|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út srpen 14, 2012 8:50 am Předmět: Rozložení klávesnice ve Windows |
|
|
Mám Win XP, ve kterých používám rozložení klávesnice české QWERTY a klasické anglické. Čas od času (resp. prakticky denně), se mi ale v rozložení samo od sebe objeví i rozložení české klasické (tzn. QWERTZ), což je pak při práci, kdy mezi českou QWERTY a anglickou klávesnicí často přepínám, dost zbržďující. Nevíte, jak Windows přesvědčit, aby si tam toto rozložení sám od sebe nepřidával? V minulosti se mi nějak (principem dlouhodobého náhodného zkoušení) tomu podařilo zabránit, tzn. určitě to jde. Teď aktuálně jsem vypozoroval, že mi tam to rozložení skočí při spuštění Internet Exploreru (ručně ho pak vždy odeberu, vše je ok - až do dalšího spuštění IE, kdy zase přibude). Za případnou radu budou moje nervy velmi vděčné:).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mari.Shinzon

|
Zaslal: út srpen 14, 2012 11:10 pm Předmět: |
|
|
Chápu to dobře, když chcete, aby to "české" tam nebylo ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Unknown9547
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 12:47 am Předmět: |
|
|
Ahoj,
napadajú ma 2 možnosti...:
1. Prestaň používať Internet Explorer (kvalitnejšou náhradou zaň môže byť napr. Google Chrome alebo Mozilla Firefox)
alebo
2. Technicky náročnejšie riešenie, ktoré by však tento problém vyriešilo natrvalo je prepísať českú klávesnicu - tú QWERTZ (kbdcz.dll) anglickou, ktorá je zvolená na obrázku (kbdus.dll). Oba súbory sa nachádzajú v C:\WINDOWS\SYSTEM32
Následne v okne kde sa spravujú jazyky (viz. priložený obrázok) treba odstrániť tú anglickú klávesnicu a naďalej už používať len českú QWERTY a českú po novom už US klávesnicu.
Jedinou nevýhodou je, že pokiaľ človek do klávesnice neťukne alebo nezamieri kurzorom na spodnú lištu nebude s istotou vedieť akú klávesnicu má práve zapnutú, keďže obe budú fungovať pod skratkou CS
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st srpen 15, 2012 10:04 am Předmět: |
|
|
| Mari.Shinzon napsal: | | Chápu to dobře, když chcete, aby to "české" tam nebylo ? |
Ano. Resp. aby se to po odebrání znovu neobjevovalo:).
| Unknown9547 napsal: |
1. Prestaň používať Internet Explorer (kvalitnejšou náhradou zaň môže byť napr. Google Chrome alebo Mozilla Firefox) |
Bohužel nelze, protože některé aplikace fungují pouze v IE (v mém případě obsluha kamerového systému) a žádný jiný prohlížeč to pobrat nechce.
| Unknown9547 napsal: |
2. Technicky náročnejšie riešenie, ktoré by však tento problém vyriešilo natrvalo je prepísať českú klávesnicu - tú QWERTZ (kbdcz.dll) anglickou, ktorá je zvolená na obrázku (kbdus.dll). Oba súbory sa nachádzajú v C:\WINDOWS\SYSTEM32
Následne v okne kde sa spravujú jazyky (viz. priložený obrázok) treba odstrániť tú anglickú klávesnicu a naďalej už používať len českú QWERTY a českú po novom už US klávesnicu.
Jedinou nevýhodou je, že pokiaľ človek do klávesnice neťukne alebo nezamieri kurzorom na spodnú lištu nebude s istotou vedieť akú klávesnicu má práve zapnutú, keďže obe budú fungovať pod skratkou CS |
Tohle zní dobře! Jdu to vyzkoušet:).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|