Kritika jídelníčku + rady

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kritika jídelníčku + rady  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kritika jídelníčku + rady
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Janna

PříspěvekZaslal: po červenec 23, 2012 3:57 pm    Předmět: Kritika jídelníčku + rady Odpovědět s citátem

Zdravím všechny.
Potřebovala bych poradit nebo spíše zkritizovat můj jídelníček. Mým hlavním cílem je samozřejmě zhubnout nějaké kilo:-). Dělala jsem si jídelníček sama s informací, které jsem našla na internetu. Ale jsem v tomhle ohledu stále nováček a tak chci poradit od zkušenějších. Je mi 22 měřím 176 cm a vážím 72kg. 3x týdně sportuji (zumba, spinning, kolo...).

Snídaně, 6:30-7:00 - 170g jogurt hollandia, 50g musli + vitamíny
Svačina, 10:00 - 1 jablko, nebo banán
Oběd, 12:00 Rýže 60g, + kuřecí 100gramů a zelenina
Svačina 15:30 - 16:00 - sýr eidam 30% 50gramů, nebo 50 gramů šunky a 2 knackenbroty
Pak mám většinou nějaký tip treninku
Večeře 19:00 - 19:30 cottage + 4 knackenbroty, nebo 50g šunky +50g sýra a 4 knackenborty + zelenina

Po 8 hodině už nejím a nebo tak třeba mrkvičku

Předem děkuji za jakékoliv připomínky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: po červenec 23, 2012 4:30 pm    Předmět: Re: Kritika jídelníčku + rady Odpovědět s citátem

Janna napsal:
Zdravím všechny.
Potřebovala bych poradit nebo spíše zkritizovat můj jídelníček. Mým hlavním cílem je samozřejmě zhubnout nějaké kilo:-). Dělala jsem si jídelníček sama s informací, které jsem našla na internetu. Ale jsem v tomhle ohledu stále nováček a tak chci poradit od zkušenějších. Je mi 22 měřím 176 cm a vážím 72kg. 3x týdně sportuji (zumba, spinning, kolo...).

Snídaně, 6:30-7:00 - 170g jogurt hollandia, 50g musli + vitamíny
Svačina, 10:00 - 1 jablko, nebo banán
Oběd, 12:00 Rýže 60g, + kuřecí 100gramů a zelenina
Svačina 15:30 - 16:00 - sýr eidam 30% 50gramů, nebo 50 gramů šunky a 2 knackenbroty
Pak mám většinou nějaký tip treninku
Večeře 19:00 - 19:30 cottage + 4 knackenbroty, nebo 50g šunky +50g sýra a 4 knackenborty + zelenina

Po 8 hodině už nejím a nebo tak třeba mrkvičku

Předem děkuji za jakékoliv připomínky.

Z tohodle jídelníčku mám hlad.
Spočítej si prosím podle tabulek (třeba www.lucy.cz) výživovou hodnotu za den. Podle mě to bude natolik nízko, že si časem zpomalíš metabolismus a paradoxně z té diety ještě přibereš.

Sport 3x týdně je málo. Je to více než většina populace, ale to nic nemění na předchozí větě.

Mimochodem, neplést si tip a typ
Janna

PříspěvekZaslal: po červenec 23, 2012 5:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To si mám jako spočítat, kolik mám bílkovin, sacharidů a tuků v tom jídle za den? A kolik je pro holku normální.
Jinak děkuji moc za tvoji radu
Mablung

PříspěvekZaslal: po červenec 23, 2012 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Janna napsal:
To si mám jako spočítat, kolik mám bílkovin, sacharidů a tuků v tom jídle za den? A kolik je pro holku normální.
Jinak děkuji moc za tvoji radu

Jednak poměr bílkovin, sacharidů a tuků, ale zejména kolik je to kcal
Zkus si spočítat svůj bazální metabolismus třeba zde http://www.jak-zhubnout.superko.com/bazalni-metabolismus-vypocet-bmr/ a vygoogli si co to znamená
RavenStalker

PříspěvekZaslal: út červenec 24, 2012 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bílkovin je tam akorát, sacharidů taky a tuků téměř... přidal bych za sebe půl hrsti semínek nebo oříšků (rostlinné tuky), o trošku víc ovoce a mohlo by to být akorát občas něco z vajíček.

Nenech si vnutit nějaké bodybuilderské přežírání...
ILikeBike

PříspěvekZaslal: út červenec 24, 2012 4:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

6500kJ není ani z poloviny "bodybuilderské přežírání".
RavenStalker

PříspěvekZaslal: út červenec 24, 2012 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je 1500Kcal, to by mohlo být pro menší ženu v ženské dietě OK. Důležitá je samozřejmě taky kvalita jídla, v který čas se jí jaké živiny a podobně. Při stejných kaloriích se dá hubnout i tloustnout, záleží na způsobu.

Janna bude potřebovat asi víc, podle popisu je i dost vysoká. Tak třeba ten bazál...těch
cca 1 800 Kcal jako základ:
400 kalorií ze 100g bílkovin
800 kalorií z 200g sacharidů
A zbytek zbyde na lahodný tuk. 600-800 kalorií (65-90 gramů tuku - polovinu z rostlinek jako že jsme "zdravá" výživa)

I když nevím no, jen o 70 gramů víc bílkovin a míň sacharidů a takhle jím teď já sám v dietě.

Rychle na stránku:

Přejdi na: