto zveřejňovat. |
Jak myslíš. V tom případě doktora 100% poslechni.
|
|
| nahoru |
|
 |
bugmenot11
|
Zaslal: út červenec 03, 2012 10:47 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | bugmenot11 napsal: | | guruhonza napsal: | | bugmenot11 napsal: | | Tohle je sportovní lékař. |
To není podstatný, nechci to tady takto zveřejňovat. |
Jak myslíš. V tom případě doktora 100% poslechni. |
Nemyslím si, že by se tím nějak problém vyřešil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Saphenus
|
Zaslal: st červenec 04, 2012 12:25 am Předmět: |
|
|
zakladom je zmenit doktora. to ze ma titul vobec neznamena ze sa vyzna v problematike zdravia u sportujucich osob.
trochu by som znizil bielkoviny tak na 2g a pil viacej vody a hlavne nechodil na vysetrenie po tazkom treningu! aj tri dni po tazkom treningu je este stale po tazkom treningu ked mas zaujateho doktora!
a na koniec ti odporucam ist za schopnym kardiologom aby zhodnotil tu pravu komoru
srdce nech riesia kardiologovia a nie sportovi lekari
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|